Наляво, надясно, "Не" или "Да": Евродепутат против рекламния ни клип

Карима Дели поиска клипа да бъде свален, сексистки бил
13 яну 2018 07:30,
115

"Когато я срещнете за пръв път, може да ви даде грешен знак. Помнете, тук "Не" може да значи "Да". Не че се опитва да ви обърка, кани Ви да я опознаете сами."

С тези думи започва рекламния клип за европедседателството ни, чието послание: "Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед" предават актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов, които се запознават във влака, а после обикалят страната и се влюбват.

Френската евродепутатка от зелените Карима Дели обаче е разбрала нещо различно.

 


"Противно на онова, което твърди официалният клип на Съвета на ЕС, чието председателство България пое този месец: едно "Не" никога не би трябвало да значи "Да". Основно правило на съгласието и на уважението към жените. Настоявам за свалянето му". Карима Дели написа това в профила си в Twitter.

Французойката е председател на комисията по транспорт и туризъм в Европарламента.

Карима Дели явно е видяла в нашия клип съвсем различно послание, тъй като туитът й завършва с хаштага "#metoo", превърнал се в символ на борбата срещу сексуалните посегателства.

"Съжаляваме да разберем, че по отношение на видеото има недоразумение. В него ясно се говори за българския навик да завъртиш глава наляво-надясно в знак на съгласие. Българското председателство е отдадено на равните възможности и липсата на дискриминация. Този важен дебат не би трябвало да бъде омаловажаван", бе отговорът на българското председателство.

На профила в Twitter на българското европредседателство се появи извинение, с пояснението, че сексизмът е проблем, който не би трябвало да бъде омаловажаван.

Пред "Дарик" един от сценаристите на рекламната лента Мирон Крумов каза, че реакцията на френската евродепутатка е прекалена и почива на неразбиране на българската култура.

"Посланието е еднозначно и то е, че българите кимат с глава различно от останалия свят и може да бъдат разбрани погрешно от чужденците", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Ехееееееее, то и М.О.Д.Е.Р.А.Т.О.Р вече е *** дума.
48
0
 
9
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
А, бе ***, откога Н.Е.Д.О.К.Л.А.Т.Е.Н.А и М.А.Й.М.У.Н.А са мръсни думи?
47
1
 
8
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Селяни прости, сладък е туристическия бизнес, да не си мислете ,че няма да има удари под кръста, и то от европартньори или съседи!!!Живота е жесток!!!Агент Рейчъл Улброик!ЦРУ!!!
46
0
 
28
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Тази ми оправи настроението. Бях загубил надежда за българите. Но явно ние сме си 100% нормални хора. Срещаме се, любим се, раждаме деца и май, май въобще не ни пука за мнението на някаква *** *** която си мисли, че ухажването е насилие. Сега очаквам да заведе дело и да ни осъди защото се осмеляваме да сме нормални. Добре, че беше Катрин Деньов която се опита да измие лицето на Франция, поне малко. Източно европейците май си остане нормални хора, за ужас на либерастията.
45
0
 
10
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 6 години
Да си .................ката !
44
0
 
16
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
Смъpди на евроkoмунизъм...
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая е написала втори туит в който се възмущава от реакциите предизвикани от първия по тази тема. И се мъчи нещо да обясни. Ама мисловната ѝ дейност не е от най-силните страни. Който разбира френски да погледне туитъра ѝ
42
0
 
39
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Поредната незадоволена кукувица която вижда секс и в чинията си.
41
6
 
5
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Тази Карима и нея я пере съчмата както повечето последователи на Бати Бойко!То вече няма мъже в България, тя ми развива теории за сексуални посегателства!Рядко са тези благословенни жени , на които им върви в брака имат добър секспартньор, имат си и между другото страхотен любовник, а на всичкото отгоре и късмета им се усмихва и с изнасилвач!В България няма мъже, има мутри,чалгари,еврофондови баджанаци,патриоти-русофили-некрофили,корумпирани слуги и васали!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
40
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карима Дели е чиста арабка,плюс това феминистка,което е доста гадно съчетание.Въпроса ми обаче е защо клипа е на английски и даже няма превод на български?Представяме страната,а не показваме езика си.Не представяме и кирилицата!Срамуваме ли се?Туск говори на български,а ние?Трябваше да е на бълг.,с англ.субтитри отдолу!Нали сме единствения член с кирилица-къде е тя?Относно клипа не мога да коментирам-английския ми не е достатъчно добър.
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, режисьора им го е слаб! То се вижда от пръв поглед, вял и блед клип. Гледал съм аматьорски клипове в ютуб, които са в пъти по добри.
38
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Права е французойката, от клипа лъха на проституция, абсолютен позор за правителството да плаща за това позорище. фу
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не поглеждам не поздравявам и не разговарям с жени и момичета да не може да ме обвинят в сексуално посегателство !
36
0
 
14
 
! Отговори
до 43 от 41 преди 6 години
Тя явно не ги знае, иначе щеше да реагира малко по-различно. Дори и клипът да бъде разбран така, сякаш жената в началото казва "не", по мое мнение типично в женски стил е "не" да означава "да" в крайна сметка, така че малцина европейци биха приели нещата като "няма не", а по-скоро като нормално последващо развитие на ситуацията. Има обаче разни групи от мъже, във Франция например не са никак малко, които третират жените си като "собственост", но българският клип явно е по-голям проблем...
35
0
 
20
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
Корумбашев много готин отговор й даде на тази Gender Bender по една телевизия. 16 годишния Макрон и учителката му, омъжената и с деца вече Бриджит. Да не се чудят някои защо всякакви неофашиски организации започват да стават все по-популярни на Запад. В противовес на подобни левичарски извращения. Който не си взема поука от историята ще пати. И.... тези около него. Нормалния човек и семейство вече са дискриминирани и анатемосани от всякъде.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега искам някой да направи същия клип но с българската реалност. Жалко че нямам нужните умения :(
33
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все си мислех, че само тука в България търсим под вола теле, ама явно не е така.
32
0
 
8
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Тя като депутат може да ги знае, но шведския селянин, който гледа клипа дали ги знае?
31
11
 
7
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Селяни прости, наистина ли сте толкова прости, колкото аз си мисля!Евродепутатката трябва да я черпите и да си промените клипа само с жеста с кимването!Все пак този клип го правите за чужденците, те да идват на туризъм и да оставят пари или го правите за избягалите българи!Пак не разбрахте за какво иде реч, до като се усетите и дошла 2020 година и са спрени програмите с еврофондовете!!!Агент Крис Ръскин!ЦРУ!!!
30
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахахах ... И тази ми станала евродепутат. Един евродепутат трябва да е наясно с основните културни особености на всяка една страна в ЕС, за да има претенциите да е представител на европейските граждани на най-високо ниво. Все едно аз да съм в българския парламент и да не знам, че в кърджалийско живеят много мюсюлмани, които ядят рядко или изобщо не ядат свинско например. Как ще съм способен да предлагам адекватни политики за цялостното развитие на България, след като не познавам обществото...?