Патриоти vs. еднополовите бракове: В България половете са два!

Доц. Михов не вярва българите да подкрепят Истанбулската конвенция
28 дек 2017 11:00,
167

Остра реакция от Патриотите срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция от страна на България. Документът инкриминира семейното насилие и насилието над жени и узаконява еднополовите бракове, а от "Обединени патриоти" са твърдо против подобно решение.

Още по темата

"Самата конвенция е подписана 2011 г. и виждаме, че доста години отлежава прибрана някъде. Някой пожела тази конвенция да мине през Министерския съвет. Г-н Каракачанов даде отрицателно становище за съгласуването ѝ", заяви депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов в "България сутрин".

Най-неприемлива според Патриотите е дефиницията за пол. В Западна Европа и САЩ има тълкувания, че полът е социална категория, която характеризира поведение, избор, нрави и характеристика на личността - той може да бъде избиран, отбеляза патриотът.

"В нашата Конституция полът е биологична даденост и половете са мъж и жена, това е нашето разбиране за семейството. Евентуалната ратификация може да стане след широко обществено обсъждане", настоя гостът на Bulgaria ON AIR.

Огромна част от българите ще се обявят против такова разбиране за пола, убеден е доц. Михов. Той се съмнява, че от ДПС ще подкрепят конвенцията и според него те също ще заложат на традиционните разбирания за семейството и пола.

"Тук става въпрос за дефиниция на брака и свързаните с него фундаментални обществени взаимоотношения. Ако приемем, че същестува трети пол, това означава, че трябва да приемем еднополовите бракове. Дали хората са готови да приемат това?", каза още доц. Милен Михов.

Извън темата за Истанбулската конвенция той подчерта, че важните въпроси са свързани със социалната политика, образованието, отбраната и развитието на българската икономика.

За пръв път патриоти имаха възможност да влияят върху формирането на бюджета и много от социалните въпроси започват да се решават в правилната посока, смята народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
7
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Анонимен 103Е щом са 10%, значи не е нормално, т.е. си е изродено, разбра ли бе карамфил?
99
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаджева и Сидеров менте патриоти но не са отгледали 10 деца.
98
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най - смешното е като каже някой, че нормалното било даден индивид да е хетеро. Не, нормалното е 90% от популацията на даден вид да са хетеро и останалите 10% да са хомо.
97
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали детето ми е хетеро или хомо не променя нищо.
96
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България половете са два, но сексуалностите са много.
95
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те в Истанбул каква конвенция да оприемат,освен за еднополовите бракове.Не знам Аллах на какво мнение е,но господ е създал маъжът и жената.Ако нашите политици подпишат тази конвенция,съвсем ще се затрием като нация,и без това толкова обратни се навъдиха напоследък.
94
5
 
4
 
! Отговори
Бранимир преди 6 години
Никой не използва името ми. Това съм аз - третополов гей-джендъроактивист.
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 95 Бранимир някои използва името за да злепоставя
92
16
 
5
 
! Отговори
Бранимир преди 6 години
Ще бъда изключително горд, ако разбера че и моето дете е гей, или лезбийка, или ***, или пък чвондър. И тогава такъв домашен секс ще си спретнем !
91
7
 
10
 
! Отговори
Бранимир преди 6 години
Аз много искам да забременея от Бойко Борисов, или от Десислава Атанасова, но не ми позволяват. Защо ми се нарушават човешките права, ЗАЩО?
90
19
 
3
 
! Отговори
Бранимир преди 6 години
Всеки трябва да се замисли сериозно защото утре може да разбере че и неговото дете е геи
89
4
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: Бранимир (номер 92)Ми това само доказва, че и Господ не е безгрешен!Какво да кажем за поповете (ама те си знаят какви са)!
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я! Два минуса х 10ст. = 20 ст. Много малко бе, тоя няма да изкара и за баничка!
87
19
 
9
 
! Отговори
Бранимир преди 6 години
Какво е виновен човек че се е родил гей и защо църквата го отхвърля след като Господ го е създал такъв
86
2
 
7
 
! Отговори
Турбо-патриот преди 6 години
Нещо за политическата проституция или нищо, който плаща той ни клеца здраво, Hяма значение не подбираме, че събираме мангизи за операция за смяна на пола и отиваме в Брюксел на гей-парад, ураааа.
85
21
 
8
 
! Отговори
Бранимир преди 6 години
Не само брака ами и осиновяването трябва да се разреши това са наи елементарните човешки права . Всеки човек има правото да има семеиство и деца
84
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все тая ...
83
8
 
10
 
! Отговори
ЖЕРТВА ЗА ОБЩЕСТВОТО преди 6 години
Ми да се женят както си искат, но щом са еднополови, следователно ялови, то да внасят 30 процента от дохода си за подпомагане издръжката на децата на нормалните хора.
82
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: номер 82Къде е тоя бе.... само ми кажи кой е и ще му кажа кон боб яде ли!Сега и на мене ще ми нацъка минуси пак тоя, щото по принцип нямам нищо против третия пол и не смятам че трябва да се вдига такава олелия заради това че някои хора се чувстват различни. Ето на, сега ще видите че и на мене ще ми нацъка минуси тоя долен ляв...
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патреотете първо да се определят самите те от кой пол са.Аз ще им помогна с един жокер.От оня дето всеки го либи за пет лева на магистралата.