Патриоти vs. еднополовите бракове: В България половете са два!

Доц. Михов не вярва българите да подкрепят Истанбулската конвенция
28 дек 2017 11:00,
167

Остра реакция от Патриотите срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция от страна на България. Документът инкриминира семейното насилие и насилието над жени и узаконява еднополовите бракове, а от "Обединени патриоти" са твърдо против подобно решение.

Още по темата

"Самата конвенция е подписана 2011 г. и виждаме, че доста години отлежава прибрана някъде. Някой пожела тази конвенция да мине през Министерския съвет. Г-н Каракачанов даде отрицателно становище за съгласуването ѝ", заяви депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов в "България сутрин".

Най-неприемлива според Патриотите е дефиницията за пол. В Западна Европа и САЩ има тълкувания, че полът е социална категория, която характеризира поведение, избор, нрави и характеристика на личността - той може да бъде избиран, отбеляза патриотът.

"В нашата Конституция полът е биологична даденост и половете са мъж и жена, това е нашето разбиране за семейството. Евентуалната ратификация може да стане след широко обществено обсъждане", настоя гостът на Bulgaria ON AIR.

Огромна част от българите ще се обявят против такова разбиране за пола, убеден е доц. Михов. Той се съмнява, че от ДПС ще подкрепят конвенцията и според него те също ще заложат на традиционните разбирания за семейството и пола.

"Тук става въпрос за дефиниция на брака и свързаните с него фундаментални обществени взаимоотношения. Ако приемем, че същестува трети пол, това означава, че трябва да приемем еднополовите бракове. Дали хората са готови да приемат това?", каза още доц. Милен Михов.

Извън темата за Истанбулската конвенция той подчерта, че важните въпроси са свързани със социалната политика, образованието, отбраната и развитието на българската икономика.

За пръв път патриоти имаха възможност да влияят върху формирането на бюджета и много от социалните въпроси започват да се решават в правилната посока, смята народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ай стига вече деСвета трябва да е либерален
59
6
 
23
 
! Отговори
ай стига вече де преди 6 години
Либералните лакардии вече не могат да заблуждават, както преди! Въпреки напредъка на технологиите! Третополовата инфекция е само още един инструмент за разложението на нашето общество! каквото и да разправят, изобщо не става въпрос за "свобода", "права" и т.н. Проблемът е измислен, привнесен и раздухан, следват обичайните схеми за натиск и санкции, докато ни принудят!
58
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма смели политици защитаващи правата на всички хора като Барак Обама.
57
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на ГЕРБ - крайно време е и еднополовите да имат своите права.Нали сме уж европейци.
56
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брака е измислен от хората. С нищо няма да навредят еднополовите бракове. Така ако две обратни жени или двама обратни мъже осиновят дете ще могат да получават детски.
55
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Патриотите" да прочетат дефиницията за Патриот и ще разберат, че не са патриоти, а най - обикновени популисти !
54
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПолБългария трябва да приеме различните.
53
15
 
10
 
! Отговори
пак ли клякаме бе? преди 6 години
Време е ние, българите да изоставим наложеното ни соро соидно мислене, защото аха, аха и ще изчезнем!
52
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УмникВземи потърси на англ инфо за броя полове и ще откриеш повече от два пола.
51
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 43Във всяка държава от ЕС еднополовите бракове трябва да се легализират.
50
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези патриоти са с мислене от перди 100 години. Трябва да подадат оставка и повече да не са във властта.
49
4
 
7
 
! Отговори
Гейко преди 6 години
Най-бързо се кара в лявата лента!
48
8
 
8
 
! Отговори
ОЧАКВАМ преди 6 години
Тази Конвенция ще се ратифицира от ГЕРБ , бъдете сигурни .След днешното решение за Ограбване на Пирин Планина съм сигурен .И знаете ли защо - защото Мафията вече е презадоволена и иска да мазохистки перверзни неща от света .Представете си как ще се узакони Педофилията - двама старци мафиоти сключват брак и си осиновяват дете ???
47
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като в Конвенцията се твърди, че "полът е социална категория, която характеризира поведение, избор, нрави...", значи се признава, че става въпрос за психическо, а не физиологично, по рождение състояние, т.е. в каквато среда отраснеш, такъв ще станеш. Нашите гадове ще го приемат със сигурност това, така че пазете си децата, обяснявайте им от малки колко са гнусни гримирани мъже примерно, децата попиват всичко, не знам какво да кажа, Боже, пази България!
46
4
 
38
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Не ме интересува нито Русия, нито САЩ, нито ЕС! Има два пола, всичко различно може да е обществено приемливо, но не и считано за нормално. Трети, пети и десети пол няма, колкото и на някои хора да им се иска да има.
45
4
 
42
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Вече сме безмозъчни, сега ще станем и безполови...
44
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бяхме с Русия нямахме тоалетна хартия и банани. Предпочитам еднополови бракове но да имам тоалетна хартия и банани и да мога да бегам на запад да работя чистач и берач да изкарвам евра да си купя западна кола.
43
4
 
28
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Колкото каже ЕС - толкова ще са половете. То хора не останаха в тая страна, те някакви дефиниции бистрят тъпaнарите..
42
30
 
12
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
Това да ти е проблема, по-добре легализиране на еднополовите бракове, отколкото да сме зависими от Русия.
41
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ама в Русия има само два пола, хомосексуалните бракове са забранение и Москва не възнамерява да предлага легализиране на хомосексуални бракове, и в България никога намя да има хомосексуални бракове ако сме с Русия. А сега просто ще ни заповядат да променим конституцията и да ги легализираме и васална България не може нищо да направи.