Липса на кадри? Внасяме арменци, молдовци и украинци

Правителството обмисля и оферти към българите в чужбина
Обновена: 17 яну 2018 14:58 | 17 яну 2018 14:50,
190
Липса на кадри? Внасяме арменци, молдовци и украинци
Снимка: архив "Булфото"

България е в процес на подписване на спогодби с Армения, Молдова и Украйна за регулиране на миграцията на работна ръка. Това ще улесни работодателите в България да наемат арменци, молдовци и украинци.

Това е една от мерките, с които страната ни ще бори дефицита на кадри, стана ясно от думите на социалния министър Бисер Петков.

Още по темата

Преговорите с Армения са по-напреднали и спогодбата ще бъде подписана още следващия месец.

Сред другите мерки е и изготвяне на конкретни предложения към българите, които работят в чужбина, да се върнат на работа в родината.

"Можем да предложим конкретни оферти да се върнат. Някои български работодатели могат да предложат заплати, конкурентни на чуждите работодатели", каза Петков пред БНТ.

Очаква се утре правителството да разгледа Националния план за действие по заетостта. В него се предвиждат програмни мерки за 73 млн. лв., които да допринесат за повишаването качеството на работната сила.

Това ще доведе до повишаване цената на труда - със 6,6% ще нарасне компенсацията на едно заето лице през 2018 г., обясни министър Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
8
 
! Отговори
Бъдещ депутат. преди 6 години
11. Програма със конкретни стимули за завръщане на всички български учени които работят във чужбина.12. Удвояване на заплатите на учителите и пълна реформа във образованието. Въвеждане на нова система на обучение по скандинавски модел. Олекотена програма наблягаща на практиката и аналитичното мислене в реални условия. Въвеждане на програмирането във училище като задължителен предмет.
151
1
 
18
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
Внасяйте работници и увеличавайте администрацията,ц......г.а...ните!Има 1 млн.на заплата от бюджета-общински и държавен,2,5 млн.пенсионери,1 млн.малолетни и 1 млн.***.работната ръка може да дойде или от съкращаване на администрацията,или от обучението на дзингарите.
150
2
 
10
 
! Отговори
Бъдещ депутат. преди 6 години
9. Изграждане национална мрежа, от зарядни станции. Постепенно въвеждане на електромобилите във България. Освобождаване от данъци и такси всички автомобили със нулеви емисси.10. Стартиране на национална програма за развитието на българскта наука във посока високи технологии. Създаване на нови лаборатории, изследоватески центрове, пълна развойна дейност.Закупуване на квантови супер компютри и създаване на най модерната облачна мрежа във източна Европа. Успоредно въвеждане на 5G.
149
2
 
7
 
! Отговори
Бъдещ депутат. преди 6 години
6. Пълна модернизация на АЕЦ Козлодуй, рестартиране на проекта АЕЦ Белене, стартиране на още един нов атомен проект, и постепенно закриване на замърсяващите централи на въглища.7. Стартиране на нова национална програма за енергиина сигурност, която има за цел да направи България напълно независима. 8. Всички домакинства ще се отпляват със ток. Цената ще бъде фиксирана. Домакинствата със доказано ниски доходи които изпитват затруденния ще получават допълнителни помощи.
148
1
 
21
 
! Отговори
бай х преди 6 години
кадри има .. ама заплати няма който не може да плаща европейски заплати да си мести фирмата или фабриката в китай , индия ,нигерия ...
147
2
 
17
 
! Отговори
Бъдещ депутат. преди 6 години
1. Забрана на граждани идващи отвън ЕС да работят в БГ. Изключение само за кадрите със доказана висока квалификация при липса на такива кадри на Бг.2. Минимална заплата 1000 лева.3. Забрана за внос на всички храни които могат да се произвеждат в Бг.4. Премахване на почти всички съществуващи регулации за бизнеса с изключение на изискванията за безопасност и екология. 5. 100% електронно правителство, онлайн издаване на всички документи и регистрации за секунди. Стартиране на бизнес за час.
146
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не внесете германци, шведи и финландци
145
9
 
8
 
! Отговори
Холандецът преди 6 години
Ако нямаш минимални езикови познания и упоритост, няма как да успееш, много българи дойдоха миналия август, лятото подмамени по обяви, аз съм с пряк договор в логистика, твърди часове, наем и разходи, немски и английски в началото върши работа, повечето, които се връщат в България са неможачи, който не става в България, не става и в чужбина, говоря за това, което е при мен, другите няма как да ги коментирам, всеки сам кове съдбата си. Коментирам тук, защото чета новини, успех на всички Ви.
144
1
 
17
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
Може да внасяме *** и от Зимбабве но заплатите на българина не трябва да се вдигат ,че българина да не се учи на мързел.
143
2
 
