Третият пол... маскиран като превенция на домашното насилие!

Ангел Джамбазки настоява: Текстовете са противоречиви!
4 яну 2018 10:50,
90

Първото заседание на министрите за новата година започна с разногласия относно Истанбулската конвенция на Съвета на Европа за превенция на домашното насилие. "Обединените патриоти" обаче съзряха не превенция на насилието, а опит за признаване на третия пол и узаконяването на гейбраковете.
Още по темата

"Категорично сме против. Текстовете са прекалено противоречиви. Проблемът с насилието е в ръцете на правораздавателните органи. Под легитимното заглавие "Превенция на насилието над жени" се прокарват идеи, които са в разрез с обществените. Половете са 2  - мъжки и женски", подчерта евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

В студиото на "България сутрин" адвокат Николай Хаджигенов посочи, че Истанбулската конвенция е малко или много като забраната над домашната ракия от Европейския съюз – проблемът няма да се реши с текстове, а чрез затягане на правораздавателните органи.

"В конвенцията не става дума за гейбракове или трети пол. Поведението на "Патриотите" е дим над водата. Те преувеличават, а имаме зверска нужда от справянето с насилието. Вместо да гледаме ситуацията в парк "Пирин" или тази с корупцията, ние се занимаваме с третия пол", отбеляза юристът пред Bulgaria ON AIR.

"Ако полът зависи от социалните роли, това отваря врата към свободна интерпретация. Тук говорим за заличаване на традициите, а ние ги защитаваме. Бракът е съжителство между мъж и жена, а не между партньори. Партньорът е полово неопределен. Виждаме шанс нелегални мигранти да получават статут, който не ми се полага. Тази конвенция не гарантира безопасността на жени и деца", заяви евродепутатът Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
49
 
10
 
! Отговори
Грую преди 6 години
Време е да се присъединим към европейските идеали за равноправие и да узаконим брака като съжителство между партньори независимо от пола им. Това е една съвсем нормална позиция за цивилизованите общества от 21 век.
1
35
 
9
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
Значи гейовете не съществуват и ромската престъпност е само градска легенда според Джамбазки. Момчето много силно лобира да не би да са му платили от някое НПО, няма ли и други хора в държавата та Джамбазки се изживява като некакъв феодал дали да не осечем и някой парк да си направим лифт, щото Джамбазки тъй иска.