Липса на кадри? Внасяме арменци, молдовци и украинци

Правителството обмисля и оферти към българите в чужбина
Обновена: 17 яну 2018 14:58 | 17 яну 2018 14:50,
190
Липса на кадри? Внасяме арменци, молдовци и украинци
Снимка: архив "Булфото"

България е в процес на подписване на спогодби с Армения, Молдова и Украйна за регулиране на миграцията на работна ръка. Това ще улесни работодателите в България да наемат арменци, молдовци и украинци.

Това е една от мерките, с които страната ни ще бори дефицита на кадри, стана ясно от думите на социалния министър Бисер Петков.

Още по темата

Преговорите с Армения са по-напреднали и спогодбата ще бъде подписана още следващия месец.

Сред другите мерки е и изготвяне на конкретни предложения към българите, които работят в чужбина, да се върнат на работа в родината.

"Можем да предложим конкретни оферти да се върнат. Някои български работодатели могат да предложат заплати, конкурентни на чуждите работодатели", каза Петков пред БНТ.

Очаква се утре правителството да разгледа Националния план за действие по заетостта. В него се предвиждат програмни мерки за 73 млн. лв., които да допринесат за повишаването качеството на работната сила.

Това ще доведе до повишаване цената на труда - със 6,6% ще нарасне компенсацията на едно заето лице през 2018 г., обясни министър Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се върнем, но друг път:)))))) ХАХАХАХАХА
91
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не липсата на кадри е проблема, а липсата на желание на робовладелците да ни плащат срам и позор за така наречения смешен жалък Мутро- Бизнес
90
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато една страна е тръгнала по грешен път рано или късно се стига до катастрофа. България отдавна е поела по грешен път с това всичко да концентрира в три града. София, Пловдив и Бургас. В резултат на което в тези градове започва да се живее все по неудобно, цените в тези градове растат бизнеса трябва все пак да плаща по-високи заплати там. Решението е намаляването на разликата в стандартите на живот в различните области на страната. Вижте за пример Австрия там и в най-малкото селце си живее д
89
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
срам и позор за така наречените дупетати г.рберастка с.*** срам и позор
88
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе то ако на всички увеличат заплатите както трябва по европейски,премахнат плоския данък който ни излъгаха че го има във всяка европейска държава(а това е Долна лъжа) тогава данъка ще се увеличи,ще влиза повече пара в хазната и ако я няма и корупцията тогава и улиците и градският транспорт ще станат европейски и България ще стане европейска страна с европейски изглед. Ноо няма как да стане с тая корупция и мафиотщина
87
1
 
36
 
! Отговори
Не всичко е пари преди 6 години
Нали се сещате, че не всичко е пари. Много хора, дори и да им предложите същите заплати както в чужбина, няма да се върнат, защото условията на живот в България са по-лоши.Огромна част от фирмите са концентрирани в София. А София не може да се сравнява с никаква европейска столица. Кой би се върнал от Виена или Берлин или Прага да живее в София, в тази лудница, мръсотия и т.н.
86
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,"добре" я почнахте таботата с арменците,ама трябва да ги назначите на вашите "работни" места,а те на вас да осигурят по някоя лопата!А плащането,по досегашните тарифи и "технологии"!Може и нещо усъвършенствано!
85
0
 
4
 
! Отговори
Иван Манафа преди 6 години
Де да можеше акъл да се вкарва в главата на тоя ТАКА СТЕ МУ ГО ВКАРАМ ЧЕ СВЯТ СТЕ МУ СЕ ЗАВИЕ
84
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То за без пари ви трябват не хора, а извънземни, който не ядът живеят по клоните на дърветата безплатно и имат едно единство хоби в живота да работят на т.н. БИЗНЕС, а аз ги наричам ТАРИКАТЧЕТА!
83
0
 
30
 
! Отговори
Pen преди 6 години
И марсиянци да извикат пак ще трябва пари да им плащат .....
82
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не липсата на кадри е проблема, а липсата на желание на робовладелците да ни плащат.
81
1
 
28
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Абе защо няма внос на кадри от ЕС? Да не би всички държави от ЕС да ни гледат с презрение и насмешка? И Юнкер и Туск казваха други работи за България. Дано поне те си вярваха. Едва ли. Но който е работил с европейци на по високо ниво, знаят. Европееца ще те погали, ще те похвали и след това точка по точка, зад кулисите, ще те каже истината.
80
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МакакХахаха това ме разсмя. Даже си го записах за да го използвам и аз тоя израз, когато се наложи
79
0
 
44
 
! Отговори
Mучката преди 6 години
Тоя ГЛАФОН не знае ли че АРМЕНЕЦ не работи по далеч от центара Те са обикновено златари часовникари и други подобни Наи вече тия специалисти липсват. вБАЛГАРИЯ
78
0
 
30
 
! Отговори
макак преди 6 години
С трици маймуни ще ловят ...
77
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на българския работодател е, че иска само да получава и да не дава нищо насреща. Да имаш пълно 6 в дипломата от университета, да знаеш 2, ако може даже 3 езика, да имаш стаж по специалността поне 5 г., да си висок, красив, готов да бъдеш унижаван от де що се намери шеф, подшеф, псевдошеф или някакъв друг некомпетентен неандертал. И всичко това за трицифрена сума...Българският меринджей-тарикат ще продължава да губи пари, докато не реши да излезе от поткомунистическия феодализъм.
76
0
 
17
 
! Отговори
бг простаци преди 6 години
нема уредена държава ....българина е тарикат на дребно ! винаги ше гледа да изработи на дребно и за тва с тоя манталитер нема се орпавим никога ....тва е истината дами и господа ...
75
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези *** ли са на *** ли се правят! Не рабраха ли, че ако уловията на труд и заплащането са достойни българите няма да отиват в чужбина. Ако образованието се върне на нивото от преди 30-35 години няма да ходят да учат навън. Защо закриха техникумите? Заводите в които се провеждаха практиките? Даде се промишленоста на мурти! Няма сигурност никъде. Хората искат уредена държава и нормално заплащане.
74
4
 
25
 
! Отговори
бг 2 преди 6 години
от бъгларина бизнесмен не става ! точка
73
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя във фирма - внасяме украинци, които да работят лятото по морето. Масово са 18-19 годишни дечица, дошли на почивка и да вземат едни 200 евро на месец. Те хем не си дават много зор даа работят, ама и за тия пари, лошо отношение на управители по хотелите, направо не знам как стоят до края на сезона. Чувала съм, че после се ориентират към Гърция. И молдовците работели в там. Заплатите били тройни...