Призиви пред МС: Пирин е в беда, спасете го сега!

Правителството решава за втория кабинков лифт в Банско
28 дек 2017 11:52,
48

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Докато правителството решава дали да даде зелена светлина за строеж на втори кабинков лифт в Банско, пред Министерския съвет се събраха екозащитници. В Банско пък отново протестират с искане за разширение на туристическите съоръжения.

Още по темата

Десетки граждани протестират около сградата на Министерския съвет срещу изграждането на втори лифт в Банско.

Част от лозунгите на протестиращите са: "Пирин е в беда, спасете го сега", "Пирин не е коледен подарък", "Пирин в Натура не е арматура", както и "Развитие с природата, а не против нея".

Успоредно на главния път Е-79 към Гърция се организира още един протест. Участниците в него настояват за окончателна позиция за магистрала "Струма" и втората кабинка. Протестиращите се заканват, че ако властта отново отложи решенията, през януари ще блокират границата с Гърция.

"Не говорим само за втора кабинка. Говорим за допълнителни лифтове и писти в ски зоната. Само една кабинка няма да реши проблема", заяви кметът на Банско Георги Икономов.

Очаква се като точка в дневния ред на седмичното заседание на Министерския съвет да бъде включено гласуване на промяна в концесионния договор за ски зона Банско за изграждане на втори кабинков лифт, макар да не фигурира в дневния ред.

Вероятно ще бъде разгледана и промяна в Плана за управление на Национален парк "Пирин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
7
 
! Отговори
робин худ преди 6 години
Никакво огъване пред шепата зелени
1
8
 
7
 
! Отговори
да бе преди 6 години
Соро соидно НПО в поредна акция за рекет!