Големият пробив на Гришо – родно събитие №1 за 2017-та

Встъпването в длъжност на президента Радев е другото топ събитие, сочи анкета на Dnes.bg
31 дек 2017 16:15, Красимир Ангелов
19
Големият пробив на Гришо – родно събитие №1 за 2017-та
Снимка: Reuters

Страхотната година за Григор Димитров, който достигна до №3 в света на тениса, и встъпването в длъжност на президента Румен Радев, са двете най-големите събития в България за отминаващата си 2017 година. Това сочат резултатите от традиционната анкета на Dnes.bg в края на всяка година.

Екипът ни се обърна към своите читатели с въпроса: Кое е най-важното българско събитие през отиващата си 2017 година? В допитването участие взеха точно 2002 души.

За разлика от други години, където доминираха предимно политическите събития, през тази големият пробив на Григор Димитров сложи на върха българския спорт. Цели 26% от анкетираните са посочили големите успехи на Гришо като събитие №1 за страната. Любопитното е, че също точно толкова – други 26%, посочват встъпването в длъжност на президента Румен Радев за топ събитието на 2017-та.

Договорът за добросъседство с Македония и подобряването на отношенията между двете страни заема третото място за българско топ събитие на 2017 година. Точно на 1 август българският премиер Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев подписаха в Скопие историческия документ за приятелство, сътрудничество и добросъседство. Той става факт след 18 години преговори.

Предсрочните избори през март и формирането на кабинета Борисов 3, в който си партнират ГЕРБ и Обединените патриоти, се нареждат едва на четвърто място сред най-големите събития в страната за последните 12 месеца. За това са гласували 11% от анкетираните.

Останалите предложени топ събития събират далеч по-малко гласове. Агресията в българското училище, която се ширеше през цялата година, е събитие №1 за 5% от гласувалите и заема петото място в подреждането. 4% пък са гласували за ремонтите в София, шумът и скандалите около подготовката за  Европредседателството.

Напрежението в Асеновград, което вдигна на крак полицията в половин България, след като група роми пребиха деца на гребна база в града, е събитие №1 за 3% от българите. Също толкова  посочват за най-важното за изминалите 365 дни войната по пътищата, която отново взе стотици жертви, въпреки постоянните опити за въвеждането на нови правила на пътя.

Друг голям успех на България в света – второто място на Кристиан Костов на Евровизия, събра 2% от гласовете ви.

Напрежението по оста президент – премиер, оставката на шефа на парламента Димитър Главчев, подготовката за първи вот на недоверие към кабинета Борисов 3, както и скандалите с избора на Мис България, се оказаха събития, които по-слабо развълнуваха българите и те заеха едва по около процент от гласуването на топ събитието на България през 2017 година.

А за финал, преди да вдигнем празничните наздравици, си остава да си пожелаем Новата 2018 година да е по-успешна и да ни се случват повече добри новини, за които да си спомним с усмивка след 365 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А 4 тона суджук на кое място е?
14
0
 
0
 
! Отговори
фигаро преди 6 години
Май крачим по стъпките на Цв, Цв.
13
1
 
2
 
! Отговори
12 преди 6 години
Колко плати БНТ и Русия да направи известно това посредствено откъм вокални данни и антипатично момче???
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, Григор накара дори мен да изпитам патриотични тръпки от играта му на финала на Големия шлем в Лондон. Рядко се случва. Но моля ви, не сравнявйате това руско недоразумение Кристиан Костов със заслугите на нашия голям тенисист! Повръща ми се от него, да съм честна. "Успехът" и шумът около него беше нагласен и режисиран ПЛАН! В предаване на руския канал Первьı същият ден водещият каза че въпреки санкциите към Русия, "ръката на Москва пак е стигнала до Евровизия чрез московчанина К. Костов" и пуснаха Кристиан който каза "Друзья, я уже дико скучаю по Москве!" Колко плати БНТ и Русия
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е големият пробив на Гришо да е събитие на годината. То при ГЕРБ нищо добро не се случва. Може би само това, че ГЕРБ не можаха да си наложат за президент техният кандидат, също е значимо събитие. Ако през 2017 заплатите бяха станали средно 2000 лева, а минималната заплата 900 лева, скока на доходите щеше да е събитие на годината.
10
2
 
3
 
! Отговори
Stable Стабилизиране преди 6 години
Гиго, запуши му устата тука некакъв адвокатник лъже че играеш по български флаг.кажи си че играе под Долларовия знак, за данъците си кажи и за хаповете-пиеш ли непиеш ли и ако да какви ако не защо
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен дето мели врели некопели за Монако.Гиго да се не тарикатка защото едно дигане в парламента на ръце 50% + един глас го вкарват в затвора за свикване на еднополовите семейства, животи и тенисчета
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гришо си живее в Монако и за една игра печели колкото вас за цял живот, а вие месеци наред му пляскайте докато обеднявате и оскотявате. Играе под български флаг, нищо повече.
7
3
 
10
 
! Отговори
к0нсерва преди 6 години
леб и зрелище за стадото, докато милиардите изчезват!!
6
9
 
4
 
! Отговори
Брейв Харт майна преди 6 години
Глиго има още апове да заглъща, ама дал пие с них вода свететна от латино кокамое сичко да е за Глиго ама Глиго е мноо по такова от биологичния обект Росен Плевенналиев
5
8
 
5
 
! Отговори
Данъчни Хапове преди 6 години
Гиго да си кае дека и оти ги нанъците неплатува дома у Аскоо и ква е таа медицине дека глъта та му се стабилизира тва дето не му беше стабилно- а именно стабилната му стабилност която години бе дестабилизирана.под сурдинка: тва аповте от Мара Шара ли глъта дека я уволниъ от тенис турнирите за бая време? а? кво каза?
4
2
 
7
 
! Отговори
намалете цензурата преди 6 години
Това ще е крачка към истинската демокрация.
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не спряха с фалшивите новини за тоя клоун.В Бг няма медии а има кабеларки.......
2
10
 
8
 
! Отговори
RED DRAGON преди 6 години
Я отново ни занимавaт със тоя ***. Oчакваме да завърши целия нашарен със татуировки и пропит от алкохол и наркотици, защото съпругата му немския гражданин Хасан се е развелa със него.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да не вземат да го посветят в титлата хайдутин - по идея на рицарите в Англия.