Ракът пребори Велка! Остави съпруг и пет деца

В Германия лекарите преценили, че е твърде късно за операция
19 яну 2018 09:40,
34

Велка Велкова от Годеч, за която сме ви разказвали през миналата година, не успя да се пребори с тежкото си онкологично заболяване и почина.

Майката на 5 деца успя да замине за животоспасяваща операция в Германия преди няколко месеца, но медиците там са казали тежката новина на нея и близките ѝ, че няма надежда и че е късно.

Още по темата

"Когато Велка беше транспортирана беше прекалено късно. Лекарите от там ни посъветваха да я приберем при семейството ѝ и да не я мъчим", сподели Яна Данаилова, приятел на Велка и нейното семейство, пред Bulgaria ON AIR.

Тази сутрин тя занесе на децата на Велкова в Годеч много подаръци, събрани от добри хора.

Веднага след смъртта на Велка Велкова, групата във Facebook, която се занимаваше със събирането на средства за лечението ѝ преустанови дейността си и започна да набира пари за нейните деца.

Красимир Иванов, мъжът на Велка, с когото обаче нямат брак, обяви, че в момента той няма достъп до средстватаq събрани за лечението ѝ. Сега бащата отглежда сам 5-те им деца.

"Тези пари са в сметката на Велка и децата ще ги използват, когато навършат 18 години", обясни той.

Красимир сподели още, че въпреки казаното от лекарите, че няма надежда, той и Велка са продължили да се борят с болестта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
19
 
! Отговори
Край преди 6 години
Само неуки хора могат да плюят по българската медицина. Днес разбрах за познат починал във франция от рак на дебелото черво. Рака е нелечим в света. Та идиотския въпрос - що за скапана държава го задай на ***. Остава и политиците да са ти виновни.
9
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за жената, мир на праха й! Аз също смятам обаче, че парите, събрани за лечението й е по-правилно да бъдат дарени на някой друг, нуждаещ се от лечение, а не да седят блокирани за децата й. В крайна сметка това са чужди пари, събрани с цел лечение. Може да се направи допълнителна кампания за подпомагане на семесйтвото, но събраните пари могат да спсят нечий друг живот!
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас. Горката жена. Да почива в мир. Кураж на семейството й. Не разбирам защо в България здравеопазването е на такова ниво, че ако опазил Господ нещо стане само лечение в чужбина може да те спаси? Що за скапана държава?! Емигрирайте докато сте млади и никога повече не се връщайте - може би ако това семейство беше в бяла държава майката все още щеше да е жива.
7
2
 
36
 
! Отговори
запознат преди 6 години
медицината е бизнес много по-голям от проституцията, наркотиците и оръжията взети заеднозащо след като (а може би поради това), че медицината се развива толкова много болните стават още повече?
6
24
 
29
 
! Отговори
33 преди 6 години
Тези неизползвани пари трябва да отидат за лечението на друг болен човек. Нали за това са ги дарили хората? А не, за да могат децата на тази жена, да си купят дрешки и кола на старо, като станат на 18 години. Възмутен съм!
5
36
 
10
 
! Отговори
??? преди 6 години
30 хил. евро, за една разходка до Германия?! Наливайте балъци, айде юруш на Фейсо. Има още чакащи.
4
33
 
13
 
! Отговори
шоп преди 6 години
Един беше казал, че вазектомията е безплатна, ама и връзването на тръбите трябва да е така. Шведска му работа, свикнали да реват и други да ги издържат.
3
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да прости жената!Сега най-важното е да се помага на бащата в отглеждането на дечицата!
2
26
 
27
 
! Отговори
Турк. преди 6 години
Фармацефтиката пребори Велка !!!Не се оставяйте в ръцете на бялата легална мафия !!!Ракът не се преборва в болници !!!
1
3
 
60
 
! Отговори
Крис преди 6 години
Мир на праха на жената.... и дано дечицата и да имат късмет.