Протестиращи пред НС: Любовта не боли!

Защитници на Истанбулската конвенция "за" ратифициране
11 яну 2018 18:15,
32

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Защитници на Истанбулската конвенция се събраха на мирен протест пред Народното събрание в подкрепа на предстоящото ратифициране на документа.
Още по темата
Конвенцията ще накара държавата да приеме законодателни промени, свързани с по-строгото преследване на извършителите на домашно насилие, обясни пред "Дарик" Златка Мачева, която работи в кризисен център за защита на деца и жени, преживели насилие, в Плевен.

По думите на Манчева след ратифициране на конвенцията веднага ще има промяна в Наказателния кодекс и сериозно преследване на хората, които упражняват домашно насилие над жени.

По думите на експерта преследването и дебненето на жени на улицата, например, сега не се отчита като психологическо насилие, нито пък се взема предвид и като възможност за травма на жертвата.

Освен това в образователната система ще могат да влязат превантивни програми, чрез които децата да познават от рано белезите на насилие и да знаят, че има къде да подадат сигнал и да бъдат защитени. Също така да се обучат и жените да разпознават домашното насилие, някои от които търпели тормоза в продължение на години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да и какво като съм гей знам чужди езици с висше съм болните мозъци сте вие прости диви ***
18
1
 
0
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Крайно време е всички хомо, транс, филите във всичките им форми просто да се прибират в лудницата и да се лекуват! Всяко отклонение от нормалното е болест. Единствената разлика между хомо и тн. и шизофренията е, че последната психична болест е опасна и за околните. До там с разликите. Когато два гея или двама травестита сами без медицинска намеса могат да имат деца то тогава може да си говорим, че са нормални. Да не говорим, че и те самите немогат да кажат кои точно техни права са нарушени и как
17
1
 
3
 
! Отговори
киро културата преди 6 години
стига сте се бавили,подписвайте!тъкмо си намерих подходящ мъж- арабин-бежанец, много добре ми чисти аспуха,като го издоя по една чаена чаша мляко ми пуска,не е за изтърване
16
1
 
4
 
! Отговори
almond преди 6 години
Добре де. Жената иска насилието да се наказва ,а онези написали на плаката, че като си бъркат в дупките не боли.
15
1
 
4
 
! Отговори
walnut преди 6 години
Надявам се на Борисов. Досега все гласувам за него, обаче заради Цецки и Лиляни може да стане изненада като на президенските избори. Да не ни излизат с увъртания като домашно насилие. В България правата на жените са защитени. Ако не са - в парламента да искат промени.Аман от политическа коректност и гнуотии.
14
1
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
Представете си в детската градина на детето ви - учителката да е оня плешивия чичак с чорапогащника на висок ток дето обикаляше из София. Ако това е бъдещето - ще се изнеса в Северна Корея.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
men puk me boli za tiq protestirashti
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук хомота взеха да се карат с трансове... Хвани му краят на третият пол и кой от кого трябва да бъде защитаван...
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете в гоогле мисс транс свят и виште снимките и после погледнете нашата мисс българия и кажете кое прилича повече на жена
10
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръсни хомофоби гледаите си вашият живот какво ви пречи кои как се самоопределя
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Hahahahha lubovta boli inache ne e istinska
8
2
 
20
 
! Отговори
Кольо преди 6 години
До А беВсъщност не става въпрос за някакъв митичен трети пол. Става въпрос за даване на изключителни права на абсолютно всички, които са сексуално извратени, като няма ограничение за степента на извращение.
7
1
 
14
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Едно време в Работническо дело можеше да пуснеш обява като моя коментарДнес 2018г при свобода на словото трият като изумени
6
1
 
12
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Има една любов,която определено боли,ама нейсе!Тия май искат да я правят задължителна....Най-добре е да се направи референдум и ако привържениците на третия пол и хо*мо-любовта са достатъчно много-нека да е тяхното.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не подкрепям въпросната конвенция. Не може под прикритието на домашното насилие да пробутваш за узаконяване на трансджендър извращенията, още повече пък да влизат като учебен материал в училищата.
4
1
 
21
 
! Отговори
ами преди 6 години
Въпроса е покрай домашното насилие да се приеме и признаването на гей бракове и третия пол.......
3
1
 
18
 
! Отговори
Хайде холан преди 6 години
Според сега действащото законодателство домашното насилие също е наказуемо,въпросът е дали се прави нещо.Ако се приеме допълнително законодателство,то едва ли ще промени нещо,обаче ще създаде поле за дейност и хранилка за разни НПО-та,които ще могат да съдят България за щяло и нещяло.Освен това не може да се поемат ангажименти,от които ползата е съмнителна.Все едно-айде да станем ****дали,щото е модерно и всички го правят!
2
1
 
10
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
НПО-нки... Яко...
1
1
 
21
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Всеки е свободен да поема каквото му се иска, ама не съм съгласен това да ни се налага като норма за поведение.