Европредседателството - исторически и много важен момент!

Чувстват ли се обаче българите част от Европа?
2 яну 2018 14:52,
38

България успешно ще се справи с българското европредседателство. Това коментира журналиста Бетина Жотева, но отбеляза, че все още голяма част от българското общество не се чувства като част от Европа и част от общността.

"Трябва да направим това, което всички държави членки досега - а именно да бъдем домакини на европредседателството. Все още обаче по-старите хора продължават да не се чувстват част от Европа, за разлика от по-младите", отбеляза Жотева в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ, когато се заговори за председателството, винаги се обсъжда колко ще струва, а това е "меко казано нелепо".

"Сега ще си проличи до каква степен държавите от Балканския полуостров са готови да влязат в ЕС и какъв статут ще им бъде даден. В момента всички имат равни права и равен глас в Европа, но ще бъде много трудно да се намери равновесието по време на нашето европредседателство", допълни тя.

Журналистът Петър Пунчев пък уточни, че наистина се чувства горд от факта, че страната ни ще бъде домакин на председателството на ЕС.

"Това европредседателство идва след една много силна външнополитическа година за страната ни. Моментът е исторически и е много важен - както за България, така и за страни като Македония и Сърбия. Трябва да предадем европейския ни опит на другите в региона и да надградим това, което направихме през 2017", категоричен бе журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Пунчев допълни, че все още се вижда разликата между бившите социалистически страни и старите държави членки на съюза.

И двамата смятат, че Brexit, отношенията с Турция и събитията в Близкия Изток ще бъдат основни теми за председателството ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** какво разправяте!? Аз лично цяла нощ не съм мигнал от вълнение!!!
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Топли ли го народа тва евро председателство? Та той се чуди как да преживява и да оцелява още повече с новите цени на ток, газ, вода, хранителни стоки, корупцията, далаверите и какво лище не, че ще плаща и за европредседателството ни.
31
0
 
8
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Най ме е страх плочките пред НДК-то да не се разхлопат пак и да вземат да пръскат кални струи. Само това ще разочарова депутатите. Останалото те го знаят предварително.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Журналистът Петър Пунчев пък уточни, че наистина се чувства горд от факта, че страната ни ще бъде домакин на председателството на ЕС."А бе Петре, ясно е на кого слугуваш, но я ми обясни защо не се чувствам горд, когато на опашката пред касата на Супера, най после дойде моя ред. Или аз или ти не сме в ред. За по сигурно, аз се прегледах вече.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да ги пуснат евродепутатите из България за една седмица и след това ще си стегнат багажите. България не е само НДК
28
1
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Мога спокойно да кажа - че нашите политици ще станат за смях - Вече големи недии показват България-- всички се питат -какво става в тази объркана държава -корупция мафия в държавата мизерия безхаберие и всичко най лошо за една страна-Питат германци и всякакви други нации нормални хора-- какво е мнението ви за БГ ? -Очаква ни голям смях -Ще има няколко линчувани политици за да покажем че се борим с мафията- после ще ги оправдаят- НО поне европейските граждани ще видят какво е див капитализъм в БГ
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се *** , Българино - П. Х. - а искай основна тема на нашето Председателство на ЕС да бъде вътрешната политика , а не външната . EС е преди всичко икономически съюз . Отношенията с Англия , Турция и Близкия Изток и без нашето участие ще се уредят .
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насила хубост не става !Няма как да спрем шкембе -чорбата и ракията !
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи европредседателството ще мине гладко и нашите еврочиновници ще обеснят колко е горд бьлгарина че е европеец понеже те нали взимат високи европейски заплати!
24
0
 
6
 
! Отговори
ДО 22 преди 6 години
22 ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ. Да държим замбата стисната да не ни го наврат от Турция.това е велико постижение в българската политика.КАКВИ ВРЕМЕНА ДОЙДОХА,КАКВО ЧУДО.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе , то и аз съм горд , че ще поемем Председателството на ЕС , но си купувам хляб от LIDL за 15 ст. Но все пак , хлябът е супер качество .
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да не се изложим пред европейците , както не се излагаме и пред африканците . И подир едните и другите не малко суха пара потрошихме Кой казва , че България е бедна държава ? Нашата задача е да държим здраво замбата .
21
0
 
9
 
! Отговори
ТОШКО КОЗАРЕВ преди 6 години
Бойко какво ще предлага в Евросъюза.Много ми е интересно какви идеи ще даде за светлото бъдеще на Европа.Тъй като няма пари поне трябва да има идеи и цели.Миналото няма да се върне Сегашното е мъгляво а Бъдещето не е за неговите възможности.ГОЛЯМ МАЙТАП,БУЛЬО ПЕНО!!!
20
2
 
2
 
! Отговори
... преди 6 години
Много важен исторически момент дами и господа.Затаете дъх и спрете да пътувате из София нагляри такива.Нестига че имате улици пък искате и да ги ползвате. Само тихо под юргана слушайте как живеете в най-добрия от всички възможни светове.И за Русия или лошо или нищо. Те са глобална анти-гей,анти-педофилска организация която промотира христянството.Това не е нормално.Нали знаете поговорката - Ихо,Ихо и после тихо.
19
1
 
14
 
! Отговори
Баба Гинка преди 6 години
Да-а-а, някои хорица ще "загладят косъма", но няма да сме ние.Вече здраво съм хванала замбата за новата дупка в колана на дядо Гинчо.
18
0
 
8
 
! Отговори
бобо преди 6 години
да изчезва от всякъде доносник
17
1
 
10
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Какво ще стане после ?!Не после, а преди края на панаира,стара Европа пак ще прати летовницибедняци, алкохолици, *** и т.н.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много след "успешното" праЦедателство скептиците у нас да станат още повече.
15
2
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
ЕврошеФство било във важен момент.На евро или шеФство е сложен акцент ?Еврозона му готвят на *** награда,щом е за обедняване - няма пощада.
14
2
 
23
 
! Отговори
Какъв фурор преди 6 години
За българските еврогейци. Радост голяма. Само дето ,за първи път ,европредседстелството се поема по принуждение от бананова Република България,по- бедна и корумпирана от всички бананови републики. Ееее,ще понахраним гостите,ще им направим подаръци,ще ги дундуркаме шест месеца ,а после.......после от цялата дандания,за България ще останат само.......обелките от бананите и нови дупки на коланите. Каква голяма полза,а?