Отвъд стереотипите, за жриците: Един клиент не иска само секс!

Маги е на 32, започнала да се занимава с това преди около 10 г.
11 яну 2018 07:08,
86
Отвъд стереотипите, за жриците: Един клиент не иска само секс!
Снимка: visualhunt.com

Казват, че нощем всички котки са черни. Може би затова и не разбрах, че срещу мен стои проститутка. Запознах се с дамата, която ще нарека Маги, съвсем случайно – засякохме се в заведение, където тя беше с приятелка на моята приятелка. Заговорихме се, смяхме се, коментирахме актуалните теми на деня. Бях изненадана, когато ми сподели с какво се занимава, разказва Йоана Миланова, редактор в "Дарик".

Нали в България е общоприето, че "жриците на любовта" са по магистралите, изглеждат нечистоплътно и са порядъчно глупави? Маги определено не отговаряше и на трите стереотипа. Още по-изненадана останах, когато ми заяви, че без притеснение ще ми разкаже неща от кухнята на най-древната професия. Все пак се разбрахме да запазим в тайна името й. Не защото се притеснява, а именно заради стереотипите.

Маги е на 32 години. Започнала да се занимава с това преди около 10 години с големи прекъсвания. Общият й "трудов стаж" в бранша не е повече от две години и половина. Направила този избор, защото парите не й стигат. В същото време не намира нещо лошо в проституцията.

"Всеки мъж си плаща за секса – дали в кеш, дали с хубаво бижу, дреха или дори вечеря в ресторант", коментира тя.

Не крие, че е попадала в неприятни ситуации.

"В началото работех в клуб на "Витошка". Собственици бяха мъж и жена, които си харесваха момиче и искаха да се възползват от услугите му безплатно. А в нашия бранш по това време имаше неписани закони – такъв натиск е недопустим, защото, независимо какъв си, трябва да платиш за услугата, която искаш да ползваш", каза тя.

След това попаднала на място, което отговаряло на изискванията й. Там имала около 20 колежки.
 
"Където има жени, има и интриги, защото те не могат да се изправят и да си поставят лице в лице проблема. Те го споделят на всички, но не и на теб. Иначе преди години съм се изправяла пред редица проблеми – рекет и изнудване от униформени лица и нелоялна конкуренция. Но пък имаше кой да ни пази. Клиентите бяха с различна нагласа. Знаеха, че ще има лоши последици за тях, ако ни посегнат. Преди около 10 години властите проведоха мащабни арести и разбиха "схеми" в бранша. По всяка вероятност разчистиха пътя на други хора в тази доходоносна ниша. Ние останахме без гръб и всеки можеше да си прави каквото пожелае", споделя Маги.

Според нея липсата на закрила довела до чувство на безнаказаност в клиентите.

"Има много случаи на побои, обири, а някои момичета бяха продадени като козички в Македония и Албания. Други са били брутално изнасилвани – вика те клиент, очакват те много мъже. Това не е проституция, а изнасилване", посочва тя, но заключва, че в сивия сектор, където няма правила черно на бяло е така. Ето защо Маги и нейни колежки настояват България да се присъедини към страните, в които проституцията е легализирана.

Споделя, че дори да й се случи нещо лошо, докато работи, няма на коя институция да се оплаче. Затова разчита на свои приятели, които й помагат – с транспорта и с охраната. Самото им присъствие респектира клиенти, които се изживяват като мутри, категорична е тя.

"Искаме да има ясни правила. Най-вече държим на здравния контрол – да сме спокойни както ние, така и клиентите ни. Искаме да разчитаме, че можем да имаме коректни работодатели, които се грижат за осигуровките ни. Искаме да си плащаме данъците. Сега НАП ни проверява и пита как поддържаме такъв стандарт на живот и не знаем какво да обясним. Не е случайно, че проституцията е сочена за най-древната професия. Винаги тази услуга се е търсила и винаги е имало хора, които ще платят за нея. Защо това да не е облечено в закон?", пита Маги.

Освен липсата на закони, друг проблем в бранша са "самосиндикалните" проститутки. Според Маги това са момичета, най-често студентки, които пускат обяви в интернет сайтове и предлагат евтини услуги с крайно съмнително качество. Обикновено предлагат собствен терен, пазарят се по телефона, не държат на здравето и хигиената си и не се отнасят подобаващо с клиента.

