Стилът на първата дама: Мелания, Десислава и Брижит Коя как се облича?

Коя как се облече през 2017 година?
1 яну 2018 17:01, Криси Табачка
48

Снимка: Reuters\Булфото

Първата дама не е просто нежната половинка до президента и съпругата на държавния глава. Според протокола, тя има представителна функция и част от задълженията ѝ са присъствие неотлъчно до съпруга си на политически, благотворителни, обществени прояви и балове.

Разбира се, официалният график на първата дама включва определени правила в протокола и за дрескода и начина, по който тя се облича.

Изминалата 2017 ни донесе многобройни прояви, на които изкъсо следихме най-известните първи дами. За целта, днес ще ви представим стила на Мелания Тръмп, Десислава Радева и Брижит Макрон.

Мелания Тръмп

За политическия курс и маниер на Доналд Тръмп няма да говорим. Факт е обаче, че Мелания дойде с гаф. Речта, която се оказа плагиатстване на реч на предшественичката, Мишел Обама, някак хвърли сянка върху образа на Мелания. Тя излезе от тъмното с високо вдигната глава и много стилен гардероб.

Макар очакванията към нея да бяха по-скоро скептични, имайки предвид провокативните кадри от миналото ѝ, нежната половинка на Доналд Тръмп успя през 2017 да се изгради като образ с безупречен стил.

Гардеробът ѝ винаги е съобразен с официалния протокол, а дължините на полите и роклите ѝ никога не е над коляното. Задължителният чорапогащник присъства неизменно във всяка снимка, дори и папарашка, а самата Мелания доказа, че умее да се възползва от широкото разнообразие на модната индустрия.

Тоалетите са съобразени с перфектната фигура на Тръмп, но никога не е твърде предизвикателна и кройките никога не разкриват или подчертават повече от приемливото. Макар много критици да продължават да плюят по нея, не може да се отрече – жената има тяло, има и стил! В интерес на истината, често сравняват Мелания със стила на Жаклин Кенеди, а на по-голям комплимент от това – здраве му кажи!

Особено голяма критика за стила си Мелания отнесе по време на визитите, които имаше, свързани с нанесени щети от природни бедствия. Там тя се появи с високи обувки, които не бяха приети добре заради характера на събитията.

Брижит Макрон

Съпругата на Емануел Макрон встъпи в „длъжност“ като първа дама и взриви медиите. Поводът? Голямата разлика между нея и съпругът ѝ. След като страстите понамаляха, Брижит откри друг начин да се намести в заглавията – със стила си.

Тя се превърна в олицетворение на модерната първа дама, която подчинява модата и следва актуалните тенденции. Тя „играе“ с модните къщи на дързост и роклите и полите ѝ винаги са с мини дължини. Световните медии отразяват гардероба ѝ като неподходящ за социалния ѝ статус, а жените в Париж ликуват, защото в нейно лице откриха жената, която не просто представя модната столица, но и разчупва всички стереотипи в живота си. Брижит Макрон е изключително стилна в избора си на тоалети – класиката се пречупва, за да излезе на нова, модерна сцена.

По този повод, стилът на Брижит многократно е доказан като модерен и съвременен... макар дължините да са извън протокола. Обувките, като съществен елемент във визията, също винаги са с правилен подбор. Рядко можем да видим Брижит в сандали или отворени обувки, но за сметка на това стилетото е неизменен завършек на визията.

Десислава Радева

Българската първа дама дебютира светски на изборната нощ на Румен Радев по време на пресконференцията в НДК. Тогава народът я видя за първи път, а тя бе облечена в костюм от две части. Дължината на полата напомни на Брижит Макрон и бе комбинирана с бял топ.

Следващите публични появи на Десислава Радева се открояват основно с избора на рокля. На срещата на НАТО в Брюксел родната първа дама се открои със стриктно спазване на официалния дрескод. Обувките са затворени, а роклята е с кройка, подхождаща на фигурата ѝ.

На встъпването в длъжност на Румен Радев, половинката му бе с дълго палто, затворени обувки на висок ток и пола – избор, който подчерта класическият стил на гардероба ѝ.

Единствено пропуски в официалния протокол се откроиха по време на посещението на Макрон в Балчик, където Десислава Радева бе с боси крака и сандали с отворени пръсти.

За разлика от Макрон, при Радева не се откроява нещо особено скандално, но и за разлика с Мелания се вижда, че винаги може и по-добре.

