Майката се срамувала, щерките й луднали – затова под ключ!?

Съседи на свищовското семейство разказват пред Bulgaria ON AIR
17 яну 2018 11:00,
56

Двете жени, държани под ключ от майка си в дома им в Свищов, имали психически проблеми. Това разказаха съседи на семейството пред Bulgaria ON AIR.

За последно те са виждали момичетата преди около 3-4 години, а тяхната майка разказвала на всички, че живеят в София, работят и са добре.

Още по темата

"Вероятно се е срамувала от поведението на дъщерите си, отбягваше да говори за тях", сподели за Янка Манчева, която е тяхна съседка.

Тя каза още, че е познавала семейството като добро, а децата им израстнали заедно.

"През 2009 година се върнах от Испания, където живеех за кратко и оттогава до 2011 година поддържахме контакти, дори им ходех на гости. Тогава и обаче забелязах, че едното момиче не е добре психически, но предполагах, че е нещо временно, дължащо се на преумора", отбеляза Янка Манчева.

Тя разказа, че е виждала по-малката сестра да си говори сама и да прави странни жестове.

В края на миналата седмица съседи са подали сигнал към социалните служби и полицията в Свищов. Те забелязали, че жената купува голямо количество хранителни продукти, а в същото време живее сама.

След подадения сигнал полицията е направила проверка и е открила двете безпомощни жени на 33 и 34 години. Били държани в една от стаите на къщата.

Според властите изглеждали много зле и били неадекватни.

При разпита майката заявила, че дъщерите ѝ не са излизали по собствено желание. Тя е задържана, а психично болните жени ще бъдат настанени в специализиран дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не става въпрос за съдене. Това е най-лесно. Стоим зад клавиатурите и раздаваме присъди. И все пак е странно. Логично би било да се потърси някаква помощ все пак. Не зная. Странна е цялата история...
49
0
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
Как може да твърдите,че шизофренията е леко заболяване?Само който се е грижил за такъв болен знае какво е.Като реши,че сте дракон и ви накълца с кухненския нож...Трябват клиники и лечение,никой не е застрахован.Обществото ни е много болно,всеки ден има самоубийства,всеки втори с панически атаки и депресивни състояния,но държавата нехае.
48
0
 
8
 
! Отговори
Mobile преди 6 години
Нека помогнем на хората с каквото можем, а не да ги съдим. Съжалявам за трагедията на горката женица. По-добре да са при нея, отколкото по институции ида ги подмятат като чували тъпкани с хапчета и да ги ползват за разврат. Дайте банкова сметка на хората, да помогнем с каквото е необходимо.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обществото ни не е толерантно към различните,ако беше обратно съседките вместо да се присмиват,можеха да бъдат опора на тази изстрадала жена!В други държави отрано се работи с хората с ментални проблеми,имат групи за взаимопомощ и това ги кара да се чувстват приети ,а не отхвърлени от всички,които се изпълват с радост,когато виждат как подигравките им нараняват болните хора!
46
1
 
10
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Сещам се за поне двама, които като малки бяха прекрасни умни деца и по нищо не можеше да се предположи, че имат някакви психически проблеми, които за съжаление се проявиха като станаха пълнолетни. И за двете семейства стана ад. Това, което пишете тук за лекарите, показва, че никога не сте се сблъсквали с реалността.
45
1
 
4
 
! Отговори
Соня преди 6 години
Тази жена от която взимат интервюто, русата на три пъти поне премълча, излъга или си противоречеше.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На моя позната , дъщеря и в 11-12 клас не беше добре , лекуваха я и сега учи второ висше и е в нормално псих. състояние.-Или нищо и е нямало, или е в затишие.Психарията не се лекува.
43
0
 
10
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
И да, психясват именно емоционалните, интелигентните... и често образованите - заради стреса. Който е усетил истински стрес знае последиците.
42
1
 
