Липса на кадри? Внасяме арменци, молдовци и украинци

Правителството обмисля и оферти към българите в чужбина
Обновена: 17 яну 2018 14:58 | 17 яну 2018 14:50,
190
Липса на кадри? Внасяме арменци, молдовци и украинци
Снимка: архив "Булфото"

България е в процес на подписване на спогодби с Армения, Молдова и Украйна за регулиране на миграцията на работна ръка. Това ще улесни работодателите в България да наемат арменци, молдовци и украинци.

Това е една от мерките, с които страната ни ще бори дефицита на кадри, стана ясно от думите на социалния министър Бисер Петков.

Още по темата

Преговорите с Армения са по-напреднали и спогодбата ще бъде подписана още следващия месец.

Сред другите мерки е и изготвяне на конкретни предложения към българите, които работят в чужбина, да се върнат на работа в родината.

"Можем да предложим конкретни оферти да се върнат. Някои български работодатели могат да предложат заплати, конкурентни на чуждите работодатели", каза Петков пред БНТ.

Очаква се утре правителството да разгледа Националния план за действие по заетостта. В него се предвиждат програмни мерки за 73 млн. лв., които да допринесат за повишаването качеството на работната сила.

Това ще доведе до повишаване цената на труда - със 6,6% ще нарасне компенсацията на едно заето лице през 2018 г., обясни министър Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
13
 
! Отговори
туту преди 6 години
Защо приемат чужденци като за българи няма работа - тези да си дават оставката
111
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я СТИГА С ТАЗИ ЕВРОПА БЕ .... ТОЧНО ТЯ НИ ДОКАРА ДО ТУК, ТОЧНО ТЕ ГИ ПОСТАВЯТ ТЕЗИ И ИМ РАЗРЕШАВАТ ДА ПРАВЯТ ВСИЧКО ТОВА, ТОЧНО ТЕ КРАДАТ ЗАЕДНО С НАШИТЕ ЕЛЕКТРОДРУЖЕСТВА, ТЕЛЕКОМПАНИИ, ЗЛАТОДОБИВ, ТЕЦОВЕ ВСИЧКО Е ЕВРОПЕЙСКО И ЧУЖДО. ТОВА Е УГОВОРКАТА ОТ ЕС ТЕ НИ СМУЧАТ КРЪВЧИЦАТА И СЕ ОТБЛАГОДАРЯВАТ НА НАШИТЕ КАТО ГИ ОСТАВЯД ДА НИ ДОИЗСМУКВАТ. ТВОЯТА ЕВРОПА УБИ БЪЛГАРИЯ, А ТИ РАБОТИШ ЗА НАШИТЕ УБИЙЦИ. САМО ЧЕ СИ МНОГО ТЪ. ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕШ
110
1
 
16
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ИМАЛИ НЕНОРМАЛЕН БЪЛГАРИН ,КОЙТО ДА ВИ РАБОТИ ЗА МИЗЕРНИТЕ ЗАПЛАТИ СЛЕД КАТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗАКОННО ДА РАБОТИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА ЗА МНОООГО ПО-ВИСОКА ЗАПЛАТА ?! СТИСНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ РАБОТОДАТЕЛИ ДОТАМ Я ДОКАРАХА ,ЧЕ ДА ТЪРСЯТ РАБОТНИЦИ ОТ МОЛДОВА И УКРАЙНА ! В УКРАЙНА СРЕДНАТА ЗАПЛАТА Е 100 ЕВРО ЗАТОВА БЯГАТ В РУСИЯ КДЕТО СРЕДНАТА ЗАПЛАТА Е 200 ЕВРО ! В БЪЛГАРИЯ УКРАИНЦИТЕ ЩЕ СА МАЛКО ПО0ДОБРЕ ОТКОЛКОТО В РУСИЯ ,НАДЯВАМ СЕ ДА СИ ДОКАРВАТ ПО 600 ИЛИ 700 ЛВ. ЗАПЛАТА !
109
1
 
4
 
! Отговори
rokfeler преди 6 години
боико се фали це има ефтини мадами тука нали докара самолет от БАКУ ТЕ ЗАТВА СЕ ДОИДАТ ТУРИСТИЦЕСКА РЕКЛАМА НА БГ ДОГОДИНА ОСТЕ САМОЛЕТИ
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИЗМА ИЗБИ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТАААА, ИЗТРЕПА И БИЗНЕСАААА, ЛОШ КОМУНИЗЪМ, ГОРКИТЕ СВЕТЦИ МАААМ...
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 113Те мигрантите очевидно ги държат за разплод.Нали нямат документи.Няма да им нарушаваме правата я.
106
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айдеее,прочухме се и в Тези държави.Тази година като не си вземат заплатите,догодина ще чакаме работници от Ангола,От нигерия и от Судан.
105
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали има бежанци бе,защо внасяте други ? Използвайте тези. За т.епане сте мааам да храните тези търтеи а българите да ги унищожавате и прогонвате
104
0
 
17
 
! Отговори
rokfeler преди 6 години
на депутатите и тарикатите децата да доидат имам лопати за целата пасмина и тунела под стара планина се прекопат тая мрусна зган
103
0
 
19
 
! Отговори
бивш преди 6 години
поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави :)
102
0
 
26
 
! Отговори
акуд преди 6 години
да и кой ще дойде да работи за 200евро :))))
101
0
 
3
 
! Отговори
Efropoone преди 6 години
Bezsrochna bg internationalna stachka za bg zaplati v obedinena Avrupa... :-)))
100
3
 
13
 
! Отговори
rokfeler преди 6 години
да го питам боико 2020 като секнат еврофондовете кои папа се го гали по главата
99
0
 
12
 
! Отговори
До Не всичко е пари. преди 6 години
Ти под Виена разбираш тази от картичките ли .Виена не е само Рингщрасе.Зависи в кой ,,бецирк"си.Ако си в 10,11,12 или 21 дали ще ти хареса? Или в ,,нашите " българските.Навсякъде е добре ако средата и мястото където работиш и живееш е добро.И там има гадни квартали както по цял свят.Зависи от джоба ти-за наем,за транспорт ,за храна.И се оказва че всичко опира до парите.
98
1
 
14
 
! Отговори
rokfeler преди 6 години
да го духат бизнесмените в бг и анголци да вкарат да се науцат да си пластат цените са европеиски и заплатите трябва да са но без пари и анголците се си заминат рекорда за сега ми е 16 уволнени бизнесмена за година
97
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да ми внесете ..//... да ми внесете....
96
1
 
33
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 6 години
Къде сте видели арменец бачкатор..ха.ха.ха
95
0
 
24
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименИ тези, като видят какви заплати се предлагат, ще си бият камшика.Очаквам заглавие: "Български работодатели набират *** за попълване на незаетите места.".
94
0
 
21
 
! Отговори
морски преди 6 години
до 101На бачкаторите на Сл.бряг се осигурява квартира и храна.Познай колко са нормални и квартирата и храната.
93
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е интересно какви заплати ще предложат на чужденците, защото те трябва да се издържат от а до я . При тях няма жилище от мама и тати няма нищо . И ако на тях заплащането почва от 2 000 лв. , защо не бяха предложени на Българите .