"Файненшъл таймс": Пловдив - популярна посока за чужденците

Изданието посочва, че фестивалите и виното привличат туристите
Обновена: 11 яну 2018 19:19 | 11 яну 2018 19:12,
11
"Файненшъл таймс": Пловдив - популярна посока за чужденците
Снимка: Facebook

С винения туризъм и фестивалите "Файненшъл таймс" извежда Пловдив като една от най-популярните туристически дестинации в страната сред чуждестранните туристи.

Британският вестник публикува поредица от материали за страната ни по повод Европредседателството на България и в тях неколкократно споменава и Пловдив, съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

Според изданието градът е увеличил туристическия си поток двукратно последните шест години, а по думите на кмета Иван Тотев, цитиран от вестника, през 2019 година, когато Пловдив е Европейска столица на културата, се очакват над 2 милиона посетители. В статията, озаглавена "Увеличаването на посетителите помага на българските фестивали да процъфтяват", се казва още, че през 2018-та Пловдив ще бъде домакин на второ глобално събитие за вино.

България се стреми да привлече още повече туристи и експерти чрез фестивали и събитията свързани с виното, което създава препратки към тракийското ни културно наследство, е казала пред вестника Меглена Михова, основател на маркетингови компании и такива за производство на вино в България, Белгия и САЩ.

о данни на списание "Винен ентусиаст" за 2017 г. Тракийската долина, където се намира и Пловдив, е втората най-добра дестинация за винен туризъм, пише още в "Файненшъл таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живея в Пловдив и за мен Пловдив са Столипиноово, Шекер махала, изключително неадекватната организация на движението, презастрояването на Кичука, Кършака и другите квартали, паркираните коли по всички възможни и невъзможни места
7
2
 
5
 
! Отговори
майнатаун преди 6 години
До АнонименДжумаята е символът на Пловдив за пловдивчани със своите три култури - римски стадион, ориенталска джамия от 1364г. и европейски барок. А за софиянци символът на Пловдив е стария град.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не са евтиният алкохол и евтините шантонерки нито един нормален човек няма да стъпи в Кен-ефа.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пловдив е уникален град! Радвам се, че туристите, били те и чуждестранни го оценяват по достойнство. За русофилите нихилисти няма да коментирам и те са хора, български граждани..., по принуда европейци
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, авторката, редакцията! Старата джамия ли е емблематичната забележителност на Пловдив?ЗАЩО НЕ СЛОЖИХТЕ СНИМКА НА СТАРИЯ ГРАД ? Най-типичния, НАЙ-БЪЛГАРСКИЯ пейзаж от града? Или изпитвате мазохисткото удоволствие да ви наричат с нелицеприятни епитети?Стига с тези "турцизми" в сайта!
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната Фейк Нюз.Не се напъвайте - западняците много добре знаят какво вмирисано блато е България.
2
7
 
7
 
! Отговори
пловдивчанин преди 6 години
За съжаление Пловдив е най-третополовият град...
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Известен е с евтина пиячка и секс туризъм