13
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Горката жена. Тя самата е пострадала психически. Много често хората отказват да приемат нещо толкова страшно... Не съдете без да помислите какво й е! Не е права, постъпила е нередно, но може би от това, че тя самата не е издържала.
41
5
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Е как и двете луднали? Има нещо гнило в Дания...отново. Били нормални, учили, завършили и изведнъж откачили
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако детето ви има психичен проблем, веднага потърсете лекар-психиатър. Веднага, защото ако болестта се лекува веднага човек се излекува напълно и после ще води нормален живот. Ако се забавите, болестта разрушава мозака и после няма помощ.
39
1
 
12
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
35,Не защитавай майката, а и осигури лечение! Кой казал, да ги пуска сами? В нашият град (макар и малък) има майка с психично болна дъщеря, които излизат почти всеки ден! Това разбирам аз Майка, която да не потулва проблема, а да се стреми до колкото ѝ е възможно да го реши.
38
9
 
10
 
! Отговори
до Реалист преди 6 години
Аз бих се наел да съдя някого и по- точно майка им.Що за подобие на майка.Ако децата и не са добре има лечебни заведения , а не домашен карцер.Може би щяха да бъдат по-добре , ако бяха лекувани до сега.Майката е за съд.На моя позната , дъщеря и в 11-12 клас не беше добре , лекуваха я и сега учи второ висше и е в нормално псих. състояние.
37
1
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Психичните проблеми са голяма трагедия, както за болните, така и за техните близки, най-вече за родителите. Тук се прелива от пусто в празно без да се знае как са нещата в действителност. Не бих се наел да съдя някого в такива случаи.
36
2
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
Ей сега обаче става лошо, заради тези "ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ" съседи, заради които сега тия "деца" отиват в институциите и сещате се, какъв стрес и шок ще е за тях, някой изобщо мисли ли ?!? Или просто е достатъчно да си хвърлиш злобата и да оплюеш някой, за да се почувстваш голяма работа.Евала, хубаво и сипахте на жената, така и се пада.Искам да чуя мнението на някой който е гледал болно дете.А не на такива дето, дори нямат идея, какво е да имаш дете.
35
4
 
19
 
! Отговори
... преди 6 години
Как може такава злоба ?!Майката ги била подлудила .... Не ми се коментира направо.Това е много, много по-различно от "къщата на ужасите" открита ония ден в Калифорния.Там 13 деца са държани заложници в продължение на над 20 години от родителите си.Но тука става въпрос за психично болни хора ;( Немога да повярвам, че се нахвърляте на майка, която в крайна сметка си гледа и ПАЗИ децата. Защото, както каза някой, пусне ли ги навън ще станат обект на посегателства и издевателства.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лечението представлява един студен душ сред зима и който оцелее - още един душ и дърво в главата! Факт! Човекът си имаше проблем, изтрещял от гонка в казармата.Бе пълен отличник от Строителен техникум, тих, вглъбен, разхождаше се. За да му отпуснат пенсия трябвало да се лекува в ,,специализирано заведение''. Тяхните се съгласили! Не изкара месец и обявиха, че там ,починал''. На 34 години! Казусът решен!
33
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво да прави жената!? Да ги пусне да излизат и веднага ще станат жертва на сексуални маниаци. Колко са хората като видят такова нещо да проявят разбиране, а не да се възползват най мръснишки. Има да издевателстват разни *** с тях.Имаше един такъв дом и един *** се хвалеше, че имало там момичета побъркали се ,,от много учене''. Примамвали ги с 50 стотинки, едно кафе и т.н. Ромът бе направо щастлив.Ха пуснете детето си там!
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щерките луднали,защото майката се страхувала ли? Що за нескупосано заглавие
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако всеки път при лошо отношение от дадено медицинско лице се подава оплакване от абсолютно всеки и в България ще се научат да се държат човешки. А не да подритват хората като предмети с крясъци