Срещу войната на пътя: Безопасни "зебри", санкции за джигитите...

Институтът по пътна безопасност с мерки срещу катастрофите
10 яну 2018 19:29, Василия Пейчева
40

3609 гледания   |  Още видео
Институтът по пътна безопасност предлага на държавата мерки за справяне с високата смъртност при пътнотранспортни произшествия.

"Освен че предлагаме анализ на проблемите, ние даваме и конкретни решения. Едното от тях е методология, с която да се подобри безопасността на пешеходните пътеки, също така промяна в санкциите за нарушенията на шофьорите, обособяване на термин като "системен нарушител" и др.", изброи експертът Диана Русинова пред Bulgaria ON AIR.

"Ние предлагаме решение на всички проблеми, свързани с транспортната безопасност. Вече сме над 140 души. Колкото повече хора са ангажирани с този казус, колкото повече се чува нашият глас, толкова вариантите, които предлагаме, ще се взимат под въпрос", допълни тя.

Диана Русинова коментира и реорганизацията в столицата след поемането на европредседателството, което доведе до притесненията, че ще се образуват задръствания в засегнатите участъци, през които ще преминават евроделегатите.

Според експерта реорганизацията е необходима от гледна точка безопасността на гостите.

"Проблемът обаче е, че извън обезопасения периметър, от Столичната община и МВР никой не се е погрижил да се осигури нормалното функциониране на града", подчерта Русинова.

По думите ѝ вече е трябвало да влезе в употреба системата за контрол на трафика, която да покаже възможностите, чрез които да се избегнат задръствания в столицата.
 


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Диана Русинова преди 1 година
До Анонимен

Институтът не е държавно учреждение, той е сдружение. В него всеки полага доброволен труд и той се самофинансира. Никой не работи в института на трудов или какъвто и да било друг договор...
37
0
 
2
 
! Отговори
Диана Русинова преди 1 година
До Калин

Институтът съществува от по-малко от месец. Неговата идея е да обедини гражданите и експертите с една единствена цел, а именно за поискаме повече сигурност за нас и нашите близки. Вече сме предприели конкретни мерки и действия, но освен нашата енергия трябва обединяване на всички граждани в името на една цел, а именно сигурността, че ако утре излезем на улицата ще можем да се приберем живи и здрави. Всеки, който има конкретно предложение е добре дошъл да го изрази.
36
0
 
2
 
! Отговори
Диана Русинова преди 1 година
До Анонимен

Институтът се самофинансира. В допълнение, той съществува само от месец. Предполагам, че не очаквате решенията в областта на транспорта да бъдат прокарани за един месец, там където държавата се проваля вече повече от 20 г. Безопасността на пътя е отговорност на всички ни, защото всички ние участваме ежесекундно в движението.
35
1
 
5
 
! Отговори
Диагноза преди 1 година
Има само едно решение - биг брадър и яки глоби!
34
1
 
3
 
! Отговори
Калин преди 1 година
Ето това е типичен пример за безсмислена статия:
- "...ние даваме и конкретни решения" - прекрасно, но къде са? Няма ги тук
- "методология, с която да се подобри безопасността..." - по-точно?

От цялата статия, информацията е - някакви хора усвояват средства и пишат документи. Но какво, как, защо и кой? Това не е важно
33
1
 
3
 
! Отговори
Alf преди 1 година
Някой да е еиждал от 2 години насам мобилна каюера на кат
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е този институт само да взимат парите на данъкоплатците има си КАТ за тази работа то в България за всичко институт политолози магистри и всякакви на държавна издръжка !
31
1
 
4
 
! Отговори
Суля преди 1 година
Защо не дадете позицията и на КАТ? Там работят много имтелигентни хора дето могат да кажат свястни неща. Няма никаква мисъл за държавност в България
30
4
 
5
 
! Отговори
Галилео преди 1 година
Всички права на пешеходците трябва да бъдат отнети !!!
29
5
 
4
 
! Отговори
Ракя Пател преди 1 година
Едно време моя инструктор ми казваше да бъда осторожна на пътя. А сега карам 100 градско и няма кой да ме глоби. КАТ не работи заради това си правя квото си знам. Пък и много ми пула за пешеходците...
28
1
 
7
 
! Отговори
Бандит преди 1 година
Пътят към Ада бил осеян с добри намерения.Така съм чувал...
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
140 човека "работят" в институт по пътна безопастност WTF!!!!
26
7
 
5
 
! Отговори
анон анон преди 1 година
Ех, тези БГ мачовци, какви мъжкари, за чудо и приказ.. За тях не е мъжка постъпка да защитиш жена или дете, и през ум няма да им мине! Дай им да се ежат и заяждат, с всеки, който считат за по-слаб. Любима мишена са им жените, после старците и всички пешеходци, които считат за по-низши от тях. Мили хора, законите на физиката важат за всички, за разлика от измислените от човека. Бъдете разумни шофьори, за да не четем и за вас в черната хроника някой ден..Изборът е ваш. :)
25
0
 
11
 
! Отговори
..... преди 1 година
Тези *** един свестен закон не направиха . Простите полицаи днеска дебнат с камера на магистралата на място където от 140 ограничението става 80 за 1 километър (магистрала) снимат мишоците вместо да стоят на високо рискова отсечка....
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом от този институт, говорят за промяна на санкциите, както прави и КАТ, значи и за ч*е*п за зеле не стават. Каквито и да са санкциите записани в закона, щом няма кой да ги налага, както е сега, е все тая. КАТ в България от 28 години не работи и в това е проблемът. Всичко останало е следствие на това, че КАТ не работи.
23
10
 
3
 
! Отговори
Шеф преди 1 година
Аз пък съм много доволен от КАТ. Мисля че хората работят качествено и помагат с каквото могат
22
4
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Предлагали анализ?! Ко? Милиционерите да регулират! Само контролират и санкционират. Високи и нарастващи данъци за колите. Не искам някой *** заредил за 5 лева с изтрити гуми да ме размаже. Който има доход кара кола. Нова.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Институт по кокоша безопасност с експерти - феминистки, с идеи срещу омразните джигити, които са мъже и трябва да бъдат смазани щото не може така да карате бързо и самоуверено и да ни комплексирате, нас - женичките! Къде се намирате вие, искаме равноправие, пък! Като не можем да караме като вас, вие ще се научите да карате като нас! Силни сме, равни сме.....ама в мините не щем щотоо.... абе жени сме все пак
20
2
 
10
 
! Отговори
гражданин на рб преди 1 година
последния път като бях на село в София видях най-много пияни шофьори и жени зад волана. даже по едно време слязох да шамаря една
19
1
 
4
 
! Отговори
Волтрой преди 1 година
Айде айде нали ги виждам и в Германия как карат. Веднъж замалко да ме блъснат докато говоря по телефона