Показните убийства у нас: Висока престъпност или разчистване на сметки?

10% от българите вярват, че с разстрелите се опитва да се дестабилизира държавата
17 яну 2018 19:45, Красимир Ангелов
50
Показните убийства у нас: Висока престъпност или разчистване на сметки?
Снимка: Булфото

Новата 2018 година започна с няколко неприятни и кървави новини.

В първите дни на януари страната бе разтърсена от кървавото шесторно убийство в Нови Искър, а на 8 януари беше застрелян бизнесменът Петър Христов.

Няколко дни по-късно в болницата почина началникът на отдел "Фискален контрол" в НАП Ивайло Цветков, който бе прострелян на 18 декември до оградата на Фармацевтичния факултет в центъра на София.

Още по темата

Тези и още няколко случая накараха мнозина да се запитат: Защо се завърнаха показните убийства у нас? Точно с този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета. В нея гласуваха точно 1929 души.

Над половината от нашите читатели – 53% смятат, че причината за последните убийства е високото ниво на престъпността, което не може да бъде преборено от държавата.

Други 26% пък смятат, че зад убийствата стои на първо място разчистване на сметка, а такава практика съществува от години.

Всеки десети обаче (10%) съзрява в последните убийства опит да се клати стабилността в държавата по време на Европредседателството, което започна в началото на годината.

За едва 9% от читателите случаите от началото на годината не са нещо невиждано, а такива убийства има винаги, въпреки усилията на органите на реда.

1% от анкетираните пък посочват, че убийствата са дело по-скоро на балканския ни темперамент, отколкото на някаква организирана престъпност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
14
 
! Отговори
Циник до 18 преди 6 години
"Прецакай другарчето , това е девиза на нашите бизнесмени. След , което прецакания те поръча и те убиват. За съжаление това се наблюдава в нашето ежедневие . В магазина гледат да те прецакат с качеството и цената , в банките с лихвите , на пазара с цената , в службата със заплатата и т.н. И какво се очаква , нищо но от сърце . И тука няма никаква политика , така е от 9.09.1944г. та до днес."Браво колега!От 09.09.44 до днес - тече "Голямото прецакване!
23
11
 
4
 
! Отговори
преди 6 години
Четох коментарите как се връщали мутренските години в Чикаго има 650 застреляни за 2017 и 771 за 2016 и близо по 3500 ранени ..а при нас няма толкова убити за целия преход ...но разбира пак ше ти кажат че САЩ е най великата държава в света ..а българина пак ше хленчи ,че БГ било скапана държава ..
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И преди две години ли сме имали европредседателство?бе . . .е, явно сме имали, ама не сме разбраали, бе...е....е.
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България организираната престъпност е на най-висше ниво и се оглавява от тройката: Борисов - Пеевски - Доган!Те държат всичко: политици, медии, прокуратура и пр., така че няма как да бъдат преборени освен чрез някакъв катаклизъм: европейско ФБР, нахлуване на чужди войски или нещо подобно!Иначе вечно ще бъдете под техния ятаган
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Всеки десети обаче (10%) съзрява в последните убийства опит да се клати стабилността в държавата по време на Европредседателството, което започна в началото на годината."А да питам овчите глави съставляващи 10-те процента, стрелбата преди 2 години в Слънчев бряг между СИК и ВИС пак ли целеше да дестабилизира европредседателството? Стрелбата срещу Баретата?
19
3
 
11
 
! Отговори
Дядо Радой преди 6 години
С всеки изминат ден политиците в България ще изпитват още по-голяма необходимост от узаконяването на гей-браковете и подписването на Истамбулската Конвенция,за да могат без притеснение да оглавяват гей-парадите у нас и в чужбина.
18
1
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Няма папане за всички мутри.Няма !Затова и разстрелват "бизнесмени" от време на време.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прецакай другарчето , това е девиза на нашите бизнесмени. След , което прецакания те поръча и те убиват. За съжаление това се наблюдава в нашето ежедневие . В магазина гледат да те прецакат с качеството и цената , в банките с лихвите , на пазара с цената , в службата със заплатата и т.н. И какво се очаква , нищо но от сърце . И тука няма никаква политика , така е от 9.09.1944г. та до днес .
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ясно, че се опитват се да клатят държавата. У нас мафията си има държава, така че всяко убийство на мафиот си е клатене на държавата.Управлява ни сикаджийски мафиот, а дясната му ръка Цветанов оня ден оплакваше съдружника на Поли Пантев, че бил гражданин за пример и достоен човек.
15
0
 
15
 
! Отговори
българина преди 6 години
само у нас всяко убийство води до намаляване на престъпността, за това наблягат на убийствата
14
1
 
20
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
В какви времена живеем, хората да се стрелят за паркоместа. Добре, че не са били мафиоти спорещи за наркотеритории, че не ми се мисли какво щеше да се случи.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието е малко смешно. Щом си разчистват сметките с пищов за какво може да се смята за престъпност ли или за благотворителна дейност ,а дали е висока ,ако за две седмици десетина трупа са малко аз не знам тогава какво още трябва да се случи за да е наистина 100% висока.
12
1
 
18
 
! Отговори
Валентин Радев МВР преди 6 години
Не живеем в мутренски времена. Примерно днес в Търново един собственик на заложна къща се е опитал да се самоубие с изстрел в крака от няколко метра разстояние, а обясняват как го били причакали стрелци в автомобил ха-ха, ей, шегаджии.
11
7
 
9
 
! Отговори
Равик преди 6 години
Нещата се преекспонират.И в развитите демокрации има убийства.И битови като шесторното,и свързани с бизнес интереси като останалите. Разликата е,че там,наистина търсят и често намират поръчителите,а на'шта съдебна система...си я знаем!
10
0
 
18
 
! Отговори
патрон от 0,60лв преди 6 години
...гангстерската война започна ... и да му мислят политици и магистрати , защото всички са в играта
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разчистване на територии и елиминиране на конкуренти, не им е чист бизнеса на 80 % от БГ-бизнесмени, затова така става!
8
6
 
6
 
! Отговори
Ловеч-Микре-Етрополе преди 6 години
Само цска-София!!!
7
3
 
26
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Богаташите в България с престъпници, и бивши и настоящи, нищо че са с "легален" бизнес. Те са си същите мутри, като в началото на лайнокрацията. Престъпността може да бъде изкоренена сам в условията на военна диктатура и здрав безпартиен режим поне за столетие. Първо трябва да се изчистят затворите, де що е *** да се разстреля, и всички рецидивисти и по-тежки престъпници българи и др. После нов наказателен кодекс, никаква дермокрация и широко въвеждане на смъртното наказание, публично.
6
0
 
13
 
! Отговори
Сретан преди 6 години
Така ви се пада.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Показните убийства у нас: Висока престъпност или разчистване на сметки?...------И двете плюс корумпирана "съдебна" система.