Рекордно ниска раждаемост през 2017 г. Умира ли България?

Лидерът на ПП "Възраждане": Причината е дивашката и антиобразователна политика
3 яну 2018 10:30,
356

Изминалата 2017 г. е поставила печален рекорд по отношение на раждаемостта, показват регистрите на здравното министерство. Докъде ще ни доведе тази стряскаща тенденция и има ли начин да се справим с тази демографска катастрофа?

Още по темата

По думите на председателя на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов това е най-ниската раждаемост от 1878 г., въобще откакто съществува Третата българска държава.

"Истината е, че България умира. Всяка година започва с новината за рекордно ниска раждаемост, но явно никой не обръща внимание. Догодина сигурно ще паднем и под сегашната граница", категоричен бе Костадинов в студиото на "България сутрин".

Според него ниската раждаемост е факт, защото България има "най-дивашката и антиобразователна политика" в момента заради т. нар. делегирани бюджети към училищата.

"Тези делегирани бюджети са превърнали училищата в едни търговски дружества. Колкото повече деца има в дадено школо, толкова повече пари се вливат. Ако обаче учениците паднат под 50, то тогава държавата закрива училището. Тази година българското правителство е закрило 82 учебни заведения и точно толкова села са оставени без бъдеще", отбеляза политикът.

Анализаторът Михаил Константинов уточни, че картината е още по-страшна, защото голяма част от тези 55 хил. новородени през 2017 г. са от семейства, където образованието не е на почит, а българският език не е роден.

"Направили сме прекалено много грешки през годините. Държавата плаща на дете да ходи да се образова, но вместо това, родителите му го пращат да проси, защото е по-изгодно. Другият фактор за ниската раждаемост е, че много хора напускат страната. Ако част от българите решат да не заминат за чужбина и останат - то има шанс за България", каза още анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Константинов смята, че проблемът може да е свързан дори с конспиративната теория, че някой не иска на територията на България да се раждат повече деца, защото "е хвърлил око на страната ни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
9
 
10
 
! Отговори
загадка преди 6 години
До НавигаторКак така през турско имахме само многодетни семейства? Раждаше се на поразия!!И как след освобождението и съединението се получи обратното?+?
287
7
 
12
 
! Отговори
официално преди 6 години
До АнонименПланът МОИСЕЙ е хвърлил око на страната ни!!!!!Ние няма да им се дадем лесно! Кръв ще се лее.....
286
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някой "е хвърлил око на страната ни"
285
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно, че в обозримо бъдеще България няма да бъде населявана от българи. Имаше и статистика по въпроса - има няма-100г до този момент.
284
3
 
29
 
! Отговори
Навигатор преди 6 години
Българина е ядосан защото е измамен и властва пошлостта, затова НЕ ИСКА да дава любов и живот. Не са нито парите нито морала да пречат...трябва да се изчегърта цялото "елит", всичките 300 семейства който мародерстват нашия народ, защото те си мислят че всичко е направено за тях а не за хората и понеже няма да променят мисленето си трябва да се изчегъртат със си.ла
283
9
 
13
 
! Отговори
Варна преди 6 години
Хората в България предпочитат ,едини пиини , секс , заведения и т.н. и видиш ли станат на 40 и започват да искат деца . Тогава нещата стават трудно и така....
282
7
 
0
 
! Отговори
Белоградчик преди 6 години
До ВидинчанинНапълно съм съгласен с теб. И аз познавам доста хора, които се върнаха в нашия край.
281
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Крум /258/Това е най-важното *** нещо което съм чела. Вика му се дискриминация, ако не знаеш. Децата са право и избор - не задължение! Направил си си - гледай си ги, но не можеш да задължиш другите да си живеят както на тях им харесва!
280
13
 
5
 
! Отговори
Видинчанин преди 6 години
И да допълня,главната причина за тези неверни данни е защото хората ги е страх да раждат във Видинската болница и ходят в София,друго всичко е прах в очите,за последните 2-3 години се прибрах в града да живеят поне 2-3 хиляди души защото е спокойно и заплатите вървят на горе,пример,аз работя за 1000 лева в града!
279
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България умира,а Мангалия идва.Тоест из провинцията вече дойде.
278
12
 
