Чужденците за българите: Мили хора, хубави сгради, много религии

Често туристите идват без очаквания, но се оказват приятно изненадани
12 яну 2018 09:10,
98

Заради европредседателството ни в София ще пристигнат над 25 хиляди делегати и официални гости. Ежегодно обаче страната ни посреща милиони туристи от цял свят. Но какви са наблюденията им?

Запознаваме ви с историята на Раян Драскъл. Решил да посети страна ни случайно. Линдзи Фасен също тепърва придобива първите си впечатления. Пристига в София снощи, но вече е категорична - хората тук са особено мили.

Често туристите идват у нас без предварителна информация и очаквания. Но в повечето случаи се оказват приятно изненадани. Раян дори обмисля да удължи престоя си тук.

А колкото до Европредседателството - Линдзи смята, че сме приели задачата доста сериозно. Дори прекалено за нейните разбирания.

С какви впечатления ще останат делегатите от Европа обаче зависи не само от топлата атмосфера, а и от официалните домакини - в лицето на българските политици. Резултатът - ще видим след 6 месеца.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде в Европа не можеш да отидеш на заведение и да се на-се-реш от ядене и пиене срещу 15 евро. Само в БГ.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23 Не говорим само за ругатни и псувни на чист български език,ами като сложим и диалектните пак сме на първо място:):)
22
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идват заради нискобюджетните компании. Аз също обиколих доста страни в Европа. Пак поради същата причина. И мога да кажа, че навсякъде където съм бил е в пъти по-добре от тук. За съжаление.
21
10
 
6
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
Идвали без подготовка!? Мноо зле горките.В репортажа за "Най-пропадналите затвори по света" има интервю с един австралиец дето лежи в Софииския централен, защото не се информирал и не знаел че в Бг побоя над роми в центъра на София е развлечение за подрастващите и вместо да се включи, тръгнал да спасява бития и се събудил 3 дена по късно в болницата и закопчан за кревата... ПОДГОТВЯЙТЕ СИ посещенията, за да нямате лоши спомени.
20
2
 
15
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
До АнонименНай -богат на псувни е сръбския .Българският не може да се мери по псувни дори с руския
19
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реалист Не мога да се начудя колко бедни хора има в 21 век.Смени си очилата.Промяната наистина е огромна
18
8
 
24
 
! Отговори
СА преди 6 години
До РеалистПроменена е за една шепа хора, които не са постигнали нищо през живота си и живуркат на държавна хранилка - чиновници, местна власт и техните семейства. Огромната част от бизнеса в България са малки фирми, магазинчета и транспортни фирми. Близо една трета от населението са на минимален доход. Отвъд тях, България се харесва само на една малка прослойка софийски оптимистчета като теб, лишени от връзка с реалността и не изкарващи много, но достатъчно да се поддържат във филма.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да съгласен съм,че сме мили хора в очите на тези хора и то е благодарение на това че не разбират български,ако знаеха само,че това е най богатият език в света на псувни, ругатни и обиди.
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната поръчкова статийка на Тиквено-Прасешките медии, целяща да реанимира умрял мъртвец.Чужденците идват основно, защото им е евтнино. Те не само че не се охарчват, а дори спестяват средтва, докато са в БГ, за разлика от същия период, който биха прекарали в собствените си страни.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"много религии" ?!?!
14
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идват заради нискобюджетните компании. По същата причина и ние обиколихме цяла европа. И смело заявявам, че няма по-лошо обслужване и по-намръщени хора от българите никъде, където съм бил. Със западна европа и скандинавия няма база за сравнение. Дори на Балканите - обслужването в Сърбия, Гърция и Румъния е класи класи над нашето.
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда западняците са умрели за комунистическите ***.
12
33
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Не само чужденците...Българи напуснали преди 20-25г. не могат да се начудят колко променена е България и колко богати хора има.Няма я мизерната , бедна България. Е има и бедни, но това е така във всяка държава.На всекиму според способностите.Капитализма прави чудеса.Очаквам минусите на некадърните русофили.Истината боли.
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото не са виждали 2 отделни пъти как човек се спъва в извадена плочка от тротоар и си чупи крак или ръка. (И двата пъти беше зад Съдебната Палата)
10
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е типичната западна куртоазия, като са на гости няма как да кажат друго. Лесно е да си турист стоящ в хотел в центъра на София и само да ходиш по различни ресторанти, тогава хората около теб са мили. Няма как да се сблъскат с ежедневните неудобства на работещия българин.
9
2
 
20
 
! Отговори
Без думи преди 6 години
До Без думи До тези с минусите ... съжалявам и не искам да обидя никого ... но % на одобрилите коментара е показателен за съжаление. Да има достойни, интелигентни и образовани хора но не сме безсилни да променим нищо ... това е ужасяващото. Да можем да се махнем от БГ но това ще е предателство към дедите ни. И двете неща не са решение но не виждам изход ... това е най-страшното.
8
2
 
7
 
! Отговори
laja преди 6 години
kakwa religiq.nie sme edinstvenata strana na balkanskiq poluostrov v koqto ne e vqvedeno verou4enie v u4ilishtata.za tova ima iolkova krajbi,iznasilvaniq i ubiistva.a kolkoto do tova,4e sme mili i rabotlivi hora e zabluda i lqja.dokato po tv izlizat da ni pou4avat takiva kato elena poptodorova,g-ja pasi el.ion4eva,korneliq ninova,koito sa kradli i bez moralni ,nishto dobro ne ni o4akva.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стойте далече, нещастници!!! Тези билети по 5 евро до цяла Европа са причината цените да ескалират с жестоко темпо в последно време. И всичките долни пропадняци, които се домъкват в София покрай тях.
6
1
 
29
 
! Отговори
Желев, агроном преди 6 години
Случвало ми е се е да имам гости от чужбина, водя ги по точно определени маршрути, и ги пазя да не кривнат крачка встрани, иначе голям резил, локви, разбити тротоари с паркирани коли, тук малко ще подскочиш, оттам ще минеш странично, тука се понаведи, абе срам си е, ние сме му свикнали, ама не сме за пред външни хора. Иначе имаме чудесна 13-вековна история:)
5
3
 
30
 
! Отговори
Край преди 6 години
А да изчакаме да ни опознаят по-добре. Да питат англичаните дето римляните им изтърбушиха къщите барабр са кабелите от стената.