Зрял човек затворен не стои. Каква е истината за Свищов?

Двете жени вероятно са намерили упора една в друга
18 яну 2018 10:45,
49

Няма как един зрял човек да бъде държан вкъщи против волята му, без да може да вика за помощ или да предизвика вниманието на съседите. Двете сестри от Свищов най-вероятно са преживели нещо извън зоната им на комфорт. Такова бе мнението на психолога Ина Антонова, която коментира случая "Къщата на ужасите" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Тя подчерта, че информацията е много спорна и няма как да бъде категорична в анализа си.

Според данните, които предоставят медиите, психологът е на мнение, че двете сестри доброволно са останали в дома си, дори е възможно самите те да са пожелали това.

"Двете жени са намерили опора една в друга и са се затворили в много малка зона на комфорт. Изолацията е нормално следствие при човек, преживял нещо неприятно", обясни Антонова.

По думите ѝ това е депресивно състояние, които може да премине в клинично. Все пак психологът не смята, че загубата на работа може да бъде причината човек да се заключи в дома си за период от 5-6 години.

"Икономическият фактор не е бил най-важен за семейството от Свищов. Все пак загубата на работа може да се случи по много начини, включително и чрез насилие", предположи гостът на Bulgaria ON AIR.

"Затварянето в черупка" за толкова години може да доведе до трайни увреждания като загуба на ментални способности, подчерта психологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може да бъде държан против волята си ...
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам хора излизащи само когато ходят на работа и много рядко през празниците.
1
0
 
32
 
! Отговори
man преди 6 години
"Двете жени вероятно са намерили упора една в друга"май се пише опора