Вежди с призив: Време е за прошка, дори на политиците!

Голямо усилие беше да ограничавам думите си, каза той
26 дек 2017 12:30, Петя Славова
121

През почти изтеклата година няколко народни представители куриозно категоризираха обществото като предимно изградено от "идиоти", които "не стават дори за чеп за зеле". Някои от тези управляващи се извиниха за думите си. Какво е да осъзнаеш, че грешиш и да поискаш прошка?

"Човек бързо може да обиди някого, но много повече усилия отнема да се извиниш и да поискаш прошка. Никому не съм сторил зло. А тези, които са ми сторили зло, се опитвам да ги забравям. Политиката е нещо неприятно за някои хора. Тя е отговорна професия. За мен голямата битка бе вътрешната - между политика и артиста. Голямо усилие беше да се ограничавам в думите си", отбеляза Вежди Рашидов.

В интервюто с водещата на "България сутрин" Лора Инджова той разказа и за борбата си с рака.

"Съпътства ме страх, тъй като диагнозата е смъртна присъда в повечето случаи. Опитах се да погреба омразата към хората. Погребах младините си. Но не съм погребал мислите си. Влязох в политиката здрав, но излязох болен. Прекрасно съм работил с премиера Борисов. И му благодаря, че и в този мандат съм негов избраник. Но трябва да се даде път на младите", сподели политикът пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора Рашидов подчерта дебело колко много обича съпругата си, която е неотменно с него в борбата с болестта още от самото начало.

"Тя е изключително интелигентно същество. Половината от моя живот. Прекрасен лекар. Изграден човек. Безкрайно я обичам. Цял живот съм мечтал да имам семейство, тъй като на 10-годишна възраст останах сирак. Исках да обичам и да ме обичат", категоричен бе бившият министър на културата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Цвети преди 6 години
Да простим, че оставиха 3 милиона пенсионери с 200 лв пенсия и ги обрекоха на гладна смърт/ Омерзена съм от цинизма и безочието им.
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
маанете таа осмърдяна глина от тоя толкова чист интернетен вестник.
89
0
 
0
 
! Отговори
данъкоплачещ преди 6 години
Дай Боже по-скоро и по-често да оредяват редиците на разбойниците и предателите,обличани и все още облечени във власт,и да чуваме: " Бог да ви прости".
88
1
 
5
 
! Отговори
Четници преди 6 години
Бог прощава, Ние - НЕ!
87
0
 
4
 
! Отговори
extremist преди 6 години
АБЕ СКУЛПТУРЧЕ НЕЗАБЕЛИЖИМО, Я СИ ЗАТВАРЯЙ ********
86
0
 
4
 
! Отговори
Fels преди 6 години
Proshka ili ne...pf...sled 100 godini nikoi nema da gi pomni...Ama vajno e kolko kubika darva ste idat za edin politik v krematoriuma...sredna gora li, stara planina li, pirin li, rila li?! Da ne toplim mnogo klimata....
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя бездарен но хитър турчин цял живот се умилква около мутрите.Първо беше около Илия Павлов от Мултигруп. После около Боко Тиквата. И защо толкова бързо уж независимите медии забравиха много милионна та му сметка в КТБ. Откъде един *** турски овчар без образование има толкова пари.
84
0
 
15
 
! Отговори
Aman преди 6 години
Да се покаят пред народа и да признаят всички отвратителни постъпки против него. Не съм сигурен, че и тогава ще има прошка
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ДА ИМА ПРОШКА, ПРЕДИ ТОВА ТРЯБВА ДА ИМА ПОКАЯНИЕ!
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PRAVILNO TURCINE,ZASHTOTO NA TEBE *** TI VARNA MILIONITE,ANA DRUGITE YOK.OTKADE IMASH PARITE G-N TURCINE,TOLKOVA LI SI KADAREN.?
81
0
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До Сашо ТОЧНО----НИКАКВА ПРОШКА И ДОГОДИНА----ДО СТЕНАТА ТАЗИ ***
80
0
 
22
 
! Отговори
Бранимир преди 6 години
Да ви простим че ни доведохте до просешка тояга и да се извиним че сме още живи. Е още не сте успяли до толко да ни психоизмените
79
0
 
17
 
! Отговори
Българанов преди 6 години
Млъкни, изчадие божие. Не те е срам от народа. Имай страх от бога, който и да е твоят.Прошка за обикновения народен човек, но не и за продажните политици, какъвто си и ти.
78
0
 
18
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Какво да ти простим на тебе Веждьо?Куб ли беше квадрат ли,зидовете под цум, далаверките с мултаците, министерските далаверки, кое първо?Марш в забрава!
77
10
 
1
 
! Отговори
BG IZMET преди 6 години
sheitan.amana koiduma
76
1
 
22
 
! Отговори
owner преди 6 години
Ако има навити и искат да се включат да съборим правителството и да назначим военно такова
75
2
 
12
 
! Отговори
Owner преди 6 години
Кой беше този ???
74
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръсен крадец. Докато не се откажеш от алах, не се покръстиш, изповядаш и причестиш с кръвтта на Иисус. Няма прошка за теб, Боко Молекулата и Цвъчко Убиеца
73
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този в качеството си на какъв говори? Мултак, провален склуптор, властимаш, какъв?!
72
1
 
22
 
! Отговори
радев преди 6 години
разкарайте се и тогава може и да има малко снизхождение