Наляво, надясно, "Не" или "Да": Евродепутат против рекламния ни клип

Карима Дели поиска клипа да бъде свален, сексистки бил
13 яну 2018 07:30, Боряна Павлова
115

"Когато я срещнете за пръв път, може да ви даде грешен знак. Помнете, тук "Не" може да значи "Да". Не че се опитва да ви обърка, кани Ви да я опознаете сами."

С тези думи започва рекламния клип за европедседателството ни, чието послание: "Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед" предават актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов, които се запознават във влака, а после обикалят страната и се влюбват.

Френската евродепутатка от зелените Карима Дели обаче е разбрала нещо различно.

 


"Противно на онова, което твърди официалният клип на Съвета на ЕС, чието председателство България пое този месец: едно "Не" никога не би трябвало да значи "Да". Основно правило на съгласието и на уважението към жените. Настоявам за свалянето му". Карима Дели написа това в профила си в Twitter.

Французойката е председател на комисията по транспорт и туризъм в Европарламента.

Карима Дели явно е видяла в нашия клип съвсем различно послание, тъй като туитът й завършва с хаштага "#metoo", превърнал се в символ на борбата срещу сексуалните посегателства.

"Съжаляваме да разберем, че по отношение на видеото има недоразумение. В него ясно се говори за българския навик да завъртиш глава наляво-надясно в знак на съгласие. Българското председателство е отдадено на равните възможности и липсата на дискриминация. Този важен дебат не би трябвало да бъде омаловажаван", бе отговорът на българското председателство.

На профила в Twitter на българското европредседателство се появи извинение, с пояснението, че сексизмът е проблем, който не би трябвало да бъде омаловажаван.

Пред "Дарик" един от сценаристите на рекламната лента Мирон Крумов каза, че реакцията на френската евродепутатка е прекалена и почива на неразбиране на българската култура.

"Посланието е еднозначно и то е, че българите кимат с глава различно от останалия свят и може да бъдат разбрани погрешно от чужденците", казва той.


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 9 месеца
Хахахаха
Смешнк изтрезвей
Продавам бульон трезва евтино
3
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоест ако един чужденец, срещне Лиляна Павлова, може да и го начука по всяко време. Тя ще вика Не, ама чужденеца си знае, че му дава противоречиви сигнали.
2
10
 
20
 
! Отговори
ГОЛЕМИ МУСТАЦИ преди 9 месеца
ЗАЩО НЯМА ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ СЛЕД КАТО БЪЛГАРСКИЯТ Е ОФИЦИАЛЕН В ЕВРОПЕСЙКИЯ СЪЮЗ???ЕДИН ФЪФЛИ НА АНГЛОСАКСОНСКИ....СНИМАЛИ САМО МАКЕДОНО-ГРЪЦКИ НОСИИ ИМА И ДРУГИ НАРОДНИ НОСИИ...ЗАПОМНЕТЕ ЗА РОМАНОЕЗИЧНАТА ГРУПА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ВТОРА КАТЕГОРИЯ ХОРА И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕТЕ МРАЗЕНИ КЪДЕ СЕ ТИКАТЕ...ФРАНЦУЗИТЕ СА ГОЛЕМИ РАСИСТИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРАВОСЛАВНИТЕ...ДОКАЗАН ФАКТ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ТЕ ОБИЧАТ МАРОКАНЦИ И АЛЖИРЦИ И ЧЕРНИ...А ЗА СЛАВЯНОЕЗИЧНАТА ГРУПА СТЕ ВЕЧНИ ПРЕДАТЕЛИ ТЕЖКИ ФАКТИ!!!
1
3
 
29
 
! Отговори
Лорета преди 9 месеца
Карима ... явно си свикнала да ти казват НЕ
Хахаха ... Еми смешна си...