Въпреки обещаното: МВР служителите на протест

"Европа и за нас", поискаха униформените
Обновена: 11 яну 2018 19:11 | 11 яну 2018 19:05, Красимир Ангелов
39

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Десетки служители на МВР и представители на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) се събраха тази вечер на протест в центъра на София.

Още по темата
Това стана на кръстовището на ул. "Александър I Батемберг" и ул. "Генерал Гурко", като движението в района е блокирано, съобщава "Фокус".

Протестиращите носят плакати, които гласят: "Европа и за нас" и "За вашата сигурност се грижат хора, чиято основна заплата е 340 евро".

Малко по-рано днес на среща с правителството премиерът Бойко Борисов заяви, че полицаите трябва да са мотивирани и очаква резултати от тях срещу обещаните днес още 100 млн. лв. за заплати.

"Вие изобщо не ми пречите, че ще има протест", се обърна премиерът към синдикатите на днешната среща в Министерския съвет. Те пък посочиха, че тази вечер протест все пак ще има.

Очаква се утра да се свика заседание на Управителния съвет на СФСМВР), за да се обсъди дали в тази ситуация протестите да продължат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: протестМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
пострадал преди 6 години
Преди година и половина пострадах - по време на работа при криминален инцидент.И до ден днешен разследване няма и няма .Та когато полицаите трябваше да ми помогнат не ми помогнаха.За същото деяние в Германия оня дето бутна жената в метрото е осъден на 3 години затвор.Нашите полицаи не направиха нищо за мен като пострадал при инцидента.Оттогава не уважавам хората с тая професия.
32
1
 
3
 
! Отговори
неверник преди 6 години
Минах покрай паркинг на РПУ.Факт-на служебният паркинг на РПУ-то бяха подредени Mersedes ML270,Audi A6,нов VW Passat TDI .Като на някакво изложение.Е,добре как така със заплата от 340 евро се купува автомобил за 50000 ли 60000 евро?Теоретично трябва полицаят да работи 15 години и да спестява цялата си заплата за да купи такъв автомобил.Теоретично е така,а на практика???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
31
0
 
2
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Да споменем -ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ : -" ЧАО РАГАЦИ -СОРИ " -АЗ ОТЛИТАМ !!! ЗА КОЛЕГИТЕ / АЗ СЪМ БИВШ /! ... -А ПОЧНЕТЕ ПЪРВО ДА СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА , ЗА КОЯТО ВИ ПЛАЩА Н А Р О Д А И ТОГАВА СЕ "НАДУВАЙТЕ "ЗА ЗАПЛАТИ!!! УБИЕЦЪТ- 9 ГОД. ЖИВЕЕ ПОД ВАША /КОЛЕГИ ПОЛИЦАИ/ ПРОТЕКЦИЯ!!! Е И АЗ СЕ КОРУМПИРАХ СЪС 100 ДОЛАРА ПРЕЗ МОИТЕ 24 ГОД. В МИЛИЦИАТА И ПОЛИЦИЯТА!!! БЕШЕ ТЕЖКА МИЗЕРИЯ ЗА ДЕЦАТА НИ! ДНЕС -КАК ДА НЕ СИ КАТО "БАНДЮГИТЕ ПАРАЛИИ" , А КАЖИ БЕ..." ПОЛЮЦИО -ПРОСТО-СТАНТ" ?
30
0
 
