Българинът: Жената е жена, мъжът е мъж и жената не е на мъжа!

Шамари за жената се одобряват от 7% - най-вече от малцинствата
19 яну 2018 15:00,
342
Българинът: Жената е жена, мъжът е мъж и жената не е на мъжа!
Снимка: Reuters

Българинът не оправдава домашното насилие, отхвърля категорично идеята, че жената трябва да е подчинена на мъжа и смята, че полът на човека е биологичният.

Това показва експресен сондаж на "Галъп" по споровете около Истанбулската конвенция, която предстои да бъде обсъдена следващата седмица от депутатите. ГЕРБ се обявиха за приемането й, защото тя защитава жените от домашно насилие. БСП и Патриотите обаче са против, защото смятат, че с нея се прокарват повече права за гейовете.

Сондажът е проведен на 15 и 16 януари сред 801 пълнолетни българи и е независим от външно финансиране, уточняват от "Галъп".

Още по темата

50% от хората, участвали в проучването казват, че когато става дума за пола на човек, най-важен е биологичният пол. Според 38% пък най-важно е кой как се чувства.

Данните показват, че в обществото ни няма крайности, но мненията съвсем не са еднозначни, анализират социолозите.

В същото време обществото ни категорично отхвърля идеята, че ролята на жената е подчинена. 89% не са съгласни, че жената трябва да се подчинява на мъжа, 10% са съгласни, а 1% се колебаят. 92% категорично отхвърлят, че мъжът може да удря жената. 7% обаче са съгласни. 1% не могат да отговорят.

Привържениците на ГЕРБ са в по-голяма степен склонни да приемат социалните аспекти на джендър ролите, привържениците на Обединените патриоти, БСП и ДПС – не.

"Очевидно, повдигнатата от Патриотите тема, е вече възприета и от симпатизантите на БСП. Привържениците на ГЕРБ пък явно са възприели партийната позиция в контраст с повечето останали", анализират социолозите.

Сред тези, които подкрепят подчиненост или насилие над жените личат най-вече представители на малцинствени групи. Идеята за превъзходство на мъжете се споделя в по-висока степен именно от мъже.

Седемте процента, които оправдават шамар за жените, са приблизително равни на над 350 хиляди души. Подобни числа бяха отчетени и преди две години – в друго изследване на "Галъп интернешънъл". Дяловете на склонните към подобни актове са категорично малцинство, но явно не намаляват и този проблем трябва сериозно да бъде анализиран и решаван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
2
 
4
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Това сме ние българите,не можем да разискваме без да се стига до рсзправии
209
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хермафродитизмът е биологично явление, при което индивидът е морфологично едновременно или последователно от мъжки или женски пол.Няма нищо ново под небето е казал Соломон преди 3000 години
208
2
 
4
 
! Отговори
Никк преди 6 години
А онзи пък, 214, малкия лилипyt, софльорчето, дето сега ще скочи да обяснява колко е/муе/ голям и къде ли не щял да го завира - със сигурност не е виждал повече от една жена гола - да не казвам коя
207
4
 
3
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Браво Никк!
206
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Биологичния, рожден пол е на първо място! А който си загуби пола, тежко му, загубил е всичко!
205
5
 
5
 
! Отговори
Никк преди 6 години
"Дрън дрън", разбирам че се забавляваш тука в форумчето, но какво ти става!? Покажи малко уважение към жените.Подиграваш се че някоя била феминистка, мъжемразка и т.н. лепиш етикети, ама извинявай, ти с твоето поведение, единствено затвърждаваш това в което обвиняваш хората. Чак ме е срам от тебе с това първично, повърхностно и пошло поведение.
204
4
 
8
 
! Отговори
Дрън дрън преди 6 години
Всяко едно българско семейство като истински Европейци повтарям ИСТИНСКИ ,трябва да се възпитават в НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИЧЕСКИ дух и принципи идеали.Когато децата са възпитани на националсоциализъм ,тогава ще има здрава раса,род,нация,семейство и държава...всичко останало подлежи на огън
203
2
 
1
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Така си е.
202
3
 
2
 
! Отговори
Дрън дрън преди 6 години
До женаха ха ха ха ,,вярваш ли си ?? :))))
201
0
 
4
 
! Отговори
212 преди 6 години
Забравих да допълня: не съм ерген и не съм на 47
200
3
 
9
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Язе като истински европеец съм толераст и се чудя дали е толерантно да приемем истамбулската кунвенция.Например не се ли нарушават правата на жените, които обичат да ги удрят с пръчка преди секс? (Splanking)Трябва да се изясни този въпрос, сметам че е много важен за развитието на българската нация.
199
2
 
5
 
! Отговори
жена преди 6 години
212 Правилно ;) А тея дето се изприщиха тука от злоба, никога няма да го изпитат благодарение на комплексите си.
198
2
 
10
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Още малко и за кръвосмешателство лавирате.Хора,полудявате,така ли ще променяте света?!!....
197
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не удрям жена.Единствено в секса докато ги таковам ги шамаросвам отзад.На повечето им харесва
196
7
 
9
 
! Отговори
до 209 преди 6 години
А защо, след като е крайно очевидно, че и мъже няма, а само отхвърлени комплексари, които отново е крайно очевидно, много им се иска жените да им лазят, защото иначе ги смазват, вие пак продължавате да си повтаряте едни и същи противоречащи си тези. Осъзнайте се, че първо никой не се вълнува от комплексите ви и второ никой не смята мисленето ви за адекватно.
195
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кавалери, джентълмени няма! :))))
194
10
 
5
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Жената била жена, мъжът бил мъж - егати отживелицата.Бе хора в кой век живеете, мириканците са стигнали вече до 31 пола, ние сме още на третия. Кога ще ги стигнем американците? както пееше Тодор Колев.Тия полове най-добре да ги махнат да не се разправяме. Тоалетни, съблекални - всичко общо трябва да бъде, премахване на мъжки и женски род. Брак трябва да може между произволен брой хора от какъв да е пол.Искам да изпревариме всичкото европеец, покажете че сме модерни!
193
7
 
3
 
! Отговори
Дрън дрън преди 6 години
До ДамаНа тебе пък кой ти каза че си ДАМА ...Ха ха ха ха,,леле леле не могаааа ,,просто не мога :)
192
6
 
4
 
! Отговори
Дрън дрън преди 6 години
Мисленето и логиката между другото са ми най силните страни,явно на тебе доста ти куцат..Терзай....явно самотата при тебе си е казала истината. ха ха :)
191
3
 
1
 
! Отговори
казах ти! преди 6 години
Очевидно е, че се притесняваш от тях и много ти пречат... защо все се мъчите да изкарате черното бяло, като и сляп ще го види.