ГЕРБ поряза БСП за мораториум vs. болничните лицензи

Социалистите смятат, че така ще се спасят общинските лечебници
9
ГЕРБ поряза БСП за мораториум vs. болничните лицензи
Снимка: архив, БулФото

Искането на БСП да се наложи мораторум за издаване на лицензи за нови болници, докато националната здравна карта не стане факт, удари на камък.

Въпреки настояването на социалистите, мнозинството в парламента не прие тяхното предложение.

Според левицата това беше единственият начин да се спаси общинското здравеопазване, но управляващите бяха категорични, че това е просто опит за политическа употреба на проблемите в здравеопазването.

Червеният Георги Йорданов призова мнозинството да подкрепи мораториума, защото когато заработи новата здравна карта, ще се наложи да се режат легла.

"Исканията сега са за откриване на нови болници само в градовете, където и без това са твърде много", настоя той.

Социалистите смятат, че хаотичното раздаване на разрешения за болници води до диспропорция на възможностите за достъп на хората до лечение от различните региони.

Илиян Тимчев от БСП коментира, че 20 общински болници вече са затворили врати, а именно те са в основата на здравеопазването, защото пациентът първо търси лечение там, чак след това отива в частна болница, ако има възможност или в голяма републиканска болница.

Шефката на здравната комисия в НС Даниела Дариткова от ГЕРБ обаче предупреди, че мораториумът може лесно да се атакува в съда, което означава дълги процедури и неясноти през това време.

Според Георги Йорданов този аргумент е абсурден, защото всеки нормативен акт може да се оспори пред Темида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
пп преди 6 години
Пак, за 12-и път, да изберем Боко тиквата.
8
0
 
5
 
! Отговори
УмирГаме преди 6 години
450 частни болници. Една малка частна болница с десет - двадесет легла взима около 2 милиона лева годишно от НЗОК. -НЗОК НЕ трябва да финансира частна дейност.-премахване на лимити в държавни болници.-лекари в държавна болница да нямат право да практикуват в частна болница (кабинети) и обратното -корупция-лекари на държавна работа, роднините им да нямат право да притежават частни болници, или да са съдружници в такива.-проверка от НАП на финанси, доходи, имущество на лекари и роднините им.
7
2
 
4
 
! Отговори
ТЕ Т'ВА Е преди 6 години
СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ, КОГАТО ТЪ ПАЦИТЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ, ДА СИ СПОМНЯТ ЗА ТОВА "ПОРЯЗВАНЕ". ДОРИ САМАТА ТИКВА СЕ ЧУДИ, КАК АДЖЕБА ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ С ТАЗИ КОРУПЦИЯ, КРАЖБИ И ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ НАРОДА. ЕДИНИЯТ ОТГОВОР СА ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАШИНАТА ЗА ИЗБОРНИ ИЗМАМИ - ЦЕЦО КРАДЕЦО, А ДРУГИЯТ - ПРОСЛОВУТАТА БЪЛГАРСКА ИНАТЛИВА ПРОСТОТИЯ- НЕ ГЛЕДАЙ КАКВИ ГИ ВЪРША, СЛУШАЙ КАКВО ТИ ПРИКАЗВАМ.
6
0
 
5
 
! Отговори
ББ НУмбър Уан Ха, ха преди 6 години
ББ в Страсбург:"Аз самият съм зелен човек","България е първа по нови гори и единствена разширява горите си""Министри съм карал лично да пренасят блатни кокичета"Всичките тунели са за мечки, вълци, костенурки","Водим огромна битка""Избиран съм 11 пъти като победител""Сега София след Цюрих е най-добре огранизираната с-***""За да вървят автомобилите го осоляваме непрекъснато""Спирал съм проекти, за да се излюпят щъркелчета","Ще се справим, и то ще се справим добре"Евродепутатите се хилят
5
0
 
6
 
! Отговори
То6 преди 6 години
И това против БСП ли е или против обикновените хора.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Потресаваща корупция на всеки сантиметър. Но има на кого да се оплачем - на арменския поп.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди се казваше далавера !Сега е схема !Съсипването на Общинските болници е малка част от разтурената държава !
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е яка далаверата там. Няма как да спрем лицензите.
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги затварят