Призиви пред МС: Пирин е в беда, спасете го сега!

Правителството решава за втория кабинков лифт в Банско
28 дек 2017 11:52,
48

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Докато правителството решава дали да даде зелена светлина за строеж на втори кабинков лифт в Банско, пред Министерския съвет се събраха екозащитници. В Банско пък отново протестират с искане за разширение на туристическите съоръжения.

Още по темата

Десетки граждани протестират около сградата на Министерския съвет срещу изграждането на втори лифт в Банско.

Част от лозунгите на протестиращите са: "Пирин е в беда, спасете го сега", "Пирин не е коледен подарък", "Пирин в Натура не е арматура", както и "Развитие с природата, а не против нея".

Успоредно на главния път Е-79 към Гърция се организира още един протест. Участниците в него настояват за окончателна позиция за магистрала "Струма" и втората кабинка. Протестиращите се заканват, че ако властта отново отложи решенията, през януари ще блокират границата с Гърция.

"Не говорим само за втора кабинка. Говорим за допълнителни лифтове и писти в ски зоната. Само една кабинка няма да реши проблема", заяви кметът на Банско Георги Икономов.

Очаква се като точка в дневния ред на седмичното заседание на Министерския съвет да бъде включено гласуване на промяна в концесионния договор за ски зона Банско за изграждане на втори кабинков лифт, макар да не фигурира в дневния ред.

Вероятно ще бъде разгледана и промяна в Плана за управление на Национален парк "Пирин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Димитър Ташев преди 6 години
Защо вместо да се секат, вековните дървета попадащи в зоната на втория, трерия лифт и ен- тата писта, не се преместят живи на подхоящи места?
41
6
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Режете, сечете, строите по -бързо и да става лифта, че нямам търпение. Нека са доволни туристите и да има работа, нека се посеят и нови дървета.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз така и не разбрах какво ще спечели държавата от промените в концесионния договор. Някой от тези ЗА или ПРОТИВ може ли да каже? Или може би ще се харизва за без пари? И защо трябва този лифт да е на същата фирма? Защо няма обществен търг с наддаване?
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо спасете душите си продажни рекетьори.Втори лифт трябва да има и то възможно най-бързо.
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Spasete Pirin za Bulgaria. Tezi, koito iskat lift sled 10 godini shte sa umrqli, parite v groba da si gi vzemat. V Pirin ima vekovni gori i shte ostanat vekovni. Ne mu palnete gushata na Valeri Simeonov da si izdarza ljubovnicite si kakto zastroi Burgas. Horata na Simeonov sa vredni shizofrenici, zashtoto Valeri opava saprugite im
37
11
 
9
 
! Отговори
до неблагодарниците преди 6 години
Ако отидете в планината на ски и чакате с часове на лифта, целия свят ще ви е виновен. Тогава ще негодувате защо няма повече лифтове. Сега хората искат да създават удобства като създават повече лифтове и ски писти. Обаче вечно недоволните отново искат да са в центъра на вниманието и да са против развитието. Те приличат на мазохисти. Сигурно ще са щастливи ако някои ги напердаши с някоя тояга и да не им казва защо го прави.
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво ни правите на маймуни! Защо ни противопоставяте , повечето пишещи са неутрални и веднага обиждате-"капацитети" ако екозащитниците имат далавера- кажете я ,но дайте да видим и далаверата на лифтаджиите. Повечето от нас искат България да е нормална държава , а не хай..д..у..ш..ко сбо..ри..ще. Като се направи втори лифт и здравеопазването , образованието , и качеството на храните ще се подобри тук , както в държавите , за чиито писти милеете и пишете - оказа се ,че вие сте "капацитети
35
6
 
12
 
! Отговори
гост преди 6 години
По добре да си инвестират парите в България вместо в чужбина. Така държавата ще се събуди от реанимация. Тоя където ограби КТБ си похарчи парите в чужбина. Тия палати в Швейцария не са за държавата ни. Нека парите да се инвестират в българската икономика. Затова природно престъпниците да спрат с еничарските си действия. Като обичат природата да засаждат дървета в опожарените гори.
34
4
 
14
 
! Отговори
до коментиращите преди 6 години
платени смИшници -двоен надник ли ви дават по празниците ? Пирин ще бъде унижтожена ,защото така искат олигарсите !*** то к чег джобове нема ,*** те не го разбират !
33
5
 
12
 
! Отговори
:):) преди 6 години
мдаа гриин мафиозо булгаро в действие....
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
31
4
 
13
 
! Отговори
Вихър преди 6 години
НАП да направи пълна ревизия на доходи и имущество на така наречените природозащитници!!! Ще видите какви интересни неща ще искочат!!!
30
4
 
7
 
! Отговори
гост преди 6 години
Ако са такива за каквито се представят природно защитните организации, то работата им е да пазят горите от пожари и от не законната сеч. Вместо това те спъват развитието на държавата. Заради болни мозъци на политици, държавата губи милиарди заради АЕЦ Белене. Сега и други съботьори се появяват които спъват икономиката на държавата. Еко фашизмът е не разделна част от тероризма. Затова техните мероприятия трябва да се обявяват за не законни.
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царя изсече половината Рила!Къде бяха тогава тия зелени платени човеченца ?!
28
4
 
13
 
! Отговори
до еко фашистите преди 6 години
Първо си спасете болните мозъци, след това мислете за Пирин. Тези еко терористи много си позволяват своеволия. Остава да настояват хората кога трябва да правят секс. Ако някои плаща на еко фашистите да тероризират хората които искат в ски центровете да развиват спорт и туризъм, то държавата трябва да забрани съществуването на подобни организации.
27
6
 
10
 
! Отговори
Бай Шиле преди 6 години
Брех все капацитети са *** отдолу.Пирин въобще не е в опасност.Нужен е втори кабинков лифт и още няколко писти,за да се превърне Банско,като Кортина Дампецо,Вал Дизер,искам безбражни писти,да си кара човек на спокойствие,и да се наслаждава на прелестите на Пирин.И стига сте дрънкали глупости,няма да има масова сеч,а само 0,0006 процента нужна за направата на втората кабина,.Горе в планината където трябват още няколко писти,е само клек,или голи места,та че нишо няма де се наруши.Казах!!!!
26
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откраднаха парите на държавата и застроиха морето. Няма един останал плаж. Сега и алея първа застроиха мафиотите. Но пари за крадене има още. Защо да не застроим и планината. Едно дръвче не трябва да остане в планината. Всички писти хотели и лифтове. Основно хотели. Може и магистрали да се стига по-бързо до хотелите. Народа да мре.
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастията пак си е намерила враг, тоя път това са хората, обичащи природата.Тома Белев не знам що го намесиха,но явно според милиционерите имаш право на мнение, само ако си печелил избори.Не е лесно да си ***.А аргумент в защита на кабинката все още няма.
24
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банскалии да теглят една сопа на тия псевдо зелени и да се свършва!В Швейцари и Австрия има стотици писти и няма проблем, нали ?!
23
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ходя в Банско от 15 години, преди ходех всяка година. Съсипан град и съсипана природа нагоре в планината. Единствения шанс да се оправят нещата е всички да им турим един бойкот на банскалии и да не стъпим никога повече там.