Меркел у нас: Губи подкрепа и брои приятелите си

Единствено страната ни има положителен диалог с Турция, отбеляза Милен Керемедчиев
19 яну 2018 21:05, Красимир Ангелов
11
Меркел у нас: Губи подкрепа и брои приятелите си
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ангела Меркел пристига на работно посещение в България утре. Тя ще се срещне с премиера Бойко Борисов, а според бившия зам.-външен министър Милен Керемедчиев основната причина е фактът, че тя губи подкрепа и позиции както в Германия, така и в Европейския съюз.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че управляващата коалиция в Германия ще бъде много тежко сформирана и ще върже ръцете на Меркел да упражнява досегашната си политика. По думите му възелът е миграционната политика, която Германия трябва да има.

"Възможността да провежда своята политка ще бъде максимално ограничена. Това дава възможност на Макрон да се самопровъзгласи за лидер на ЕС. Меркел видя, че трябва да изведе поглед отвътре навън и да направи няколко ключови посещения - едното е във Франция. Посещението в България е също толкова важно, защото подкрепящите Меркел в Европа се стопяват. Тя преброява своите приятели и в лицето на Борисов вижда един от тях", обясни Милен Керемедчиев.

Гостът в предаването "Денят ON AIR" посочи още, че кризата с Полша е по-голяма и по-тежка в сравнение с Brexit, като ще удари повече по ЕС. Според Керемедчиев страната ни е в много трудна позиция, защото и Австрия започва все повече да говори с езика на Вишеградската четворка.

"България като изказ се доближава до това говорене. От друга страна може да се окаже натиск България да има по-ясна позиция спрямо Полша. Много трудно може да се вземе страна в този конфликт. Полша казва - "Обвинявате ни, че мачкаме опозицията, вижте какво стана в Испания...". Европейската комисия е в задъдена улица", каза още гостът на Кузман Илиев.

"България е единствената страна от ЕС, която има положителен диалог с Турция. Поляризирането спрямо Турция, като изказ, е максимално изострено. Трябва да има някой, който да бъде медиатор - България може да бъде това", посочи Керемедчиев.

Бившият зам.- външен министър на страната ни отбеляза още, че Доналд Тръмп е необходимото зло, тъй като по думите му в момента имаме най-силния китайски лидер и агресивна дейност от страна на Китай.

"Заплахата за 2018 г. ще бъде търговската война между САЩ и Китай", подчерта Керемедчиев и прогнозира, че краткосрочно тя ще бъде спечелена от Китай, но в дългосрочен план - от САЩ.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
аве фюрер преди 6 години
В момента Меркел с недъгавата си мъртвородена политика е най-големия враг на Европа . Евросъюза по принцип си е мъртво роден .
9
1
 
8
 
! Отговори
8 преди 6 години
Бабичка иска разходка от нея полза няма
8
4
 
7
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Дали Пощенската кутия от с. Банкя няма да прескочи до Ердогането?
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ААААААААААА,Кацна пиленцето на Бати Боико,Така Анжи,така.Той е хитър и знае как да краде,Като те оцуцка ще разбереш за какво иде реч.Ако иска,аз мога да съм и приятел.Със сигурност ще и открадна по малко.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идва да приеме посланието на Ердоган.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да кажат на всеослушание,вярни ли са слуховете,че Турция умишлено праща бежанци към Европа!И че много бежанци са пострадали,били са използвани за органи,а телата им доплували от Турция до гръцките острови.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идва да се моли на Бойчето.От както измести Чък Норис в легендите всички искат да се огреят от лъчете му
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А задават ли си въпроса защо подкрепящите я се стопяват?Много важен въпрос!А какви са причините Англия да напусне ЕС,със сигурност има някакви причини и не са решили просто ей така от много кеф да напуснат ЕС?И много други И обърнаха гръб.
2
2
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Недостатъчно бързо ги губи!Брюкселските *** и *** спаружените ръце!
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости! Щом е тук, значи е в позиция.Аман от бивши замове на министри...