Двете дъщери от психо къщата в Свищов: Защо ни тормозите?

В стаите – мизерия! Иначе супа къкри на котлона, в мазето - зимнина
17 яну 2018 18:15,
59
Двете дъщери от психо къщата в Свищов: Защо ни тормозите?
Снимка: "Труд"

"Защо ни тормозите? Защо се държите така с нас?". Това попитала едната дъщеря от психо къщата в Свищов, когато кметът на града Генчо Генчев влязъл в къщата веднага след излизането на бял свят на мистериозната им история.

Късно снощи стана ясно, че 42 и 43-годишните жени Анжела и Стефка са били държани под ключ от майка си десетилетия в къщата в крайдунавския град без никой от съседите да разбере.

На този фон 65-годишната Пенка разказвала, че дъщерите й са в София, а тя вероятно се е срамувала да ги покаже навън, защото имали психични проблеми.

Още по темата

Пенка е лекувала психичноболните си дъщери с билки. Лековете за Анжела и Стефка тя вземала от знахар от Сливен. Това е признала майката пред кмета, когато той посетил къщата, пише "Труд".

"Шокиран съм от неописуемата мизерия в жилището. Трите жени живеят в нечовешки условия. Имат ток, готварска печка, телевизор. Топлят се с електрически радиатор. Светят си с подвижна лампа", сподели Генчев.

Когато прекрачил прага на дома, той заварил на котлона да къкри пилешка супа. Двете сестри били свити в една от стаите. Били рошави и с дрипави дрехи. Едната не промълвила нито дума и изглеждала много състарена.

Другата жена пък се разгневила:"Защо ни тормозите? Защо така се държите с нас? Какво искате от нас? Имаме приятели и не искаме да ни виждат в това състояние. Аз чакам да започна всеки момент работа".

Жената казала на кмета, че живеят със сестра си в София, но са се прибрали в Свищов за Коледа. Майка им пък казала, че преди време ги водила на преглед при психиатър, но той казал: "Случаят не е за мен. Не мога да помогна. Заведете ги при народен лечител".

Заради това Пенка Стефанова потърсила билкар.

"Попитах майката имат ли поне храна и тя ми отвори мазето си. Избата се оказа заредена с буркани с компоти, печен пипер. Имаше два бидона с кисело зеле и дори едно каче с вино.

Майката показала пред Генчев и дипломите на Анжела. От тях става ясно, че е възпитаничка на Стопанската академия в Свищов и дори е завършила магистратура по Застраховане и Социално дело.

От дипломата се вижда, че повечето оценки са отлични. Сестра и Стефка пък е завършила Художествената академия в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
40
 
! Отговори
ХаХа "изненада& преди 6 години
Във България има десетки хиляди семейства който живеят във подобна мизерия. Хора масово са полудяли от безработицата. Има много млади хора които са като зомбита.България е със най високия процент безработни. А който няма работа и пари не може да създаде и здраво семейство и деца. Това е част от плана РанЪт. Води се скрита война и геноцид за обезлюдяване на тази територия. Затова и ни наредиха да си ликвидираме армията и да спрем големите енергийни проекти.Някой смята да ни превземе!
27
12
 
29
 
! Отговори
Бедността не пречи преди 6 години
да си почистиш дома!
26
4
 
34
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 18В този ред на (тъжни) мисли, като споменах предаването "Черешката на тортата", цялата идеология иде да покаже колко хубаво си живеят всички българи при ГЕРБ.Еми не, точно обратното е! Рядко може да намерите човек (реален човек) да живее в такова луксозно жилище в което всичко да е чисто ново. Освен ако не си сменяш интериора всяка година, или два пъти в годината още по-добре!!!Сигурно има такива но са изключение. Когато живееш в дома си мебелите остаряват - като обувките!
25
2
 