5
 
! Отговори
Видинчанин преди 6 години
Само да споделя,пишат се глупости че във Видин най малко се родили бебета за 2016,журналисто ти глупави преди да пишете глупости малко се раздвижете и разберете това на хартия дали е вярно наистина. Сега,в нашия град се казва че са се родили с 44 бебета по малко спрямо 2015,това са глупости,мои приятелски семейства само за 2016 си родиха 6 бебета а града е пълен с новородени вижда се когато е хубаво времето и аа навън,живея в града и мога да заява че са много повече и от 2014 и от 2015 журнале !
277
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдавна е умряла...
276
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тия на които им енеприятно че пиша че се прави УМИШЛЕНА АНТИБЪЛГАРСКА ПРОПАГАНДА,/тая година байрактарите са от НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ ако не са те ще са от БТВ,ако не са те вече си има трета болшевишка телевизия ПРОКОПИЕВАТА/...та който не вярва да погледне страницата на НСИ за родените през 2016,2015 И ДА НАПИШЕ НАПРИМЕР"РАЖДАЕМОСТ ПРЕЗ 2106 съответно през 2105" ДА СЕ УБЕДИ САМ ЗА КАКВА ПРОПАГАНДА И ЛЪЖИ ИДЕ РЕЧ!От мене толкова по тоя въпрос!
275
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тя вече е умряла бугария
274
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаеме чия раждаемост стимулират. Скоро тази територия ще е изцяло тяхна
273
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми те сега правят секс по смартфона,как да има раждаемост
272
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНай- ясния белег за ниската раждаемост са закритите училища.
271
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,,НАКРАЯ ДА КАЖА И ТОВА,БЪЛГАРИЯ Е СПЕЦИФИЧЕН СЛУЧАЙ,ДОПРЕДИ 1990 ГОДИНА ТУК СА ЖИВЕЛИ НЕ ПРОСТО 9МИЛИОНА А 2МИЛИОНА ДУШИ С ТУРСКО И РОМСКО САМООПРЕДЕЛЕНИЕ И ПРОИЗХОД!СРЕДНО ТОГАВА ЕДНА РОМКА Е ИМАЛА ПОВЕЧЕ ОТ 8 ДЕЦА,СЕГА СА ПО-МАЛКО ОТ 6ДЕЦА,САМО ОТ ТУКА РАЗЛИКАТА Е ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ РОДЕНИ ПО-МАЛКО СЕГА!ЕДНА ГЕРМАНИЯ ПРЕДИ "БЕЖАНЦИТЕ"Е ИМАЛА 600-700ХИЛЯДИ РАЖДАНИЯ ГОДИШНО,СЕГА ИМА "БЕЙБИ БУМ"АМА ОТ "БЕЖАНЦИ"!ЕДНА ИТАЛИЯ 500000 РАЖДАНИЯ И ПО-МАЛКО ДОРИ НО ИМАТ "МИГРАНТИ"Е,НИЕ ТОВА ЛИ ИСКАМЕ!!?
270
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 273Напротив!
269
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..Колко са родените деца през 2017 година ЩЕ СЕ ЗНАЕ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА НА 2018 ГОДИНА-МАРТ-АПРИЛ,ТОГАВА НСИ ИЗНАСЯ ОКОНЧАТЕЛНИТЕ ДАННИ ЗА РОДЕНИТЕ,ОБЩО,ЖИВОРОДЕНИ,МЪРТВОРОДЕНИ,ПО ОБЛАСТИ И ОБЩИНИ!Както и досега ОБАЧЕ ТОГАВА НИКОЙ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА ОБЯВИ ИСТИНСКАТА БРОЙКА НА РОДЕНИТЕ ЗАЩОТО ЦЕЛТА Е ЕДНА-ЧЕРНОГЛЕДСТВО,НИХИЛИЗЪМ ПРИКРИТ ПОД МАСКАТА НА ПАТРИОТАРЩИНАТА,ВМЕНЯВАНЕ НА ЧУСТВО ЗА БЕЗИИЗХОДНОСТ И УНИНИЕ!СЪВСЕМ,СЪВСЕМ УМИШЛЕНА АНТИБЪЛГАРСКА ПАТРИОТАРСКА ИЛИ ОПОЗИЦИОННА ПРОПАГАНДА!ОТВРАТИТЕЛНО