"Промяна в ситуацията" и без... полицейски протест

Вчера премиерът отпусна 100 млн. за скок на заплатите им
12 яну 2018 15:30,
34
"Промяна в ситуацията" и без... полицейски протест
Снимка: БТА

Синдикатите на МВР се отказаха да протестират и прекратяват действията си, съобщиха от СФСМВР.

От синдикатите обясниха, че във връзка с настъпилата на 11 януари 2018 г. промяна в ситуацията около исканията, за които Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) протестира от лятото на 2017 г., Управителният съвет на СФСМВР реши временно да преустанови протестните действия, считано от 12 януари 2018 г.

Още по темата

Вчера на среща с правителството премиерът Бойко Борисов заяви, че полицаите трябва да са мотивирани и очаква резултати от тях срещу обещаните още 100 млн. лв. за заплати.

"Вие изобщо не ми пречите, че ще има протест", се обърна премиерът към синдикалните лидери в МС.

Днес заместникът му Валери Симеонов обаче обясни, че това повишение не е съгласувано с коалиционните партньори, а самият той не подкрепя отпускането на още средства.

Патриотът съобщи, че във вторник се очаква съвместно заседание на партиите в управлението, на която ще бъде обсъден въпросът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Нормално мислещ преди 6 години
До 27 - Грозно е когато не знаеш, а когато не знаеш по добре не се исказвай неподготвен! Тези бонуси са първите от 10 г. насам, защото поради ред грозни причини 10 г. не са получавани бонуси. Причината за тези бонуси е европредседателството. И заради същото се купиха нови автомобили, но само на кат. Хайде сега се поогледай и виж охранителна полиция с какви автомобили работи.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грозно е. Преди Нова година на полицаите 50 милиона и 13 заплата по 480 лв. - за останалите служители, учители, пенсионери - нищо. Сега полицаите изплашиха когото требе и им дават оше 100 милиона на останалите пак нищо - нещо да - нови цени на ток, газ, хрантелни продукти които тръгнаха нагоре.Полиция нисък рейтинг, ниска култура, ниска разкриваемост, много ескри. Полицаи пенсионери на работа с пълна пенсия и пълна заплата. Защо?
25
6
 
7
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
Както е нормално, всички в България сте компетентни по всички въпроси. Само знаете да плюете без да знаете как се работи на други места. Като толкова много разбирате защо не сте станали полицаи или пожарникари? Сигурно защото работата е лека, безопасна и високо платена ли? Защо не критикувате съдебната система за това, че не осъждат "бизнесмените" и други управляващи луксозни автомобили, които не се съобразяват с никого на пътя? Защо не критикувате заплатите на милите ви "народни представители"?
24
0
 
7
 
! Отговори
читател преди 6 години
До Анонимен 24Нито една дума от българския език в множествено число не завършва на Й. Моля пишете грамотно !
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масови уволнения в МВР на СИКаджий и шкембелий.
22
3
 
3
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Че то било лесно в БГ да се справиш с ниското заплащане! Плакатите вече ги знаем какви трябва да са, от еврошефството имаме цели 6 месеца още... Ами друго май не е необходимо..?
21
1
 
11
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Това, че гаража е собственост на някой и,че той е извършителя явно не е достатъчно доказателство за полицията. Друг случай - бях на квартира в блок точно до махалата на *** - в продължение на 2 месеца звънях на 112 да се оплаквам,че в 11 вечерта почва купона и свършва в 5 сутринта-то не бе Хабиби набиби, и други крясъци наподобяващи маймунски. Казвам на полицията адреса, къщата и я описвам-цвят, ограда и тн. накрая неможели да я намерят. А че само по звука може да се открие е друга тема
20
1
 
12
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До АнонименАз ще ти кажа - откраднаха ни колата преди 12 години, след 6 месеца търсене от МВР се примирихме, че няма да я намерят и тръгнахме да купуваме нова, но един приятел на баща ми я видял и се обади, че е в гараж в неговия квартал. Отидохме с МВР и се оказа тя, стоя 3 месеца в паркинг на МВР за снемане на доказателства и после ни я върнаха. След 10 години получихме писмо, че разследването се води срещу неизвестен извършител и дали искаме да продължат. При положение, че е открита в гараж!
19
2
 
17
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Абе защо когато ние протестираме полицайте имат право да ни бият а когато те реват ние нямаме такива права.Това не е демократично.Всички требе да сме равни.Тъй пиши в Конституцията
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко знае как да укротява непослушните.Не му е за сефте.Така постъпи и с патриотите и сега са кротки като агънца.Въпросът е каква е цената,която народа плаща за това послушание.
17
3
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 14Има бе човек.Не се ли научихте че трябва да се борите за правата и достойнството си.Колко пенсионерски протеста си видял.Така е в целия цивилизован свят само тук плачем по форумите и....толкова.
16
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво са 100 милиона? Ние всяка година подарявам милиарди на канадците от "Дънди прешъс металс" в чисто злато, вие сега за някакви си 100 милиона проблем правите.
15
4
 
16
 
! Отговори
Pogromist преди 6 години
Ами да излезем и ние тогава от ИТ сектора с плакати че работим само за 700евро, пък може шефовете на ни вдигнат заплатите с по 100-200 евро като видят плакатите.
14
2
 
20
 
! Отговори
валери иванов преди 6 години
А за 300 лв. минимална пенсия няма пари.
13
2
 
15
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Те тогава ще се види кой крив, кой прав, кой на брата сват! И е крайно време от заплатите на всички държавни *** да се удържат и данъци, такси, пенсионни и здравни осигуровки (за полиция да се сметне с друг процент заради по ранното пенсиониране и 20 заплати при пенсия) Така полицията има стимул да работи - при изпълнение на работата получават висока заплата. Народа доволен, че полицията си върши работата и всички са ОК. Обаче те няма да искат защото тогава трябва да се мръднат.
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Еничарите клекнаха!
11
1
 
8
 
! Отговори
RIP преди 6 години
Починал е простреляния данъчен шеф.
10
0
 
24
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Лесно решение което ще направи всички щастливи - заплатите на полицията да се формират както в частното производство! Да се вземе база от 1600 лева бруто, и на тяхна база да им се формира разценка - разкрито престъпление Х%, предотвратено престъпление У%, залавяне на издирван престъпник В% и тн. за не покриване на дадена част от формулата просто тази сума да не се включва в заплатата. Обаче да няма минимално фиксирана сума - с други думи при 0% изпълнение 0 лева заплата!
9
3
 
25
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Това лични пари на премиера ли са ?
8
5
 
7
 
! Отговори
Fevruari chachacha преди 6 години
A ako imahme za jenski ministar predsedatel edna umna bg bankerka, bg policaite, askerite, agentite na dance stiaha da imat zaplati kato v luksemburg, paris, london, bruxelles... :-)