Нощна смяна, задача след задача! Достатъчна ли е полицейската заплата?

Полицаи от Видин категорични: Службата в МВР не е просто работа
15 яну 2018 16:30,
77

Полицейски протести, обещано увеличение на заплатите... Премиерът разреши още 100 млн. лв. за служителите на МВР, те пък бяха обвинени, че постигат исканията си с рекет.

Много или малко са парите на полицаите? Само те ли заслужават увеличение на възнагражденията? Вършат ли си добре работата, за която им плащат и плащат ли им добре за работата, която вършат? Сигурен ли е сектор "Сигурност"?  Споровете по тези въпроси не секват.

На фона на тях екип на Bulgaria ON AIR беше на нощно дежурство с полицаите от най-бедния район в Европа - Видин.

Още по темата

Над 20 години, преминал през различни нива в системата на МВР, комисар Петър Петров сега е началник на "Охранителна полиция" към дирекцията във Видин.

"Мечтата ми беше космонавт или полицай, но реших, че ми е по-присърце да бъда полицай", спомня си той.

15 минути преди 20 часа, когато започва нощното дежурство, е време за набелязване на целите за вечерта. Време е екипите да тръгнат.

Тази вечер в екипа на комисар Петър Петров са младши инспектор Мартин Йорданов и новото попълнение в полиция във Видин - младши инспектор Светослава Йонова. Макар и само от година и половина, "нежната полиция" по нищо не отстъпва на колегите си.

Нощната смяна току-що е започнала, но предизвикателства на нощта започват. Малко след началото на смяната екипът вече работи по първия си случай – блъсната жена на оживен булевард във Видин.

Докато се осведомяват за състоянието на жената, на тел. 112 постъпва втори сигнал – мъж се притеснява от линч, роми му искат пари и плашат, че ще го посетят. След разговор, човекът е поставен под полицейска защита.

"Чувствам се добре, когато помагам на хората, въпреки че има и недоволни, защото полицията както е в помощ, така и санкционира", разказва младши инспектор Мартин Йорданов.

И той, и комисар Петров имат зад гърба си над 20 години служба в системата на МВР. Въпреки това разказват, че всеки ден за тях е предизвикателство.

Обичат това, което правят и вярват, че да бъдеш полицай не е просто работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PREUMORILI SE OT RABOTA.GIVI DA GI OPLACESH.HORA POMOGNETE NA POLIZAITE-UMORENI SA.AKO NE-SHTE GI IZGUBITE KATO NAZIONALNO BOGATSTVO.
28
6
 
17
 
! Отговори
Батман преди 6 години
Ама оляха се!!!!! Всяка година стачки и все парите им малко!!!!!! Плащат ли здравни осигуровки, плащат ли си билета в градския транспорт, изобщо за какво плащат?????? Аре стига толкова, все недоволни
27
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Реформа трябва истинска реформа,и тогава всички ще са доволни......
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам нищо против да им се дават прилични заплати, но за несвършена работа или за заловен полицай в далавера с престъпността да връщат парите. Ако хванат един - връщат полученото и всичките му колеги. Същото и за неразкрити престъпления и изтървани разбойници - един отдел се мърляви, цялото управление връща парите
25
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чиста статистика: При соца бяхме 9 милиона, МВР беше 40 000. Сега сме 6 милиона, МВР е 60 000. Тава е достатъчно, но нека още статистика: Най-голям процент от БВП за вътрешна сигурност в целия ЕС, за сметка на процента за образование; Най-много полицаи на глава от населението в целия ЕС, при положение, че 2 милиона от тези 6 не са в страната. Някой полицай има ли какво да каже по тая статистика??? Много сти, мързеливи сте, неграмотни сте, нагли сте!
24
1
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
А ти защо ходиш на доктор. Я ти изкарай една смяна като доктор да те видиме.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
още 100милиона им трябват, все пак за два случая на нощ става дума...
22
2
 
