Чужденците за българите: Мили хора, хубави сгради, много религии

Често туристите идват без очаквания, но се оказват приятно изненадани
12 яну 2018 09:10,
98

Заради европредседателството ни в София ще пристигнат над 25 хиляди делегати и официални гости. Ежегодно обаче страната ни посреща милиони туристи от цял свят. Но какви са наблюденията им?

Запознаваме ви с историята на Раян Драскъл. Решил да посети страна ни случайно. Линдзи Фасен също тепърва придобива първите си впечатления. Пристига в София снощи, но вече е категорична - хората тук са особено мили.

Често туристите идват у нас без предварителна информация и очаквания. Но в повечето случаи се оказват приятно изненадани. Раян дори обмисля да удължи престоя си тук.

А колкото до Европредседателството - Линдзи смята, че сме приели задачата доста сериозно. Дори прекалено за нейните разбирания.

С какви впечатления ще останат делегатите от Европа обаче зависи не само от топлата атмосфера, а и от официалните домакини - в лицето на българските политици. Резултатът - ще видим след 6 месеца.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
8
 
! Отговори
Мартин преди 6 години
До РеалистВ България охлюви много , но ***-реалист рядко изпълзява
43
4
 
25
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
Така е - природата не търпи вакуум.Софиянци заминаха за САЩ, Канада, ЮАР и Австралия.Селяните нахлуха в София и заеха овакентените места.От цялата история обаче, нивото в София падна катастрофално.
42
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато кацнат в София да минат за малко през квартал Христо Ботев. А не да ги разходят из малкия център. Или да излязат извън София, по Подбалканския път. Видим застой, разруха, бедни хора с вид на зомбита. Е, ако питат Бочко от Банкя, скъсваме се да ходим до Гърция, всяка Събота и Неделя, да харчим големи заплати и да ни остава за после.
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много думи И................ нищо. Вие какво разбрахте от статията?
40
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"много религии" е дело на Free Sofia Tour. Тези турове са пропагандна машина и разказват на чужденците каквили не измислици.
39
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето столичани бачкат именно за 350-400 евро. Останалото са провинциални митове.Които обаче напълниха София със селяни. И ще продължават да прииждат.Повечето софиянци, които познавам отдавна заминаха навън.
38
13
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Решетниковите *** пак се късат да плюят България. Мазни, долни руски гадини! Свърши вашата, глад за вас и лабуть!
37
3
 
31
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
И аз съм стар Софиянец.Гледам как на местата на старите къщи в центъра изникват нови сгради на сравнително тесни улици.Нови сгради,които освен че стилово нямат нищо общо с прилежащите къщи,явно имат за цел да откраднат всеки свободен милиметър от въздуха.Крадат от тротоара,а от втория етаж нагоре увисват почти над пътното платно.Е това е строителство по Герберски-всичко в името на печалбата,пък София и софиянци стават като Токио.После що е гъстонаселено,мръсно,задръстено.
36
12
 
8
 
! Отговори
Селчо преди 6 години
До ДО 13Твойта баба като бачкаше за 60 ст. на ден в ТКЗС беше супер, нали! Като и супер столичанин що бачкаш за 300 евро?
35
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ -ВАЖНОТО НЕ СТЕ ВИДЯЛИ КОЛКО МНОГО Е ТЪРПЕЛИВ ТОЗИ НАРОД......БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ТАНЦУВАТ ПО ГЛАВИТЕ НИ С ЕС КЛАСИ КОЛИ ,КОИТО НАРОДА ИМ КУПУВА, КУПУВАМЕ ИМ И ЖИЛИЩА И КЕБАПЧЕТАТА ИМ И ДОРИ И ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ ИМ КУПУВАМЕ НА НАШИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ ,КОИТО НЕ МОЖАХА ДА ИЗДЪРПАТ ТАЗИ СТРАНА НА ПО ПРЕДНО МЯСТО ПО СТАНДАРТ НА ЖИВОТА, ТЕЗИ КОИТО НАГЛО НИ КАЗВАТ ЧЕ НЕ СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ЗАПЛАТИТЕ ,ЗАЩОТО НЯМАМЕ ДОСТАТЪЧНА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА А ТЕ СЯКАШ ИМАТ ,НО НАРОДА ВИНАГИ ПЛАЩА А ТЕ СА ЛАПАЧИТЕ
34
6
 
35
 
! Отговори
ДО 13 преди 6 години
Не ! Не си права ! ... Знаеш ли защо? 1. В София вече почти няма Софиянци ! 70 процента сигурно са отявлени селски тарикати , прости *** и откровени Бай *** ! 2. Какво да си хваля "Родината" .... ? За кое по- точно ? ... За 300 евро заплата ? ... Или за 100-те евро пенсия на баба ми , която е бачкала 40 години за това подобие на "Държава" , а сега не може да си плати тока ?!?! 3. На АДСКИ ЗАТЪПЕЛИЯ И ЧАЛГАЛИЗИРАН "НАРОД" ли да се кефя ?!?! .. Професор Иво Христов много добре го каза!
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казваше един анимационен герой навремето - "Хората тук са мили и добри, само че са малко..."
32
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много религии, подготвят ни за приемане на повече брадати физици, лекари, учени и всякакви специалисти но всичките млади.
31
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пристига снощи,но вече е категорична-едната интервюирана!-Е много е видяла от България,със сигурност мнението й е много меродавно!
30
5
 
4
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Bolgarite bile mnogu MILI i mnogu UBAVI ...abe ajde .. zenite da..- se fantasticni ama ostanalite se oooooooleleee majko.....
29
12
 
16
 
! Отговори
13 преди 6 години
АКО НИЕ, не си обичаме и не си хвалим РОДИНАТА, няма смисъл - да чакаме това - от чужденците!Аз съм родена в София, обичам си я и си я защитавам от хули и простащината на някои мои "новодошли СЪГРАЖДАНИ"!Винаги вярвам, че ако всеки направи нещо добро за родния си град, НЕЩО В БЪЛГАРИЯ - ЩЕ СТАНЕ ПО- ДОБРЕ!Дали пък не съм права?!
28
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27 ама и никъде в Европа не работиш за 15 евро на ден
27
4
 
33
 
! Отговори
Бай МангаУ преди 6 години
... И какви чужденци идват , а ?!?! .... Нали ги гледам всеки уикенд по централната част на София ... главно - "Витошка" ... Най вече Англичани , Италианци и Гърци идващи да се напият здраво ... да се направят на "мотики" ... и вечерта да "дръпнат" в хотелската си стая някоя "НИСКОБЮДЖЕТНА" палава Българка .......... Защото много добре знаят , че тук всичко им идва евтино .... дори и жените !!! .... За тях сме нещо като ......... Буркина Фасо или Конго ..... :) ;) :) .....
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управляващите мафиоти могад да заблудят някое и друго чужденче, но не и нас, българите които живеем в България.Доста по-добре от тези деца, идващи за по 3-4 дни си познаваме държавицата.
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре,София била втори Йерусалим бе!Не знаех досега.Явно това ще е логото на Европредседателството