Природозащитници отново протестират: Пирин не е баница!

Ще поискат и оставката на правителството, ако решението остане
Обновена: 29 дек 2017 22:25 | 29 дек 2017 22:15,
182

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

За втора поредна вечер природозащитници излязоха на протест в центъра на София, заради решението на правителството за парк "Пирин" и построяването на втори кабинков лифт, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Илияна Шишкова.
Още по темата
"Няма да дадем "Пирин" на мафията!", скандираха екозащитниците. 

Демонстрантите не вярват, че няма да се строят хотели и ресторанти на територията на парка. Управляващите отбелязаха, че доводите на протестиращите са несъстоятелни. 

Министър Нено Димов подчерта дебело пред Bulgaria ON AIR, че единствените разрешени неща за построяване на въпросната територия са спортни съоръжения.

Тази вечер полицейското присъствие в района на протестите в столицата е изключително засилено. По неофициална информация протестиращите няма да бъдат допуснати да тръгнат отново в посока "Орлов мост", както вчера. 

Защитниците на парк "Пирин" завиха, че ако не се промени разрешението на правителството, ще искат оставката на цялото правителство, ще продължат с протестите си и по време на европредседателството ни и дори са готови да съдят държавата в Страсбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм за Зелените, защото и Боко пожарникаря, Цветко физкултурата и Валери фурнаджйската лопата и Нено или ***, по никакъв начин не могат да гарантират каквото и да е, по-добре да не се строи нищо, защото нямаме държава, но имаме недосегаем Прокурор, брат на Дажба. Имало зелена мафия? Може и да има, но не е по-силна от политическата мафия. Та в този ред на мисли по добре да няма втори лифт на Банско докато не вкараме политическата мафия в затвора. След тава с зелената лесно ще се оправим.
77
18
 
23
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Половината от пишман еколозите се отоплява сигурно на твърдо гориво но иначе протестира използва нефт който е изкаран от някой океан и мрът хиляди животински видове там за да могат те да отидат до София и да протестират и ПИРИН не е тяхна собственост!
76
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пирин не е на Зелените, че те да решават. Нека банскалии решат какво им е нужно, все пак става дума за тяхното благоденствие. От тия "еколози" половината са виждали пирин само на снимка, но инак са много загрижени зелените ***.
75
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелената мафияпротестира срещу някаква си друга "мафия". Само че не Зелените хранят семействата на банскалии, а туризмът на "мафията". Нека местните решават!
74
16
 
25
 
! Отговори
чичо преди 6 години
хайде всички заедно ОСТАВКА!ОСТАВКА! на некадърното и корумпрано правителство
73
2
 
18
 
! Отговори
noname преди 6 години
"ромската" сеч по селата и саниране по градовете може да се спре, НО не само от Патриотите. Те не са основните на които е дадена властта. Някой писачи тук са като щраусите, заврели са си главите в пясъка и си мислят ,че се крият."Ромската " наглост и престъпност са защитава от ЕС, така че трябва да се вземат мерки, а не само да има ЗАБРАНИ за българите!
72
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, съборете правителството! И на мен не ми харесва. Но не ми обяснявайте, че е от загриженост за Пирин! То и Татовия реквием беше ЕКО, та това вече сме го живяли. Истината, дами и господа, е честният начин!
71
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До game1Троле, ромска сеч по селата има, защото твоя покровител Винкела не направи нищо да я спре! Въпреки че с анти ромска риторика дойде на власт, набързо забрави за нея след като натопи *** си в кацата с меда!
70
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напразно се хабите ***, ВТОРИ ЛИФТ НА БАНСКО НЯМА ДА ИМА!Предстоят дълги години на обжалвания, включително и пред европейски институции, а до тогава политическата еднодневка Валери Симеонов отдавна ще е изритана от управлението! ФАКТ!
69
18
 
22
 
! Отговори
game1 преди 6 години
Този протест намирисва - зелените не бяха ли на Прокопиев? Прокопиев не го ли погнаха и сега той вдига контрапротест ??Толкова сеч има по селата от ромите защо никой не протестира ?? - Защото на Прокопиев му дреме и не ще да организира.Също ако се построи лифт - ставаме конкуренти на Швейцария и Австрия - а от там не искат и пускат техните лобита.Просто и елементарно *** !!!
68
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 70Никакво диво къмпингуване. Задължително в хотел минимум да им шариш по 20 лева на вечер за хле.барките и неизпраните чаршафи. Те ако можеха и бариера на границата с Гърция ще ни сложат само на тях да плащаме.ти ходил ли си някога в Гърция бе каскет? Знаеш ли, че ако си опънеш палатка където ти падне, както го правите в България ще ти одерат кожата? Дай ви да сeрете по храстите само.
67
2
 
20
 
! Отговори
noname преди 6 години
"Интегрираните роми" изсякоха Българския Балкан ,а измислените и платени от някой "екоактивисти , зелени и т.н. си правят пиар и лапат евро пари.Когато нещо се прави от професионалисти ,то се прави правилно И КАЧЕСТВЕНО, но когато се прави от "интегрирани особи", то се прави лошо и некачествено- саниране.За това пишете и проверявайте ,за санирането от кой и как?!
66
1
 
24
 
! Отговори
Горан от гората преди 6 години
Зелените бих ги подкрепил ако със същата енергия протестират в ромсън махалата на Ихтиман против много по голямата сеч от тази в Пирин,но тогава ще ги направят на суджуци много бържее..
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 71pitai gi onezi ot burgas kak valeri im opravi suprugite, kak im podari po edin apartament, kak gi npravi deputatiи затова ли ревете против 2-рия лифт? Бaхти тъпата логика. Заради *** като вас ще обискам по 3 часа.
64
8
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
Да беше дошъл да ни преброиш. Ама не ти стиска.
63
9
 
16
 
! Отговори
реално преди 6 години
Това нито е протест, нито има нещо общо с екологията!
62
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 70Никакво диво къмпингуване. Задължително в хотел минимум да им шариш по 20 лева на вечер за хле.барките и неизпраните чаршафи.и да раждате по храстите, щото е по-екологично ли искаш?
61
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Троловете на Валери Симеонов да отговорят КАКВО СТАНА С ПЕНСИИТЕ ПО 300ЛВ.???????????????????Да не мислят за лифтове, че това са твърде сложни въпроси за мало-умния патриотарски електорат
60
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
събрали се десет зелени пръдльoвци да тормозят хората
59
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Седе расти, докато... ..протстирате... ..така да се каже.. ....ромовете изсичат поне 10 пъти повече гора, от колкото терена за лифта!