Онлайн агресия и бой в реалността – как децата да ги различат?

Днешните деца растат онлайн, предизвикателство е комуникацията с тях
12 яну 2018 17:15,
4

"Днешните деца са онлайн деца, друг психичен продукт. Те не правят разлика между реалния си живот и онлайн живота си. Даже този онлайн е по-реалният за тях. Изправени сме пред огромно предизвикателство да създадем нормална комуникация с това поколение", обясни психологът Христо Монов.

Още по темата

Думите му идват в контекста на поредния масов училищен бой в двора на бургаско училище заради размяна на обидни реплики в интернет между две ученички. От Регионалния инспекторат в Бургас изпратиха доклад до Министерството на образованието за инцидента. Ще бъдат свалени и записите от охранителните камери, които са запечатали боя.

"Огромната част от българските родители са безотговорни! Има съвсем достъпен софтуер, който безплатно могат да изтеглят и да осъществяват контролните си функции", посочи психологът пред Bulgaria ON AIR.

Директор на столичното 51 СУ "Елисавета Багряна" Асен Александров се съгласи, че днешните родители са "супер либерални".

"Представят си, че добрият родител е този, който не упражнява никакъв контрол върху децата. Трябва да упражняват много строг контрол, особено когато децата им са между 4 и 7 клас", настоя той в "България сутрин".

Александров допълни, че децата вече живеят в социалните мрежи и се удовлетворяват от харесванията в тях.

Ученици от 6-7 клас масово са писали като желана професия блогър, стана ясно още от думите му. Директорът подчерта, че в днешно време повече се бият момичетата.

"Средата на 80-те години се заговори за подмяната на психичния пол. Някои функции, които бяха присъщи на мъжкия пол, момичетата започнаха да осъществяват в ежедневието си. Социалните мрежи са много мощно средство за публичност, за изява. Когато не си формирал в себе си други качества, изявяваш агресивността си", каза още психологът Христо Монов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
руснака преди 6 години
Проблема идва не от интернет и той не им е виновен или те да са виновни за нещо. Всичко идва от вътре на вън, а именно от семейството, което рефлектира върху заобикаящия ги свят. Социалните мрежи са проводник просто, а одидите просто отдушник. Дали в училище или не, не е от значение, това е условност. Проблема не трябва да се търси там където се търси в момента, в обратен ред.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онлайн е едно а на практика друго. Тези деца трябва да го разберат това като им се зашие един зад врато ама не онлайн а реално. Защото когато е онлайн не боли и могат да се рестартират. Ама като му загреем врато няма как да рестартира болката и ще се осъзнае че така нестава!
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И преди е имало такива неща.Сега просто им се дава гласност.
1
5
 
4
 
! Отговори
50 преди 6 години
Този Асен дето се показваше гол още ли е директор?