Наляво, надясно, "Не" или "Да": Евродепутат против рекламния ни клип

Карима Дели поиска клипа да бъде свален, сексистки бил
13 яну 2018 07:30,
115

"Когато я срещнете за пръв път, може да ви даде грешен знак. Помнете, тук "Не" може да значи "Да". Не че се опитва да ви обърка, кани Ви да я опознаете сами."

С тези думи започва рекламния клип за европедседателството ни, чието послание: "Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед" предават актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов, които се запознават във влака, а после обикалят страната и се влюбват.

Френската евродепутатка от зелените Карима Дели обаче е разбрала нещо различно.

 


"Противно на онова, което твърди официалният клип на Съвета на ЕС, чието председателство България пое този месец: едно "Не" никога не би трябвало да значи "Да". Основно правило на съгласието и на уважението към жените. Настоявам за свалянето му". Карима Дели написа това в профила си в Twitter.

Французойката е председател на комисията по транспорт и туризъм в Европарламента.

Карима Дели явно е видяла в нашия клип съвсем различно послание, тъй като туитът й завършва с хаштага "#metoo", превърнал се в символ на борбата срещу сексуалните посегателства.

"Съжаляваме да разберем, че по отношение на видеото има недоразумение. В него ясно се говори за българския навик да завъртиш глава наляво-надясно в знак на съгласие. Българското председателство е отдадено на равните възможности и липсата на дискриминация. Този важен дебат не би трябвало да бъде омаловажаван", бе отговорът на българското председателство.

На профила в Twitter на българското европредседателство се появи извинение, с пояснението, че сексизмът е проблем, който не би трябвало да бъде омаловажаван.

Пред "Дарик" един от сценаристите на рекламната лента Мирон Крумов каза, че реакцията на френската евродепутатка е прекалена и почива на неразбиране на българската култура.

"Посланието е еднозначно и то е, че българите кимат с глава различно от останалия свят и може да бъдат разбрани погрешно от чужденците", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Карима, клипа е 90% лъжа и 10% сексизъм ЕС трябна да осъди създателите на туй недоразумениие сложено за рекламен клип. БГ е един мутро-либерастки кeнеф на посткомунистите от ДС и да туряте минуси туй е положението.
8
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По името определям че т.нар Карима е от французите с арабски корени а те тия и трето поколение да са във Франция са много капсуловани. Тоест познават само и единствено своята култура,даже не познават културата на страната която ги е приела.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааа не. Бойко е триполов.
6
8
 
32
 
! Отговори
Aлфа Вълкът преди 6 години
На мен също не ми допадна видето, не защото обижда жените (те са си такива).А защото България е представена като жена, която се заиграва с един евро-г.е.й.Едва ли не, сме ***, която се опитва да оправи един обратен за да изкара още някое евро!
5
8
 
7
 
! Отговори
... преди 6 години
Типично по български - оплюваме всичко...
4
3
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Хахахаха Смешнк изтрезвейПродавам бульон трезва евтино
3
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест ако един чужденец, срещне Лиляна Павлова, може да и го начука по всяко време. Тя ще вика Не, ама чужденеца си знае, че му дава противоречиви сигнали.
2
10
 
20
 
! Отговори
ГОЛЕМИ МУСТАЦИ преди 6 години
ЗАЩО НЯМА ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ СЛЕД КАТО БЪЛГАРСКИЯТ Е ОФИЦИАЛЕН В ЕВРОПЕСЙКИЯ СЪЮЗ???ЕДИН ФЪФЛИ НА АНГЛОСАКСОНСКИ....СНИМАЛИ САМО МАКЕДОНО-ГРЪЦКИ НОСИИ ИМА И ДРУГИ НАРОДНИ НОСИИ...ЗАПОМНЕТЕ ЗА РОМАНОЕЗИЧНАТА ГРУПА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ВТОРА КАТЕГОРИЯ ХОРА И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕТЕ МРАЗЕНИ КЪДЕ СЕ ТИКАТЕ...ФРАНЦУЗИТЕ СА ГОЛЕМИ РАСИСТИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРАВОСЛАВНИТЕ...ДОКАЗАН ФАКТ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ТЕ ОБИЧАТ МАРОКАНЦИ И АЛЖИРЦИ И ЧЕРНИ...А ЗА СЛАВЯНОЕЗИЧНАТА ГРУПА СТЕ ВЕЧНИ ПРЕДАТЕЛИ ТЕЖКИ ФАКТИ!!!
1
3
 
29
 
! Отговори
Лорета преди 6 години
Карима ... явно си свикнала да ти казват НЕХахаха ... Еми смешна си...