36
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 18Абсолютно вярно! Хората нямат пари и това е главният им проблем! Нормално състояние при ГЕРБ. Обаче ГЕРБ са като БКП. Едно време по телевизията показваха само колко хубаво се живее при комунизма/социализма.Сега е същото и при ГЕРБ.Само за сравнение: Наскоро погледнах (не го гледам иначе) случайно предаването "Черешката на тортата".Лъскаво жилище, не съм убеден дали там живее изобщо реален човек или специално за предаването са го спретнали. Всичко ново и луксозно!
24
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имах същата печка Раховец допреди няколко години. Беше в малко по-добро състояние.В смисъл, горе-долу чиста но олющена.Изхвърлих я когато почна да бие ток от нея. Като бъркам супата с лъжица и ме боцкаше.Нямах пари за нова печка затова взех една на изплащане, но много добра, със стъклокерамичен плот.Може да са нямали пари и да живеят в мизерия по тази причина. Плащат си явно тока редовно иначе ще ги изключат незабавно и гледат да не са гладни.Ееех, при Бойко и при ГЕРБ се живей прекрасно!
23
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журналята са жалки хиениииии, оставете хората на мира, ще живят както си искат.
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМного е тъмно за да видя нещо, но важното е че чукам на рая на вратата.OMG мислех си за същата песен.
21
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като я гледам тая печка с тая гранясала мазнина и следващата новина ще е "къщата на ужасите пламна. забравен котлон"... Колко мързелив трябва да си да готвиш, ядеш, спиш в тая мръсотия? Тия не са добре. Имаше си някаква болест от психодокторите, ама за мене тя е само една - Безбожен Мързел! Жено, КАКВО по дяволите правиш по цял ден? Да не четеш Достоевски? Правят ми впечатление ромите - навсякъде има пране. Окасъно, но изпрано. Тия са по зле от клошари ментално. Или къркат яко? Не знам вече.
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е тъмно за да видя нещо, но важното е че чукам на рая на вратата.
19
0
 
60
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Защо не проверят в какви условия живеят ромските деца, за които се плащат детски надбавки и помощи по 1000 лева месечно! Гарантирано, че живеят в по-мизерни условия, а парите от данъците на българите, които се изплащат за тях, се изпиват от бащите им и се проиграват на комар!
18
1
 
70
 
! Отговори
терор преди 6 години
Махленските клюкарки нямат ли др. работа, освен да следят кой по колко торби пазарува?В хипермаркетите те дебнат охранителите им, защото все ги "крадеш". Дебнат те на камерите. Излизаш от там като най- големия грешник.В квартала клюкарите слухтят и дебнат с колко торби се прибираш. И сигнализират на полицията???, после те дават на прокурор, защото пълнолетните ти дъщери изживяват някаква травма и искат покой и изолация. У ДОМА НЯМАШ МИРА!!!
17
2
 
76
 
! Отговори
отвратителни клюкари преди 6 години
Ако някой излиза от дома си всеки ден- той е все по улиците, защо се шляе, защо излиза?Ако някой не излиза от дома си- защо не излиза и прокуратурата се заема с него.Човек не можа даже в депресия да изпадне. Няма да му позволят да се вглъби в себе си, да преживее състоянието.
16
0
 
39
 
! Отговори
Алфа Вълка преди 6 години
В миналата новина се говореше за 3-4г, сега в тази и първата за десетилетия, то вие ще се окажете много жалка медия!
15
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са пълнолетни лица и сами определят как да живеят. С какво право съседи и журналисти се ровят в личния живот на хората и дебнат кой излиза от къщи и кой не излиза? Домът им е беден, да. Но много хора живеят бедно, защото парите им стигат само за храна. Има хора от 20-25 год. не са правили ремонт, не са купували мебели и ел.уреди, нямат нови дрехи. С минимални доходи се посрещат само най- належащите нужди.
14
3
 
76
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ми то е ясно какво е станало, завършили са вишо не са намерили работа или са намерили някоя унизителна...чувство за срам ,отчуждение ,депресия...много хора от това поколение свършиха така или като клошари в ПСИХО ДЪРЖАВАТА....ДА ЖИВЕЙ ***!
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5По този начин всички удобни и неудобни се контролират плаче ми се.
12
1
 
46
 
! Отговори
Да не останем по преди 6 години
Да не останем по долу от Американците .Като това религиозното семейство дето завързало 14 те си деца и ги държало в мизерия и вие веднага дай да напишем някой простотия.
11
0
 
95
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Да, наистина - защо Ги тормозите? Защо вадите драмите на хората на показ, както историята с онези деца, Лили и Митко... Жените преминават през временен нервен срив, и затова хайде - да разбере цяла България! Да, бедни са, бедни. И какво? Всички сме бедни, и затова трябва да се гаврите с нас. Помогнете им - къде са държавата, здравеопазването? Всички, и тези " нормалните" - и те са психясали вече. Не сме депутати и плейметки с джуки, ще полудяваме от безизходица и тормоз. Не можем да сме лъскави.
10
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психо къща. :D:D:D:D
9
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех значи тези журналисти... В търсене на сензация пишат толкова глупости...