Пътуваме най-много до Турция, Румъния, Гърция...

Все повече българи по света, все повече чужденци у нас
23
Пътуваме най-много до Турция, Румъния, Гърция...
Снимка: Булфото, архив

Пътуванията на българи в чужбина през ноември са 417.6 хил. или с 11.8 на сто над регистрираните през ноември 2016 година, съобщи Националният статистически институт.

В сравнение с ноември 2016 г. e регистрирано увеличение при пътуванията по всички наблюдавани цели: със служебна цел - с 16.3 на сто, с други цели - с 10.4 на сто, и с цел почивка и екскурзия - с 9.8 на сто.

През ноември посещенията на чужденци в България са 556.1 хил. или с 6.1 на сто повече в сравнение с ноември 2016 година.

Регистрирано е увеличение при всички наблюдавани цели: със служебна цел - с 11.5 на сто, с цел почивка и екскурзия - с 9.8 на сто, и с други цели (вкл. гостувания и транзитни преминавания) - с 1.3 на сто. Транзитните преминавания през страната са 28.2 на сто (156.6 хил.) от всички посещения на чужденци в България.

Българите най-често пътуват зад граница, з ада отидат на гости, за обучение, посещение на културни и спортни мероприятия - 46.2 на сто, следвани от пътуванията със служебна цел - 27.8 на сто, и пътуванията с цел почивка и екскурзия - 26 на сто.

През ноември най-голям брой пътувания на български граждани са осъществени към: Турция - 109.1 хил., Гърция - 74.6 хил., Румъния - 41.3 хил., Сърбия - 31.9 хил., Германия - 21.2 хил., Македония - 21.1 хил., Италия - 15.3 хил., Австрия - 14.0 хил., Обединеното кралство - 13.6 хил., и Испания - 10.4 хиляди.

От общия брой чужденци, посетили България през ноември 2017 г., делът на гражданите от Европейския съюз е 56 на сто или с 5 на сто повече в сравнение със същия месец на предходната година. Увеличават се и посещенията на граждани от групата "Други европейски страни" - с 8.3 на сто, като най-голям е ръстът на посещенията на граждани от Сърбия - с 14.3 на сто. През ноември 2017 г. преобладава делът на посещенията с други цели - 45.5 на сто, следвани от посещенията с цел почивка и екскурзия - 32.8 на сто, и със служебна цел - 21.7 на сто.

Най-много посещения в България през ноември са направили граждани от: Румъния - 128.4 хил., Гърция - 96.9 хил., Турция - 89.5 хил., Македония - 41.8 хил., Сърбия - 40.9 хил., Германия - 17.0 хил., Украйна - 14.6 хил., Обединеното кралство - 10.0 хил., Италия - 8.7 хил., и Франция - 6.9 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 6 години
Пътуваме където си пожелаем и за където имаме възможности.По времето на соца пътуваха само партийните другарЕ и най-вече до Москва по принуда,защото и те сега пътуват до западни дестинации.
17
4
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Чичкооо, чичо! Няма глупaк като стария глупaк. Онова време въобще е несравнимо със сегашното. Скоро ще чукна 45 да речем и мога да ти кажа, че беше много по-добре от сегашната смpад. Да, хората много не можеха да пътуват извън страната и западни стоки трудно се намираха, но за свобода и спокойствие просто няма смисъл да се говори. А, тези които са ги затваряли някъде са си го заслужавали,поне повечето от тях, а покрай сухото гори и мокрото!
16
5
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Каква Германия по време на соца бе лъжльо Тогава нямаше такава държава
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо от статистиката липсва братска Русия?
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква връзка има снимката с това. Единствено че и големия еърбус се използва за пътуване
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СеянинИ аз така.Сън не спах от любопитство и тревога кой накъде му скимнало да си развява байрака и да пазарува.Чак се разплаках от умиление по толкова "полезната" за народа информация,хаха!
12
2
 
6
 
! Отговори
Чичко преди 6 години
Деца ,деца глупави и малки ,безмислен е разговор с вас.Какви банани ,какви апартаменти.И в зоопарка животните имат храна и ,,апартамент" Свобода нямат деца ,свобода .Това само някой седял години в клетка може да го оцени.Ти как ще го разбереш като живееш в Интернет и ми говориш глупотевини за САЩ и банани.Де го чукаш,де се пука.Спирам, вие не сте ниво за разумен диалог.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз и по комунизма пътувах.Дете бях и ходих на лагер в Германия, СССР бях.Баща ми също.Германия, Унгария,Турция...Е , беше на висока служба, да признавам.
10
7
 
5
 
! Отговори
До Чичака 5: преди 6 години
Според официалната статистика на САЩ, 74% от американците нямат паспорт и никога не са притежавали такъв. Много от жителите на САЩ остават в селото (наречено незнайно защо град) ,квартала или гетото където са се родили цял живот по финансови причини. Да не говорим, че много американци нямат средства да посетят съседния щат.През комунизма русенци имаха право да посещава Румъния всеки месец, повечето от семействата имаха апартамент и вила. Е, банани имаше само по нова година.
9
1
 
8
 
! Отговори
бай х преди 6 години
Пътуваме най-много до .... село
8
2
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Това трая 45 години дете.Сега ти е лесно да се подиграваш но попитай своята майка стига и тя да не е под 401а ти под 18. Това време не беше толкова далече дечко.А ти просто няма как да направиш сравнение за късмета.Такива като теб пълнеха мазето на Московска 5 и някои трудно излизаха. Ех глезена интернет младеж.Поне като не знайте питайте бе мушмороци,невежи.Това на което се присмиваш,костваше живота на много хора.Ти мислиш че всичко е било като днес,нали?Интернет и реален живот-нищо общо дете.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
регистрирани пътувания с други цели - с 10.4 нa сто. ето това е цифрата от населението което се е изнесло с еднопосочен билет тази година.
6
3
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
До: чичкоЧичи, ти вероятно по времето, когато са искали такива документи си бил вписан в паспорта на майка си... Що се отнася до късмета - е, нема що!
5
7
 
10
 
! Отговори
Чичко преди 6 години
Хитреете или не хитреете пубери,но по-рано до Петрич и Драгоман се искаше открит лист.Ако зняете какво е това,но естественно че не знаете.Вие сте суперкъсметлии че живеете в днешно време,но няма как да го осъзнаете и проумеете.Едно ходене до Белград или Букурещ си беше проблем.А за страните на ,,империализма" да не говорим.За ,,посещение" в тях се готвехме в казармата-да ги унищожим.Ех слободийка ех невежество.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е по празниците братските народи да си ходят на гости.
3
6
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 6 години
След 1 година , най-вероятно посещенията в Турция ще се удвоят и утроят, причината ще е новото летище в Истанбул - над 1500 полета на ден, до 190 държави и 350 точки в цял свят,няма да има смисъл да биеш път до Берлин или Лондон за да се прикачиш за някъде си
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми беше полезна Особенно че пътуват в румънияПредполагам че тоалетната хартия е много евтина и за това !!!
1
7
 
10
 
! Отговори
Сеянин преди 6 години
Много полезна статия благодаря живо се интересувам къде пътуват всички ще пиша роман с есета.