Нощна смяна, задача след задача! Достатъчна ли е полицейската заплата?

Полицаи от Видин категорични: Службата в МВР не е просто работа
15 яну 2018 16:30,
77

Полицейски протести, обещано увеличение на заплатите... Премиерът разреши още 100 млн. лв. за служителите на МВР, те пък бяха обвинени, че постигат исканията си с рекет.

Много или малко са парите на полицаите? Само те ли заслужават увеличение на възнагражденията? Вършат ли си добре работата, за която им плащат и плащат ли им добре за работата, която вършат? Сигурен ли е сектор "Сигурност"?  Споровете по тези въпроси не секват.

На фона на тях екип на Bulgaria ON AIR беше на нощно дежурство с полицаите от най-бедния район в Европа - Видин.

Още по темата

Над 20 години, преминал през различни нива в системата на МВР, комисар Петър Петров сега е началник на "Охранителна полиция" към дирекцията във Видин.

"Мечтата ми беше космонавт или полицай, но реших, че ми е по-присърце да бъда полицай", спомня си той.

15 минути преди 20 часа, когато започва нощното дежурство, е време за набелязване на целите за вечерта. Време е екипите да тръгнат.

Тази вечер в екипа на комисар Петър Петров са младши инспектор Мартин Йорданов и новото попълнение в полиция във Видин - младши инспектор Светослава Йонова. Макар и само от година и половина, "нежната полиция" по нищо не отстъпва на колегите си.

Нощната смяна току-що е започнала, но предизвикателства на нощта започват. Малко след началото на смяната екипът вече работи по първия си случай – блъсната жена на оживен булевард във Видин.

Докато се осведомяват за състоянието на жената, на тел. 112 постъпва втори сигнал – мъж се притеснява от линч, роми му искат пари и плашат, че ще го посетят. След разговор, човекът е поставен под полицейска защита.

"Чувствам се добре, когато помагам на хората, въпреки че има и недоволни, защото полицията както е в помощ, така и санкционира", разказва младши инспектор Мартин Йорданов.

И той, и комисар Петров имат зад гърба си над 20 години служба в системата на МВР. Въпреки това разказват, че всеки ден за тях е предизвикателство.

Обичат това, което правят и вярват, че да бъдеш полицай не е просто работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
14
 
! Отговори
Забравих преди 6 години
От мои наблюдения много от полицаите се занимават със незаконни неща - изнудват за пари или за секс, притискат неудобни хора и са биячи на властта, когато нанародът му писне. Аз ще кажа на всеки полицай, койте не му харесва да отиде да си намери работа в частния сектор или в чужбина.Разбира се има и полицаи с морал, които наистина си вършат работата. Но те са малцинство.
8
15
 
16
 
! Отговори
Хмм преди 6 години
Абе много сте ербапи тука. Да, съгласен съм, че катаджийте събират по 20 лв на всеки, но полицията не е само КАТ. Нали знаете, че като умре някой първи отиват там. И не винаги някой е починал от естествена смърт, някои са с черва изкарани на 5-10 метра от тях. Нали знаете, че банда *** като нападнат 2 полицаи на които не им е позволено да стрелят как се чустват самите те. Намират какво ли не - изоставени бебета до умрели майки още с иглата в ръцете и т.н. Не съдете всички само заради КАТ
7
3
 
10
 
! Отговори
Потребител преди 6 години
Kradat darjaven benzin na volq
6
7
 
21
 
! Отговори
Готлиб преди 6 години
На полицая в акъла са му постоянно далавери, мацки и коли. Свестните ченгета са 10%.
5
8
 
26
 
! Отговори
Изисквания преди 6 години
Какви нормативи се покриват за полицай и какви за други професии. Аз съм учил 28 години, и работя като финансист. Само че, аз не получавам извънредни, работя докато мога и ако се издъня или ненося пари на фирмата ще трябва да си търся друга работа. По обективни причини, колко трябва да получава единполицай трябва да прецени обществото, а не полицаят. Друг е въпросът какво вършат в действителност и какъв морал имат.
4
4
 
35
 
! Отговори
какво се получи преди 6 години
На практика Борисов подкупи полицаите с безотчетни 100 милиона лева за да не падне от власт в най корумпираната държава!
3
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите имат тежка и трудна работа, но тя не е силова, а отчетническа, което навлича гнева на останалите хора.
2
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
политик и полицаи са един дол дренки организирани престъпни групи с власт
1
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тази им е много, за това нищо не правене......И ако не я харесват да напускат, никой на сила не ги държи на работа.