14
 
! Отговори
да бъдем честни преди 6 години
Да бъдем честни - много голям процент от полицаите имат страничен бизнес или поне допълнителна работа ( "на черно" ). Останалите разчитат на рушвети и други придобивки. Има една малка част, които са честни и съвестни ( наистина много малка част ). А има едни такива дето нямат допълнителни доходи и съвсем пък не стават за нищо ( познавам и такива )...
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ши съ разплача. Космонавт, или милиционер? Или пък полицай, или астронавт? И накрая рушветчия на държавна хранилка.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полиция е нужна - добре работеща и добре платена, защото всички ние имаме нужда от сигурност. Ама това няма да стане докато има НСО, докато то гарантира сигурността на политическата класа, тях въобще няма да ги интересуват нито проблемите със сигурността на гражданите, нито каква е полицията, как работи и какви проблеми има. Докато не премахнем привилегиите на политиците, под формата на собствена система за сигурност, субсидии и какво ли не още, те ще са глухи за проблемите на хората.
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моята приятелка е лекар в спешна помощ. Нима тя заслужава по-млако парите от колкото тия "Мъжаги". Колко истории ми е разказвала за тяхноте безхаберие, подогравки с хора и какво ли не. Нея карат да рови пияница за документи, нея са я карали да вързва с колани буйстващ, те не са обезопасявали катастрофа и едва не са ги отнесли преминаващи коли., бърза помощ са карали да слиза в канавка да преглежда виеш от болка човек при катастрофа а те са там 30 мин по-рано и гледат... и др и др. от къде на къд
18
0
 
12
 
! Отговори
vlady преди 6 години
До вергилТочно при изхвърляне на ненужните чантаджии и толупи и премахване на заплатите при пенсиониране ще може да се увеличат сериозно заплатите на добросъвестно работещите полицаи и да се дават сериозни бонуси за постижения в борбата срещу престъпността. Ако наистина е събрал доказателства достатъчни за осъждането на 1000 престъпници включително тежки престъпления, то е редно съответният служител да получи сериозна награда.
17
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ви набият, изнасилят, ограбят, окрадът , имате ПТП, обесник, удавник, просто поумрял или убият - що викате полицията, бре ...серсеми. Щото всичко написано по долу го правите ....нали.... !!!Ела изкарай една смяна, пък тогава ще те питам много или малко са парите.Ама не ви стиска.Само си чешете пръстите по клавишите и стоите на топличко.
16
7
 
6
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Тия дето плюят нека погледнат статистиката за осъдителните присъди.За 2016г са осъдени 38 хиляди престъпника и са оправдани само 767.От 104 подсъдими за убийства са осъдени 101.Съжалявам единствено, че не се махнах по-рано и да не се подлагам на този стрес.Полицай на улицата взема 700 лв.И се занимава с утайките на обществото.
15
12
 
16
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Пълно е с дребни душици, които оплюват хората, които всекидневно си рискуват живота и здравето за мизерни заплати.И аз бях полицай 15 години и сега работя в частният сектор за 3 пъти по-висока заплата и 10 пъти по-малко стрес.Събрал съм доказателства да бъдат осъдени поне 1000 престъпника за тези години.Включително убийци, изнасилвачи и всякаква друга ***.Същите ако бяха на свобода щяха да продължат да тормозят невинни хора.Съсипах си здравето от нерви.И какво получавам-хули и оплювания.
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най - мързеливите връзкари с най - големите заплати... Полицаи, бизнесмени и политици са едно. Няма полицаи без връзки.
13
2
 
5
 
! Отговори
Hrud преди 6 години
V Garcia vseki den policaite i voinicite ot razlichnite otdeli praviat info video otcheti ot izvarshenata si rabota v polza na mestnite jiteli v obstinata i pedstaviat v grackite mestni i centralni medii...vseki den...V bg mestnite policai sa mestnite banditi?! Deinostta im e na tamno i v palna partizanska nelegalnost...govoriat s bg narod naglo, nadmenno, nelubezno, s arogantno prevazhodstvo, dominantno, bez uvajenie, nebrejno. chudo e, che bg narod ne gi izbesil oste ili shutiral.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политиците си имат елитни сили за сигурност - НСО. Кажете колко са техните заплати, бонуси и допълнителни възнаграждения, при какви условия работят и какви придобивки ползват. Тогава наистина ще ви се стори скандално, ама за предпочитане е мутроуправлението да ви навира в очите полицията, така вниманието се отклонява от това, че никъде в Европа няма специализирани служби за сигурност на политиците, когато има нужда от охрана на политик в Европа, с това се занимава полицията.
11
4
 
6
 
! Отговори
Дефицит преди 6 години
Има нужда от учители - ко праим?Тяхната работа също е "полева" с "водене на преговори" в "криминогенна обстановка" с висок стрес, тежко физическо натоварване и по смени.
10
7
 
26
 
! Отговори
vlady преди 6 години
За не вършещите нищо милиционери и тези заплати са прекалено високи. Нормално е броят на служителите в МВР да намалее двойно, ако не тройно, да отпаднат пенсиите при пенсиониране и така ще има средства за сериозно увеличение на заплатите и сериозни бонуси за качествено свършена работа - разкриване на тежки престъпления особено организирани групи, намаляване на престъпността в даден регион и т.н.