Грипът настъпва, епидемията идва в края на месеца

Всеки с температура и суха кашлица най-вероятно има грип
Обновена: 2 яну 2018 10:14 | 2 яну 2018 09:53, Камелия Цветанова
4

В България все още не може да се говори за грипна епидемия, макар че има доста болни, смята доц. Атанас Мангъров.
Още по темата
"Сега, когато децата тръгнат на училище след ваканцията, ще се увеличат възможностите и както всяка година в края на януари, началото на февруари, може да се очаква върха на евентуалната епидемия", коментира той в "България сутрин".

Експертът обясни още, че рисковите групи за заболяванията са най-малките деца, които ходят на забавачка, както и техните братя и сестри.

"Другите, които са рискови, това са възрастните хора, които често имат допълнителни заболявания, които една такава инфекция може да изведе от равновесие", подчерта доц. Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че при грипната инфекция човек е много болен, чувства се много зле.

По думите му в момента в София, всеки с температура и суха кашлица най-вероятно има грип.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
13 преди 6 години
САМО ДА ОБЯСНЯ - в 1 ваксина могат да се комбинират 4-5 щама вируси, не повече.Вероятността - да се срещнете точно с тези вируси, срещу които сте ваксинирани е минимална.Използвайте - български ваксини, защото са срещу най-често срещаните в България вируси,т.е. - има по-голяма вероятност, точно тях - да ви кихнат.100% ГАРАНЦИЯ НЯМА- С НИКОЯ ВАКСИНА.Аз не се ваксинирам, пия био-добавки, които ми вдигат имунитета, ако усетя,че не ми е добре, увеличавам им дозата и те прекъсват процеса!!!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той обясни, че при грипната инфекция човек е много болен, чувства се много зле."Добре, че е доц. Мангъров да ни обясни.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пускат ги от лаборатории,аз се ваксинирах с Ваксиггрип-четиривалентната ваксина,нямам хронични заболявания и се разболях след едно изкашляне в лицето ми!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха как предвиждат кога ще дойде или пуснаха вируса и чакат