Въпросните самосиндикални момичета често пробутват фалшиви снимки в обявите си. Дори са използвали лични фотоси на Маги, свалени от социална мрежа. Чувала е от свои клиенти, че са станали жертви на нагла кражба от такива проститутки или пък, че били притеснявани по телефона от тях.

"А един клиент не иска само секс. Много малко от времето ни заедно преминава само в задоволяване на физическите му нужди. Клиентът иска да разговаря с някой интелигентен човек, на чиято дискретност може да разчита. Той не може да намери такъв в бара или на улицата, а се притеснява да не бъде съден от приятелите си. Затова се обръща към момичета като мен, споделя, коментира различни теми. И му харесва. Ние сме и един вид психолози", подчертава тя.

Според нея мнението на българите за проститутките е крайно закостеняло и назадничаво, защото хората масово мислят, че са нечистоплътни, глупави и грозни момичета, които работят по магистралите, притискани от сводник. Самата тя подчертава, че нещото, на което най-много държи е безопасността и хигиената.

Съвременните тенденции в бранша са следните – момичета не се предлагат по каталози. Чрез мобилни приложения за комуникация клиентът може да поиска актуална снимка, за да се увери, че ще се срещне с реален човек.

А защо една жена избира тази професия?

Някои момичета са със зависимости, други са самотни майки, а трети просто харесват високия стандарт на живот, който не могат да си осигурят по друг начин в България.

"Аз обичам да си купувам дрехи, а обувките са ми мания. С парите, които получавам, си покривам норманите разходи, помагам финансово и на родителите си", споделя Маги.

Иначе в бранша познава жени със стабилни професии – учителки, лекарки, медицински сестри...

Има обаче и много момичета, които стават жертва на един по-особен вид тормоз. Схемата е следната – момичето се запознава с мъж, в когото се влюбва. Той твърди, че я обича, но впоследствие я принуждава да проституира. Внушава й, че за нищо не я бива и друг не би я обичал колкото него. Маги разказва за случай, в който такъв мъж живее с три дами, които убедил, че обича. Те дори се конкурирали коя ще му донесе повече пари.

Друг случай – 18-годишно момиче било въвлечено в същата схема. Издържало въпросният мъж, съпругата и дъщеря му. Самата тя живеела в крайна нищета и дори Маги й е подарявала дрехи.

Питам я какво би казала на хората, които след тази публикация ще я критикуват яростно.

"Това е моят личен избор. Аз никого не съдя. Открит човек съм и предпочитам да се справям сама в живота, а не да лъжа човека до себе си, за да бъда негова държанка. Който каквото иска да мисли за мен", отговаря тя.

"Искам да подчертая, че аз не работя ЗА някого, а за себе си. Работя с хора, на които мога да разчитам, че ще се прибера жива и здрава в дома си. Искам тези мои приятели също да се чувстват спокойни. Тяхната грижа към нас да бъде легализирана", казва още Маги и допълва:

"Не се срамувам от себе си. Бих се срамувала, ако правя това за мерси и малка водка в дискотеката. Този вид момичета могат да бъдат много опасни. Те казват на мъжа това, което иска да чуе. Най-малкото, с което могат да навредят е да откраднат от мъжа, да не говорим, че могат да го заразят с отвратителни болести. Да си знаеш цената не е срамно. И не си мислете, че силно гримираните и марково облечени момичета в социалните мрежи, демонстриращи със селфита много висок стандарт на живот, не си изкарват прехраната по този начин. И те са проститутки. Само че си лепят друг етикет. Много по-долнопробен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В статията сте написали проституткаа с черни букви, а в коментарите се цензурира
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди пет години един колега на 55 години хвана спин от *** в клуб ! Сега е 35-40 килограма и жена му го храни с лъжичка!
51
3
 
10
 
! Отговори
БАБА WC преди 6 години
КАТО ПРОЧЕТОХ СТАТИЯТА И НАПРАВО МИ СЕ ИСКА ВЕДНАГА ДА СТАНА "ЖРИЦА НА ЛЮБОВТА"
50
4
 
14
 
! Отговори
етолог преди 6 години
За една жена няма голямо значение дали ще го прави с един мъж или ще го правим със 100. И при двата случая все ще прави секс..........................................Това се отнася за кучките, не за жените. Ако имаш идея. За разликата.
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата статия е за една материалистка (не било срамно да го правиш за пари, срамно било за малка водка и мерси), която се опитва да се изкара по-морална и елитна от всички останали в бранша. Такива като нея ги има много.
48
6
 
