Природозащитници отново протестират: Пирин не е баница!

Ще поискат и оставката на правителството, ако решението остане
Обновена: 29 дек 2017 22:25 | 29 дек 2017 22:15,
182

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

За втора поредна вечер природозащитници излязоха на протест в центъра на София, заради решението на правителството за парк "Пирин" и построяването на втори кабинков лифт, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Илияна Шишкова.
Още по темата
"Няма да дадем "Пирин" на мафията!", скандираха екозащитниците. 

Демонстрантите не вярват, че няма да се строят хотели и ресторанти на територията на парка. Управляващите отбелязаха, че доводите на протестиращите са несъстоятелни. 

Министър Нено Димов подчерта дебело пред Bulgaria ON AIR, че единствените разрешени неща за построяване на въпросната територия са спортни съоръжения.

Тази вечер полицейското присъствие в района на протестите в столицата е изключително засилено. По неофициална информация протестиращите няма да бъдат допуснати да тръгнат отново в посока "Орлов мост", както вчера. 

Защитниците на парк "Пирин" завиха, че ако не се промени разрешението на правителството, ще искат оставката на цялото правителство, ще продължат с протестите си и по време на европредседателството ни и дори са готови да съдят държавата в Страсбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те не ревът , това е новогодишно представление на Винету ! Прецедателството ни е по милост ,поредната излагация. ЕС парламента знаят че тука няма реална свобода няма..но нали сме под тяхна опека ....
137
5
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Тая шепа смешници кога ще спре да реве ? Ама верно, че луд умора няма...
136
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелени са им само парите,които получават за тези протести.
135
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 139 Калеко Алеко.Бай Калеко , поне да бяха еколози ,а те платени зелени индианци на Винету ! В България които й организации ,камари да подхванеш все са послушни на Винету и Шиши . Бедно е предсталението ,само шума около него голям, шума ,шума ... на пари!
134
3
 
1
 
! Отговори
до 138 преди 6 години
Е, как си го представяш ? Не става , трябва да си богат като Винету да си позволиш такива представления. Това могат хората за малкият бюджет за новата година ,всичко друго отиде за санирането и ако не беше "бесепарският светофар убиец на Хемус " както Винету го нарече , можеше да има повече за забавление ,но толкова за тази година . Сега всички знаем номера- или Винету отива при неговите индианци и им дава останалите пари за доброто изпълнение или Винету излиза по Босфор тв пряко ,наживо и вади оставката .Народа пак да плати за избори ,които той ще спечели .
133
4
 
13
 
! Отговори
мм преди 6 години
Дървета се изсичат постоянно, вярно, ама вместо да кряскат като обезумели, не е ли по добре да запретнат ръкави и да засеят много фиданки на друго място? Или не са по физическата работа?! Дай им само да крещят!
132
5
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко. преди 6 години
Да спориш със зелените и техните последователи е като да спориш с радио.Ти им викаш куме Ване,те търчат за оная работа да те хванат.Не знам как да им се обясни,като на бавноразвиващи се,че в Пирин няма да се строят хотели,а само втори лифт,и още 2-3 писти,и нищо почти няма да се изсече!!!!
131
3
 
15
 
! Отговори
Az преди 6 години
Абе защо не скачат на Петрохан пред камионите с дърва?Защо не скачат пред хилядите ВЕЦ-ве дето затриха реките...Да дойдат да строят лифтове в Стара планина,да живне малко тоя северозапад,тук хората нямат нищо против.
130
1
 
2
 
! Отговори
Видео терор има преди 6 години
НА снимката полицай е увреден тежко от нови нагло престъпни видео терористични камери инсталирани незаконно от доказани престъпници на власт в София.
129
5
 
9
 
! Отговори
Имаме ЕКо проблеми преди 6 години
Зелените нито веднъж не скочиха срещу тежките увреждания на Земята с включени фарове денем и с холограмни оръжия. Нито веднъж не протестираха срещу изграждането на нагло вредни МАГИСТРАЛИ поразяващи тежко и завинаги огромни региони и милиони декари плодородни биосферно охранявани земи..БАнско с е ползва за отвличане на вниманието им от истинските проблеми на екологията създавани от нагли престъпници поразили вече цяла Европа.
128
1
 
3
 
! Отговори
Винету и индианците преди 6 години
Великият Винету и неговите платени индианци пак играят театрото с оставката ! Аре стига бе, фалирахте държавата с тези оставки . Три пъти подред един и същ сценарии , Босфора тв платените мухоморки не спират да надуват тоя цирк !
127
3
 
16
 
! Отговори
Илия - Варна преди 6 години
Мафията, скрита зад зелените плакати неистово защищава субсидиите си от конкурентни курорти, които биха загубили доста клиенти ако този бизнес се развие и у нас. Тях въобще не ги интересува природата, защо не подкрепиха Добруджанци в протеста им срещу добива на газ в Добруджа, а има доста други места би трябвало да се намесят, но за такива места не плащат!!!!! "Зелени" *** и продажници.
126
2
 
4
 
! Отговори
MAFIA преди 6 години
KOLKO SA ZLI I PRODAJNI ZELENITE AZ NE ZNAM NO ZNAM CHE OT TOIA LIFT NARODA NIAMA NIKAKVA POLZA A PARITE OT PECHALBITE ZA SEZONNITE OTIVA V EDNA SCHEPA XORA
125
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четете какво ви програмират "медиите" и пишете колко са зли и продажни "зелените"! А че хора като мен и много познати, които нямат нищо общо със зелени и не са взели и стотинка, но протестират е неудобната истина! Ама вие си вярвайте за злите зелени, а те шепа олигарси и местни хотелиери ще си съсипват природното богатство, което цял свят признава, само ние не ценим и накрая - като на морето - бетон и пияни нискобюджетни туристи, пък българите, които могат да си го позволят - в белите страни...
124
5
 
19
 
! Отговори
Mad преди 6 години
Колко им платиха да кажат? Всички знаем, че им се плаща отвън да протестира. Никой от тези, които са на протеста не гасиха пожара при Кресна, иначе са гръмогласни. Ромите изсякоха горите, те пак нищоне казаха. ЗЕЛЕНИ ЛИЦЕМЕРИ!
123
4
 
10
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
къде плащат и аз да отида да повикам защото глад ме гони
122
4
 
18
 
! Отговори
ист преди 6 години
Природозащитниците протестират защото искат и те да ядат от баницата. Храни куче да те лае. Ако им проверят постъпленията по банковите им сметки, ще се разбере защо протелстират. Те са противни като БХК.
121
8
 
6
 
! Отговори
До 127 пич преди 6 години
РекИтьори ли ве *** неграмотен!!!! Долу ръцете от Пирин !!!
120
8
 
11
 
! Отговори
след лифта преди 6 години
След лифта ще се увеличи легловата база и след 5 години ще искат и трети лифт. Банскалии насита нямат.Този курорт веяе 10 кратно надвишава капацитета си. Отходните канали са на границата. Ама лакомото човешко око не се спира.Искам да се запази поне малко природа в България. След години един домат няма да има къде да си посадим.
119
12
 
15
 
! Отговори
ПИЧ преди 6 години
Вече и малките деца знаят че така представящите се еколози са най голямата мафия и рекитьори.на тези митинги на човек се плащаще по 50лв за участие.от така показаните протестиращи няма и 5% с екологично образование..Тахния водещ на протеста и представящ се за еколог от не правителствена организация добре се репчеше на българското правителство като говореше постояно лъжи.От тук става ясно кой го подкрепя от вън а банско бе обявен на на 7 място за зимен курортЗащо не протестират за Добруджа