Показните убийства у нас: Висока престъпност или разчистване на сметки?

10% от българите вярват, че с разстрелите се опитва да се дестабилизира държавата
17 яну 2018 19:45, Красимир Ангелов
50
Показните убийства у нас: Висока престъпност или разчистване на сметки?
Снимка: Булфото

Новата 2018 година започна с няколко неприятни и кървави новини.

В първите дни на януари страната бе разтърсена от кървавото шесторно убийство в Нови Искър, а на 8 януари беше застрелян бизнесменът Петър Христов.

Няколко дни по-късно в болницата почина началникът на отдел "Фискален контрол" в НАП Ивайло Цветков, който бе прострелян на 18 декември до оградата на Фармацевтичния факултет в центъра на София.

Още по темата

Тези и още няколко случая накараха мнозина да се запитат: Защо се завърнаха показните убийства у нас? Точно с този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета. В нея гласуваха точно 1929 души.

Над половината от нашите читатели – 53% смятат, че причината за последните убийства е високото ниво на престъпността, което не може да бъде преборено от държавата.

Други 26% пък смятат, че зад убийствата стои на първо място разчистване на сметка, а такава практика съществува от години.

Всеки десети обаче (10%) съзрява в последните убийства опит да се клати стабилността в държавата по време на Европредседателството, което започна в началото на годината.

За едва 9% от читателите случаите от началото на годината не са нещо невиждано, а такива убийства има винаги, въпреки усилията на органите на реда.

1% от анкетираните пък посочват, че убийствата са дело по-скоро на балканския ни темперамент, отколкото на някаква организирана престъпност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Борба с корупцията !
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен35 Демократични движения за трети пол и еднополови бракове ли ?Или за легализиране на наркоманията и наркотиците ? Много мрачна,кървава и зловеща излезе тая демокрация .
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Демокрация -лъжи ,мантри ,демагогия . И корупция ,корупция . Важното е трети пол да има .
41
0
 
6
 
! Отговори
РОЗОВ ГЕРБераст преди 6 години
Престъпност?,Корупция?Нарко бизнес?,Проституция? Кражби? Убийства ? Няма такива работи , тук никой не е чувал за тях .Това ще са неща от Русия ,Северна Корея и страни от близкият Изток !
40
1
 
6
 
! Отговори
Играта свърши кучета преди 6 години
Плевенски окръжен съд най-корумпираният съд в Европа!!
39
12
 
4
 
! Отговори
ПОКАЗНИТЕ УБИЙСТВА преди 6 години
ЧУДЕСЕН НАЧИН --ДА СЕ ПОКАЖЕ НА ЕВРОПА , ЧЕ В БЪЛГАРИЯ , РУСКАТА ЧЕРВЕНА МАФИЯ ДЪРПА КОНЦИТЕ НА ВАСАЛНАТА Й БКП/БСП И ЦЯЛАТА ЛЕВИЧАРСКА Г.МЕ.Ж!СЪВСЕМ УМИШЛЕНО РАЗИГРАН СЦЕНАРИИ ЗА ПРЕД ЕВРОПА Е СВЕТА!!!
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само с демокрация може да се победи олигархия. Много по-умни хора от теб са я приложили на практика и са се отървали от тираните си.
37
1
 
0
 
! Отговори
stodentka Berlin преди 6 години
Az izo4avam JURA (Pravo) ,no zhilanieto mi e da stana prokororka (Staatsanwalt na girma. izik).Obiistvoto sa kazosi vav koito sa odtnema zhivotat na pirsoni,bez tehno izrlishno zhilanie.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен всичко друго средната класа е основният блюстител на корупцията и бюрокрацията.Така, че не ми давайте за пример западните демокрации, не случайно те са най-вредните съобщества на Планетата.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен това средната класа подобно на говедата, с които се храни, е най-големият замърсител на Планетата и източник на въглероден двуокис.
34
0
 
16
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
разчистването на сметки винаги вървят заедно с високата престъпност ...така че няма кака едното да е отделно от другото .... поръчковите убийства у нас са много защото организираната престъпност се е сляла с държавата .... ако имаше съд и прокаратура , полиция тия неща немша да стават ..... разграден двор сме ! но и народ много т ъ п .....
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32:разсъждаваш като типично фермерско животно-няма такова нещо като демокрация.Средната класа са най-простия ***, който си мисли, че от него зависи нещо, а всъщност са *** във ферма и всичко им е програмирано-мода, култура, образование, длъжностна характеристика-обслужващи интересите на властимащите.Бедняците са по-скоро свободни кокошки на фона на говедата във фермата.
32
0
 
22
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
много просто - защото няма държава ! тоест държавните институции не функционират ..... отделно организраната престъпност отдавна се е сляла с държавата ...тоест с политиците .... та за това ! така си е от 20 години ....
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Останете си в 90-те години, щом като толкова ви е страх да си промените държавата. Светът се движи напред, хората се организират в мощни демократични движения, по-силни от всяка мафия и по-хитри от всеки олигархичен съюз. Но вие си останете в мутренските години, в миналия век.
30
1
 
12
 
! Отговори
българина до 24 преди 6 години
мен сащ не ме интересува,но виж швейцария която е съпоставима с нас, убийствата за 2016 са 97 и 86 изнасилвания! а са 10 млн души не са в нато и ЕС ето това искам аз!
29
1
 
4
 
! Отговори
ANONIMEN преди 6 години
Ako ne se vdignem edinni vsichki sreshtu tova represivni upravlenie, to tezi hora savsem shte se samozabravyat. V GRYAH vkarvat i sebe si i nas s pozornite svoi deyaniya.ANATEMA ANATEMA ANATEMA....
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се учудвате? Та нали същите тези бизнесменчета раздаваха правда с бухалките през 90-те години? Това че са хвърли ли бухалките и са облякли костюми не промена нрава им. Вълкът козината си мени но нрава не! С какви пари са отворили бизнеса си? Със спестявания от закуските ли? Що някой от вас простосмъртните не стана милионер и не отвори бизнес за милиони? Къде отидоха куфарчетата с милионите и мангизите от уж фалиралите банки? Ами ето ги. Върнаха се във вид на молове и хотели по морето!
27
1
 
13
 
! Отговори
тука гледай тука виж преди 6 години
Показни убийства......Висока престъпност.........Разчистване на сметки........Така НИКОГА нЕма да станем нормална страна.
26
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
варвате ли че ДПС и ГЕРБ правят полит ЧАДЪР НАД ПРЕСТЪПНОСТА в БГ ?
25
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
a 90% вярваме че е с полит.чадър от дпс и герб