25
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Проблемът в България не са само заплатите, а и ДДСто на детски стоки, лекарства, храни! Народа просто го ограбват! В западните страни не е така! Тези дето са се устроили в западна страна да не се лъжат да се връщат в Гербирска мафиотска България!
142
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжеш Холандецо, лъжеш като ци... ! Бил съм хиляди пъти в Холандия, ние да не пасем трева ? Имам десетки приятели там, но истински хора не като теб да се изхвърлят а като отидеш да ги видиш от тях не излизат. Пият пърцуца и един сандвич не могат да си купят навън. Кажи колко време търсиш работа като те наритат някъде, не се прави на луд
141
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ги смяташ в левове пак бе нали си холандец ? Смятай ги в евро и какво може да си купиш там ! Купи си жилище де ***. Не ми правиш фалшиви сметки гурл.. Защо идваш тук да си правиш зъбите бе ? Защо идваш тук да харчиш и да се правиш на баровец, по дискотеките ? Защо тук си купуваш жилища бе баровецо ? Какво правиш в български сайт бе, в холандския не вървиш ли ? Холандец, пед....т. Измамник ! Лъжете , повечето там обикаляте от град на град и там ви мразят, бил съм в Холандия по половин годи
140
8
 
29
 
! Отговори
Холандецът преди 6 години
Работя по 42 часа на седмица, чисто вземам по 14,29 евро на час, наемът и разходите за храна, нет, данъци и транспорт са ми около 450 евро, чисто на месец ми остават около 2200 лева, при бонус схема, вземам още 350 евро, или около 690 лева,тоест на месец депозирам в банката 3 бона, отделно - чисто, подредено, идеален въздух, пътищата отлични, няма шум, нерви и психопати-мутри по улиците, лихвари и чалгари, как да се върна в Боконистан, какво, да не съм мазохист, колко се върнаха и после обратно
139
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проследете само идеите на капиталиста ! Англия, Германия, Франция използват българите за робската работа като им плащат никакви пари за техните стандарти ! България се изпразва и тук трябва да вкарваме какви ? Дори марсианци няма да дойдат на тези заплати защото ЕС ни докара до тук, ЕС, САЩ и правителствата които назначават за да обслужват техните интереси и съответно им се отблагодаряват като им позволяват и те да се гаврят с нас.
138
9
 
7
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
украйнци не ни трябват те са чисти фашисти молдовани и амерменци да те са добра нация порядъчни
137
3
 
33
 
! Отговори
Ахахахахахааааааааа преди 6 години
Сред другите мерки е и изготвяне на конкретни предложения към българите, които работят в чужбина, да се върнат на работа в родината."Можем да предложим конкретни оферти да се върнат. Някои български работодатели могат да предложат заплати, конкурентни на чуждите работодатели", каза Петков пред БНТ.Това трябва да е виц на годината.
136
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само Герб ни подменят а и БСП, патриотите, всичкив парламента които са поставени от ЕС и САЩ ! Не заблуждавайте хората ! Така е навсякъде по света където властва капитализма. Капиталиста или престъпника което е едно и също търси евтината работна ръка, не му се плаща от алчност. Не лъжете хорат че това са комунисти или ДС измамници
135
4
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Герб ни подменят!Предатели!
134
2
 
12
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Приемат чужденци защото Винкела и такива като него не искат да плащат нормални заплати.Комунист да ти плаща?!Кога е било това?
133
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАПИТАЛИЗМА НАВСЯКЪДЕ Е ТАКЪВ, НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ ! В ГЕРМАНИЯ НЕМЦИТЕ КАТО ГИ МЪРЗИ И НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ТЕЖКАТА РАБОТА ВКАРВАТ БЪЛГАРИ, ДАВАТ ИМ ЗНАЧИТЕЛНО ПО МАЛКО ПАРИ ОТ НЕМЦИТЕ, ПОСТАВЯТ ИМ НАЙ РАЗЛИЧНИ УСЛОВИЯ, ИЗПОЛЗВАТ ГИ И НЕ ГИ ИМАТ ЗА ХОРА, БЕЖАНЦИТЕ КОИТО ГИ ИЗНАСИЛВАТ ПОВЕЧЕ СА ВАЖНИ ОТ БЪЛГАРИТЕ ТАМ А ТУК ИМ УНИЩОЖАВАТ СТРАНАТА СЪЩИТЕ ТЕЗИ КОИТО НАШЕТЕ ИДИО.. ХВАЛЯТ И СЕ РАДВАТ ЧЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ. НЯМА ТОЛКОВА *** НАРОД ЧЕСТНО, *** ПРОДАЛА ВСИЧКО БЪЛГАРСКО. КОМУНИСТИТЕ ИМ ВИНОВНИ