14
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа за едно е права в голяма част от случайте секса с *** ти излиза дори по-евтно отколкото със собствената ти жена или гадже! А колкото до другото то да по-добре да стане легален тоя бизнес щото ако "моралистите" по-долу си мислят, че има дим без огън значи са по-*** и от мене!
47
3
 
9
 
! Отговори
Гошето преди 6 години
'...Маги определено не отговаряше и на трите стереотипа...' - и в т.нар. 'бели държави' има много жени, които изглеждат нормално, но проституират. В един английски вестник имаше интервю с такава лондончанка - правела го за да си плаща студентската такса и имало немалко като нея.
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи в Бг, както и всичко друго, мненията за жриците /условно да ги наречем така/ са коренно погрешни. Веднага ги свързват с трафик, със сводници, с тормоз, а нещата в един голям процент изобщо не стоят по този начин. Има някои ит тях, които по свой избор работят това и вадят пари, които са към средния стандарт на живот.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еее то все едно че в България някъде в нещо се спазват закони и правила, та до проституцията опряло..........държавата на беззаконието
44
4
 
30
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Съгласна съм, че трябва да се узакони и да се контролира, за да няма експлоатация, НО това да продаваш себе си за чифт ботушки и да не те е срам е огромно падение. Приравняваш се към стока и дори и не го разбираш. Метериалното НЕ носи щастие, няма нужда от подобни реклами сред подрастващите. Жриците са изхабени (и не отдолу както може би си мислят), изхабени са духовно и ниакви пари не могат да компенсират това!
43
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма срамна професия па макар и ***. Щом не крадне не убива не изнасилва всичко си е в нормите. Незнам защо не се узакони проституцията както е в белите държави и да си плащат данъци и да са легитимни. На някои не им е угодно защото ще имат голяма конкуренция.
42
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно е една жена да си изкарва хляба с честен труд макар и сексуален друго е тази жена да се прави на влюбена в бизнесмен с цел да живее богато.
41
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За една жена няма голямо значение дали ще го прави с един мъж или ще го правим със 100. И при двата случая все ще прави секс.
40
2
 
12
 
! Отговори
мех преди 6 години
Пак рекламни статии.
39
1
 
19
 
! Отговори
балама преди 6 години
Пък баламите да ходят да работят, да учат, да гледат деца и семейство... Не ли тъй!?Ама, като не им стига акъла да станат ***... Хак да им е.Само не разбрах, тези дето ги продават като козички в Албания, за органи ли отиват, или пак по специалността.
38
4
 
14
 
! Отговори
закони на природата преди 6 години
Колкото повече феминизъм - толкова повече търсене на "разбираща жена"Това е така защото феминизма е третия пол в женска опаковка.
37
13
 
13
 
! Отговори
лили преди 6 години
Всички, които биха искали тази ''професия'' да се легализира, да се плащали осигуровки и данъци (то за друго ''честните бизнесмени'' умират да плащат данъци), да имало закрила и тн, според които това е една нормална професия, нека да си представят първо жена си/дъщеря си на магистралата/в дома/на повикване/на витрината за всички, при които я пратят, черни и араби, м'ангали, групов, оргии и тн, и ако още са съгласни, да гласуват за легализиране. Нали е нормална професия?
36
3
 
26
 
! Отговори
МДА преди 6 години
Някои ще кажат че това си е професия като всяка друга иска се нагласа и умения и ако си добър си получаваш заплащането (доста голямо за нашата родина), но има още нещо, което хората не се замислят. Начина ти на мислене и възприятията ти за света са вече коренно различни. Цинизма и материализма са движещи сили в живота след този момент. А веднъж пропуснал ги в живота си никога не можеш да ги изгониш и по този начин се лишаваш от най-красивите моменти в живота, а той е толкова кратък и само един.
35
9
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
В България точно едва ли ще стане легализацията по няколко причини. Както е видно в коментарите по-долу, всички искат да държат морала на висота и тайно да ползват услугата. Да не говорим че сума ти сенчести индивиди ще останат без препитание.Колкото до самата проституция, тялото на жената от памтивека е най-голямото и богатство и ако знае как да го използва за да пробие в живота - евала. На двуличниците по-долу мога да кажа - ако нямаше търсене нямаше да има и предлагане...
34
3
 
33
 
! Отговори
да знаете преди 6 години
*** не се става от немотия трябва да ти е в кръвта