Двете дъщери от психо къщата в Свищов: Защо ни тормозите?

В стаите – мизерия! Иначе супа къкри на котлона, в мазето - зимнина
17 яну 2018 18:15,
59
Двете дъщери от психо къщата в Свищов: Защо ни тормозите?
Снимка: "Труд"

"Защо ни тормозите? Защо се държите така с нас?". Това попитала едната дъщеря от психо къщата в Свищов, когато кметът на града Генчо Генчев влязъл в къщата веднага след излизането на бял свят на мистериозната им история.

Късно снощи стана ясно, че 42 и 43-годишните жени Анжела и Стефка са били държани под ключ от майка си десетилетия в къщата в крайдунавския град без никой от съседите да разбере.

На този фон 65-годишната Пенка разказвала, че дъщерите й са в София, а тя вероятно се е срамувала да ги покаже навън, защото имали психични проблеми.

Още по темата

Пенка е лекувала психичноболните си дъщери с билки. Лековете за Анжела и Стефка тя вземала от знахар от Сливен. Това е признала майката пред кмета, когато той посетил къщата, пише "Труд".

"Шокиран съм от неописуемата мизерия в жилището. Трите жени живеят в нечовешки условия. Имат ток, готварска печка, телевизор. Топлят се с електрически радиатор. Светят си с подвижна лампа", сподели Генчев.

Когато прекрачил прага на дома, той заварил на котлона да къкри пилешка супа. Двете сестри били свити в една от стаите. Били рошави и с дрипави дрехи. Едната не промълвила нито дума и изглеждала много състарена.

Другата жена пък се разгневила:"Защо ни тормозите? Защо така се държите с нас? Какво искате от нас? Имаме приятели и не искаме да ни виждат в това състояние. Аз чакам да започна всеки момент работа".

Жената казала на кмета, че живеят със сестра си в София, но са се прибрали в Свищов за Коледа. Майка им пък казала, че преди време ги водила на преглед при психиатър, но той казал: "Случаят не е за мен. Не мога да помогна. Заведете ги при народен лечител".

Заради това Пенка Стефанова потърсила билкар.

"Попитах майката имат ли поне храна и тя ми отвори мазето си. Избата се оказа заредена с буркани с компоти, печен пипер. Имаше два бидона с кисело зеле и дори едно каче с вино.

Майката показала пред Генчев и дипломите на Анжела. От тях става ясно, че е възпитаничка на Стопанската академия в Свищов и дори е завършила магистратура по Застраховане и Социално дело.

От дипломата се вижда, че повечето оценки са отлични. Сестра и Стефка пък е завършила Художествената академия в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
98
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А,кой казва,че тези жени са психично болни?Тоталната мизерия ги е съсипала,според мен!!Не всеки е роден за слуга!!
7
2
 
64
 
! Отговори
От нямане какво преди 6 години
Глупостите ви нямат край!Толкова няма какво да пишете ,че се занимавате с немотията на хората.Не са единствен случай много са така в мафиотска България.За това толкова млади хора ,като мен избягаха в чужбена, за да се спасят от мизерията.
6
26
 
20
 
! Отговори
Професор преди 6 години
УУУУУУУ! КОМУНОСТИИИИИИ! ОРЕШАРСКИ И РАДЕВ СЪСИПАХА СТРАНАТА!
5
1
 
64
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Национално падение,сринати до основи трите стълба за стабилност на едно общество,образование,здравеопазване и съдебен процес,всичко това го няма.Няма я България мизерна воняща дупка по Тръмп.
4
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам журналистите представили ни драмата на тези две бедни жени да бъдат публично порицани и глобени с 2-3 заплати, защото са нарушили кефа на двете сестри поднасяйки историята им по подвеждащ начин и нарушавайки им личното пространство.
3
3
 
45
 
! Отговори
Борисово време преди 6 години
Не всеки може да стане Борисовец Герберчук.И за там драпат със зъби и нокти байганьовци хитри.Тук един за да е добре,задължително другтрябва да е зле !!
2
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете ги може да са нов джендъ р и така да се чувстват щастливи. Защо ги тормозите ще сезирам БХК.
1
3
 
41
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Могат ли да са горди европейки и трите жени ?!