Официално: Обявиха грипна епидемия в Перник

15, 16 и 17 януари са неучебни на територията на областта
13 яну 2018 18:36, Елка Василева
7
Официално: Обявиха грипна епидемия в Перник
Кадър: Bulgaria ON AIR

Днес в Перник е обявена грипна епидемия. До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в болниците и профилактичните имунизации.

От Районната здравна инспекция са разпоредили на директорите на болниците при необходимост да подсигурят допълнителни легла за вътрешните отделения.

Дните 15, 16 и 17 януари са обявени за неучебни на територията на областта, посочва Bulgaria ON AIR.

В същото време се увеличават болните в други области на страната. Повишен брой регистрирани заболели има във Варна, София, Благоевград, както и Пловдив, където се ограничават свижданията в болниците.

Най-засегнати са децата и подрастващите, а медиците съветват, ако симптомите не утихнат в рамките на първите 24 часа, задължително да бъде посетен личният лекар. А най-често болестта протича с кашлица, температура и хрема.

Междувременно директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев съобщи, че заболелите от грип по негови изчисления в последната седмица са към 48 000 души в страната.

Проф. Кантарджиев каза още, че в момента в София още не е епидемична обстановката за грип, но очаква до 1-2 седмици да се появят такива предпоставки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Саная преди 6 години
А дано да ме хване грип да не ходя на училище, щото ваканция 5 дена едва ли ще стигне
4
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Анонимен, защо пишеш тотални глупости за учителите ? Голям мушморок си :)
3
1
 
4
 
! Отговори
ГРИПЪТ преди 6 години
И от Перник у София.Да не се бави много много.
2
5
 
10
 
! Отговори
Даскал преди 6 години
Грипна епидемия или познато като ваканция се обявява от Регионалните здравни инспекции на база заболеваемост в региона за която те получават информция от лекарите, а не от Регионалните инспекторати по образование. Така че даскалите нямат нищо общо с грипната ваканция, а още по-малко някой ще седне да ги пита ходили им се на работа или не.
1
37
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На даскалята не им се ходи на работа и използват всеки повод да се скатаят.. Грипна ваканция, дървена ваканция и айде дошло време за лятна ваканция.