Циркът с вето върху "цирка" на депутатите: Не обиждайте изкуството!

Известни артисти настояват да спре сравняването на политиката и цирка
15 яну 2018 15:00,
6

Известни български циркови артисти излязоха с открито писмо до депутатите и медиите с призив да се спре сравняването на цирковото изкуство с политиката.

Някои от най-известните имена в бранша настояват да се се прекрати използването на тяхното изкуство като символ на нещо нечестно, хаотично или унизително.

Още по темата

"В предавания по телевизията депутати използват думата "цирк", продължават да обиждат цирка", изрази несъгласието си Иван Владимиров от "Цирк дьо Солей" пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че не може да се обижда едно изкуство по този начин - като се използва за определение на нещо нечестно и лошо.

Според академик Александър Балкански, директор на цирк "Балкански", партиите у нас са много далеч от цирковото изкуство, за да се сравняват с него.

"Самият Христо Мутафчиев е възмутен, защото те казват не само "цирк", но и "театър" и ние написахме едно протестно писмо. Това обаче беше глас в пустиня", сподели академик Балкански. Според него това се случва, защото изкуството не е приоритет в държавата ни днес.

Иван Владимиров допълни още, че разбира, че няма как да се превъзпита масата, но се надява поне малка част от депутатите и журналистите да се замислят и да спрат да използват думата "цирк".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: политикациркдепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Мястото на цирковото изкуство е в цирка, не в парламента.
5
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
С две думи разграничават се от Тиквата и партия ГЕРБ!
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами прави са хората. За цирковото изкуство се иска талант, дисциплина, упоритост, непрестанни тренировки. Други думи са по-подходящи за депутатите - хрантутници, безделници, мошеници, крадци, лъжци, престъпници, демагози.
3
1
 
17
 
! Отговори
?! преди 6 години
Имало и нещо нормално в нашата държава?
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сградата на цирка е изгоряла навремето, но дали е била правилната сграда е въпросът.
1
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Академик балкански и Хр. Мутафчиев майната им