1
 
! Отговори
луда преди 6 години
До ПешоПешо, ти имаш ли си на представа кои са тези зелените и колко пари имат по сметките си, знаеш ли колко пари откраднаха от проектите за милиони които правят тези измислени природозащитници. Пука им на тях за природата, пука им за парите, които няма да могат да крадат. Много ....си далече братче от истината....
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само пари са им в празните тикви на тези които нищо не работят, а само се разхождат с колите. Какви полицаи са това? Като са недоволни от нещо никой не ги спира, да напуснат.
28
3
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Извинявам се, а нещо за осемте хиляди души, които се събраха да протестират срещу подаряването на пирин на мафията, ще има ли, или тази новина не ви е в приоритетите? Все пак 8000 души блокираха София, не е малко, независимо дали приемате позицията им или не...
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Керванът си върви, кучетата си лаят. Герберастите си разиграват коня, а андрешко плюе по МВР вместо да вземе пример и да ги подкрепи. Ами оправия няма да има, вижте си хейтърските коментари (ако не сте ***). НиВГЪШ няма да се оправи асфалтовата - бананова република с такива люде като ваЗЕ. Дерзайте!
26
3
 
7
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Г-да полицаите първо да се научат да работят , както европейските си колеги и след това да имат претенции за по-добри заплати! В момента не заработвате и половината от заплатите си...
25
1
 
7
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до 24 анонимникпич в таз държава нищо не става без благословията на ЕС и САЩ. Умишлено се държи финансов геноцид ,с ниски заплати, да ни държат тук да си кротуване или да ходим за най мизерната работа на запад.
24
0
 
7
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
че аз от шефчето съм го чул, високи запкати високи осигуровки, че кой да ги плаща.
23
1
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
не ми обяснявай за в къщи кво било, стига с тез битовизми и опростяване на нещата. Запкатите в Бг не растат защото тез същите евро бюройрати му размахват пръст на Вкадко и той пислушко трае си.А бузбеса така си му изнася, що да дава по 1000 кинта като и на 500 никой копче не му казва.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и какво - ЕС ли ще им вдигне заплатите ? това е все едно - в къщи да ви дойдат гости а вие да се сбиете пред тях,да си извадите кирливите ризи, и да чакате те да ви изперат и да ви укротят. някой пак е яхнал метлата и никакво председателство не го спира.
21
7
 
18
 
! Отговори
Мразя Свинете преди 6 години
Трябва ние да организираме протест срещу тях, храним ги да не вършат нищо и да ни тормозят ***!После и пенсийка ще взимат не малка при това...
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно явление е, че преди 10 години румънците ни дишаха прахта, а през тези 10 откакто Бойко пое властта, румънците ни задминаха, докато Бойко продължава да се оправдава с предишните управляващи, които реално ни осигуряваха по-висок стандарт от румънския.
19
8
 
20
 
! Отговори
До стачкуващите преди 6 години
Много минуси има на негативни коментари за МВР явно някой ченге не работи ами следи кво става тука. Ей ченге смотано отивай да си заработиш заплатата ама не като продаваш наркотици ами като служиш и пазиш хората които ти плащат заплата
18
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицейската общност е пример за гражданско общество, което знае как да си отправя исканията.
17
3
 
19
 
! Отговори
Девета дупка преди 6 години
Eвропейци ли ?Да, ама друг път.Тикволандците вземат месечна заплата, колкото в Европа са две-три надници.А цените на стоките в Тикволандските магазини са като в Европейските.
16
17
 
4
 
! Отговори
до ушко или послушко преди 6 години
що не си полицай като толкова им завиждаш, ама си едно страхливо ...
15
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо полицаите не напускат? Защо изобщо държавните "служители" не напускат? Защото първо - взимат луди пари под масата. Конкретно ченгетата са на хранилка да бранят бизнеса - от кварталното кафе до наркоразпространителите пред училищата. Второ - защото ще се пенсонират на 45. Трето - защото няма как да оцелеят в частния сектор - там се налага да се работи. Карикатури с връзки виждали ли сте? Ей това са нашите държ. служители... В 2018-та година 20% държ. администрация и всичко на хартия. Супер
14
3
 
13
 
! Отговори
до бай иван преди 6 години
иване иване изтрщял ти е мозъка на теб, още червени бабички сънуваш с автомати и ***, събуди се, ти ако гушкаш 2500 на месец , 5 милона едван докарват до 500/600 ..