Наляво, надясно, "Не" или "Да": Евродепутат против рекламния ни клип

Карима Дели поиска клипа да бъде свален, сексистки бил
13 яну 2018 07:30, Боряна Павлова
115

"Когато я срещнете за пръв път, може да ви даде грешен знак. Помнете, тук "Не" може да значи "Да". Не че се опитва да ви обърка, кани Ви да я опознаете сами."

С тези думи започва рекламния клип за европедседателството ни, чието послание: "Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед" предават актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов, които се запознават във влака, а после обикалят страната и се влюбват.

Френската евродепутатка от зелените Карима Дели обаче е разбрала нещо различно.

 


"Противно на онова, което твърди официалният клип на Съвета на ЕС, чието председателство България пое този месец: едно "Не" никога не би трябвало да значи "Да". Основно правило на съгласието и на уважението към жените. Настоявам за свалянето му". Карима Дели написа това в профила си в Twitter.

Французойката е председател на комисията по транспорт и туризъм в Европарламента.

Карима Дели явно е видяла в нашия клип съвсем различно послание, тъй като туитът й завършва с хаштага "#metoo", превърнал се в символ на борбата срещу сексуалните посегателства.

"Съжаляваме да разберем, че по отношение на видеото има недоразумение. В него ясно се говори за българския навик да завъртиш глава наляво-надясно в знак на съгласие. Българското председателство е отдадено на равните възможности и липсата на дискриминация. Този важен дебат не би трябвало да бъде омаловажаван", бе отговорът на българското председателство.

На профила в Twitter на българското европредседателство се появи извинение, с пояснението, че сексизмът е проблем, който не би трябвало да бъде омаловажаван.

Пред "Дарик" един от сценаристите на рекламната лента Мирон Крумов каза, че реакцията на френската евродепутатка е прекалена и почива на неразбиране на българската култура.

"Посланието е еднозначно и то е, че българите кимат с глава различно от останалия свят и може да бъдат разбрани погрешно от чужденците", казва той.


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
14
 
! Отговори
до 43 от 41 преди 9 месеца
Тя явно не ги знае, иначе щеше да реагира малко по-различно. Дори и клипът да бъде разбран така, сякаш жената в началото казва "не", по мое мнение типично в женски стил е "не" да означава "да" в крайна сметка, така че малцина европейци биха приели нещата като "няма не", а по-скоро като нормално последващо развитие на ситуацията. Има обаче разни групи от мъже, във Франция например не са никак малко, които третират жените си като "собственост", но българският клип явно е по-голям проблем...
43
0
 
20
 
! Отговори
Киртак преди 9 месеца
Корумбашев много готин отговор й даде на тази Gender Bender по една телевизия. 16 годишния Макрон и учителката му, омъжената и с деца вече Бриджит. Да не се чудят някои защо всякакви неофашиски организации започват да стават все по-популярни на Запад. В противовес на подобни левичарски извращения. Който не си взема поука от историята ще пати. И.... тези около него. Нормалния човек и семейство вече са дискриминирани и анатемосани от всякъде.
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега искам някой да направи същия клип но с българската реалност. Жалко че нямам нужните умения :(
41
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Все си мислех, че само тука в България търсим под вола теле, ама явно не е така.
40
0
 
8
 
! Отговори
до 41 преди 9 месеца
Тя като депутат може да ги знае, но шведския селянин, който гледа клипа дали ги знае?
39
11
 
7
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
Селяни прости, наистина ли сте толкова прости, колкото аз си мисля!
Евродепутатката трябва да я черпите и да си промените клипа само с жеста с кимването!
Все пак този клип го правите за чужденците, те да идват на туризъм и да оставят пари или го правите за избягалите българи!
Пак не разбрахте за какво иде реч, до като се усетите и дошла 2020 година и са спрени програмите с еврофондовете!!!
Агент Крис Ръскин!ЦРУ!!!
38
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
хахахах ... И тази ми станала евродепутат. Един евродепутат трябва да е наясно с основните културни особености на всяка една страна в ЕС, за да има претенциите да е представител на европейските граждани на най-високо ниво. Все едно аз да съм в българския парламент и да не знам, че в кърджалийско живеят много мюсюлмани, които ядят рядко или изобщо не ядат свинско например. Как ще съм способен да предлагам адекватни политики за цялостното развитие на България, след като не познавам обществото...?
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако нещо не им аресва на тея ейрогеюве да си ходят от техните претенции сме на това дередже
36
8
 
4
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
Добро утро селяни прости!
Всички знаем парле ву франсе!
Агент Кларк Гейбриъл!ЦРУ!!!
35
0
 
47
 
! Отговори
Шопо преди 9 месеца
Въпиющо невежесство !!! И тая полуграмотна арабела решава съдбините на народите в Европа !!!
34
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До КАРИМА Е НЕГЪРСКО
Напиши Karima Delli twitter в търсачката и ще я видиш. Абсолютен образ от гетото на тия с *** венци
33
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ето ви доказателство, че за всеки човек светът има граници, които са само в собствената му глава. Всеки от нас неведнъж се е сблъсквал с неразбиране и отхвърляне от другите само защото образът, който са изградили хората за него, няма нищо общо с истинската му същност. Как може тази дама да се чувства засегната от клипа на ЦЯЛА СТРАНА?,
а ПОСЛИ НИЕ СМЕ БИЛИ КОМПЛЕКСАРИ.
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А първото изречение кърти всички мифки. Как някоя нашенка (определено от женски пол) като каже "НЕ" това не означавало "НЕ" ами канела опознаващия я да стигне по-надалече. Сигурно да си покаже потофеля има предвид афътура на безумния клип. Не знам точно какво абстрактно са искали да ни покажат. Един вид всички евродупетати ше се нахвърлят да опознават нашенските жени които си въртят шантаво главите ми няма да работят така ли да го разбираме ?
31
1
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 9 месеца
Оооооо колко си...
Има ли смисъл...
Ооо НЕ
30
1
 
17
 
! Отговори
Селянин преди 9 месеца
А тази защо не е със бурка, не е ли сексизъм да се показва полугола навънка. Добре дошли скъпи бежанци ,хахахаха
29
4
 
13
 
! Отговори
КАРИМА Е НЕГЪРСКО преди 9 месеца
НЕГЪРСКО ИМЕ ДАЙТЕ ДА И ВИДИМ СНИМКАТА НА ТАЗ КАРИМА ...КЛИПЪТ НА БЪЛГАРСКИ И АКО ТОЛКОВА ИСКАТЕ ДА СЕ ХАРЕСАТЕ ПОСТАВЕТЕ ЕДНИ АНГЛОСАКСОНСКИ БУКВИ ОТДОЛУ ПРОДАЖНИЦИ НА РОД И РОДИНА ....29 ГОДИНИ ГРАБИТЕ И ЛЪЖЕТЕ БЪЛГАРСКОТО СТАДО.
28
1
 
28
 
! Отговори
ЕВРОДЖЕНДЪРИ преди 9 месеца
Тази е извратена, все сексът и е в главата.
Кой знае на кой кей на Сена е практикувала.
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Самата идея че сме различни като си въртим главите шантаво наляво-надясно е глупава.
26
1
 
20
 
! Отговори
Селянин преди 9 месеца
Карима Дели да мине през Кривунделово и да врътне по една бибитка на всички за да не мислим за секс.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Верно тоя фъфляк кво се опитва да каже бе ? Що няма превод ? Ога станахме поданици на Великобритания та зафъфляхме на ингилизки ? Освен това е твърде глупаво клипа да е на английски след като Великобритания се оттегля от ЕС. Да беше на френски, немски или испански.