Генерално, стилът на първата дама винаги е бил изключително важна част от облика на президентската двойка. Както при Джаки Кенеди, тя може да излъчва класа, перфектен нюх към модните тенденции и дори доверие, но може и да ни хвърли в другата крайност, създавайки усещането за недодяланост, невнимание и дори грубост.

Как ще еволюира и ще се развие стилът на първите дами Мелания Тръмп, Десислава Радева и Брижит Макрон - очаква да видим през 2018 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медийте да престанат да натрапват жените на политиците и парцалките им.Политиците се избират да работят за народите си,съпругите им никой не ги избира и не се интересува от тях.Да си гледат семействата и децата.Да не са "модни" закачалки.Народите нямат нужда от това,само медийте си запълвате пространството с тях като ги правите да се дъвка в устата на хората.
42
1
 
0
 
! Отговори
мив преди 6 години
До АнонименСкоро да си ходил на психиатър?
41
1
 
3
 
! Отговори
д.р. но комент. преди 6 години
"Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм. Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента".
40
1
 
5
 
! Отговори
чо' пенчо преди 6 години
няма понятие "първа дама на б-я", никога не е имало и няма да има, безусловно!
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О тези снимки най-много ми хареса тоалета на Бриджит Макрон на снимката с Мелания Тръмп . Супер елегантно и секси изглежда
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бг президентшата си е откровена и директна ***. Наистина, все пак като цяло, е добре, че вече имаме президентша, защото при предишният бг президент, такава нямаше, тъй като не пожела да застане до назначеният от Борисов президент, със всичките налични уговворки, доколко изобщо е мъж и човек.
37
1
 
3
 
! Отговори
Познай от три пъти! преди 6 години
Мотики свищовски. БДС 899:1970
36
6
 
2
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Добре че маймуняка вече не е президентша че ми писна да я обявяват за най-стилна жена на годината.
35
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мелания Тръмп , даже леко усмихната, е с много дълбоки бръчки. Затова ходи като мумия и е намазана дебело по цялото лице. За американка облеклото и е добре, като се има предвид, че носията им е с дънки и свестни дрехи рядко се носят. Прави впечатление, че почти винаги е с едноцветни материи, без съчетания и съвсем равна фактура, което показва страх от риск. В останалия свят дюс е прекалено семпло като мислене. Германските депутатки също носят дюс. Тялото е моделирано, стил кукла Барби. Комплекси
34
1
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
23, какъв гражданин си бе,тубо-я си виж цървулите до вратата.Гражданите отдавна се изнесоха извън града, пример-кв.Лозенец, който продаде някоя нива на дядо, си купи апартамент там.ай с.и.ктир
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До След като прочетохА аз стигнах до извода, че другата половина са 80 %
32
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомних си, как хората с основание реагираха за шуробаджанашките назначения на Добрев в Хасково. Но, там поне близките му работеха нещо и бяха официално назначени. Та се питам Десеслава Радева на какво правно основание бърка в кацата с меда ?! Как се изписват разходите за охрана, пътувания, тоалети, соарета ...как ?!? Единствено Плевнелеиев с вече бившата му съпруга постъпика достойно. Желев, Стоянов и Първанов си мъкнеха навсякъде половинките на държавна издръжка.
31
3
 
15
 
! Отговори
моля преди 6 години
А, как би стояла баба Цуцулана Герберска в компанията на тези дами. Дори ме е срам да си го помисля. Добре, че не я избрахме за президент.
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е, две от трите наистина имат стил.
29
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В крайна сметка повечето държави по света са републики. Естествен архаизъм в монархиите е поданиците да издържат семейството на държавния глава. Но ние сме граждани и не съм съгласен за моя сметка някаква кака да се фръцка по светски събития и да ходи на шопинг. Още повече, че в правната система на страната няма "първа дама". Ако по някакъв протокол на определени събития се изисква дамско присъствие Радев да ходи с вицето, а не с Деса, която никой не я е избирал.
28
13
 
4
 
! Отговори
След като прочетох преди 6 години
всички коментари, стигнах до извода, че повече от половината от коментиращите са червени ***.
27
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя с "втората употреба" да не си мисли че е първият и последният на жена си?
26
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моята "първа дама" беше през миналия век, като бях в шести клас, втория срок. Ако реша да ставам президент, трябва да я търся, щото не съм а виждал от сто години...И въобще, защо се нарича първа дама ? По-логично е да е последна дама или официална дама или една от дамите Му !
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23Добре, че подчертаваш, че си от нормалните хора.Щото иначе никога нямаше да се сетим, не ти личи по нищо.
24
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре стои Деса в тази обстановка.а една известна майка на нацията как ли щеше да изглежда? (ако биха я поканили, де)