Внимавайте с пиратките, купувайте от регламентирани места

Не всички отговарят на изискванията за безопасност
29 дек 2017 20:15,
4
Внимавайте с пиратките, купувайте от регламентирани места
Снимка: Архив, Булфото

От началото на декември месец служителите на КОС - СДВР са извършили 1223 проверки в столицата и са установили 2336 нарушения, свързани с незаконно притежание на пиротехника. Това заяви инспектор Милен Писаров от сектор "Контрол на общоопасните средства" при СДВР на брифинг.

Инж. Мирослав Йотов - главен директор на ГД "Контрол на пазара" към ДАМТН обобщи, че 303 съвместни проверки за пиротехнически изделия са извършени от служители на КОС и експерти от ДАМТН. Те са били, за да се установи качеството и годността на пласираните в търговската мрежа, като при проверките са открити 25 пиротехнически продукта, несъответстващи на изискванията за безопасност.

По думите му проверките са показали спад на нарушенията в сравнение с миналата година. Писаров припомни, че не трябва да се купуват пиротехнически изделия от нерегламентирани места, защото това крие опасност.

Инспектор Писаров предупреди гражданите да спазват основните правила за използване на пиротехнически изделия - пиратки и фойерверки. Те не трябва да се ползват в превозни средства, в близост до леснозапалими материали и в районите на здравни, учебни и социални заведения, храмове и манастири.

Пиротехническите средства не трябва да се използват ако са с изтекъл срок, видимо са повредени и ако са самоделни. Да не се предоставят на деца, а при употреба да се спазват указанията за безопасност.

Препоръчва се, когато се използват пиротехнически изделия да се разполага с вода или пожарогасител, както и да не се употребява алкохол при използването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купувайте само руски пиратки произведени от "Атомстройекспорт".Ама скъпо ги дават-аз си уредих една с връзки с плащане в натурални продукти -120 литра домашна сливова 60 градусова.За нова година пристига заедно с група експерти по зарята!Руснаците поставиха изискване зарята да се наблюдава най малко от 100 километра!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиратките са абсолютна шитня, само за неуравновесени и комплексирани пубери.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой се занимава още с тези глупости