На борда, зад граница: Доброто у българите същестува

Кореспондент на БНР в Брюксел разказва за инцидент в самолет
Обновена: 28 фев 2020 14:20 | 8 яну 2018 14:00, Екип на Dnes.bg
44
На борда, зад граница: Доброто у българите същестува
Снимка: Reuters, архив

За българите в чужбина, отчуждението или как човечността у хората все пак намира място някъде там. Това споделя Ангелина Пискова, кореспондент на БНР в Брюксел, в свой пост в социалната мрежа Facebook.

Тя пътува в самолет на път за Брюксел, когато се случва нещо, което преобръща представите й за сънародниците ни зад граница.

"В самолета на път за Брюксел се случи нещо, което напълно разби представите ми, че българите в чужбина се изяждаме един друг", започва своя разказ Пискова.

След това продължава, запознавайки ни с неприятен инцидент, свързан с момиче, което припада на борда.

"Момичето, което седеше до мен, припадна. Повярвайте, наистина се уплаших - главата й клюмна на рамото ми, цялата пожълтя, а устните й посиняха", уточнява Ангелина Пискова.

"Извиках и буквално скочи целият самолет (пълен изключително с българи). Веднага се намериха лекари, които да я прегледат, други хора я завиха, трети й предложиха да не лети за Лондон, който беше крайната й дестинация, а да преспи у тях в Брюксел", разказва положителните си впечатления от реакциите на хората на борда още тя, като не пропуска да отбележи и професионалното, и човешко отношение от страна на екипажа на "България еър".

"Колкото до действията на екипажа на "България еър", мога да говоря само със суперлативи - подходиха и професионално, и човешки. Осигуриха й лекар на летището, а командирът беше готов да приземи самолета и по-рано, ако нещата тръгнеха зле", пише още Пискова и завършва: "Върна ми се вярата в доброто!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако коментираме нещо нормално,значи е направило впечатление.Иначе,сме като всички останали хора.Само дето сме недоверчиви, има добри,лоши,успешни и не толкова.Така че,приятен ден и да не търсим под вола теле.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екипажа на самолета и по точно стюардесите са подготвени за такива ситуации. Даже израждат бебета на борда. А на това момиче и е ставало лошо защото неможе да понася летене.
3
5
 
33
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Нормална реакция на българи навсякъде по света, вкл. и в България. Разбира се има някакви антибългарски настроени, които непрекъснато оплюват българите
2
11
 
11
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Докъде я докарахме а? Вече търсим доказателства че "доброто в българина" съществувало!! И командира на самолета също можел да приземи самолета по рано ? В някоя нива сигурно!? То бива-бива българска доброта ама чек толкоз не е необходимо...
1
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи нещо на територията не е наред, щом зад граница ставаме други.