Ракът пребори Велка! Остави съпруг и пет деца

В Германия лекарите преценили, че е твърде късно за операция
19 яну 2018 09:40,
34

Велка Велкова от Годеч, за която сме ви разказвали през миналата година, не успя да се пребори с тежкото си онкологично заболяване и почина.

Майката на 5 деца успя да замине за животоспасяваща операция в Германия преди няколко месеца, но медиците там са казали тежката новина на нея и близките ѝ, че няма надежда и че е късно.

Още по темата

"Когато Велка беше транспортирана беше прекалено късно. Лекарите от там ни посъветваха да я приберем при семейството ѝ и да не я мъчим", сподели Яна Данаилова, приятел на Велка и нейното семейство, пред Bulgaria ON AIR.

Тази сутрин тя занесе на децата на Велкова в Годеч много подаръци, събрани от добри хора.

Веднага след смъртта на Велка Велкова, групата във Facebook, която се занимаваше със събирането на средства за лечението ѝ преустанови дейността си и започна да набира пари за нейните деца.

Красимир Иванов, мъжът на Велка, с когото обаче нямат брак, обяви, че в момента той няма достъп до средстватаq събрани за лечението ѝ. Сега бащата отглежда сам 5-те им деца.

"Тези пари са в сметката на Велка и децата ще ги използват, когато навършат 18 години", обясни той.

Красимир сподели още, че въпреки казаното от лекарите, че няма надежда, той и Велка са продължили да се борят с болестта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
рак болен от рак преди 6 години
не е известно рак да се разболее от рак. ако някой успее разболявайки рака от рак, с което да го утепа- десет поколения за напред ще получават по 5 нобелови награди на година
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да е гадно, но Чичо Рачо не прощава!
28
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Красьо отдавна е опапал парите на Велка, а уж децата ще ги ползват след 10-15 години. Сега дайте и на него да му пълним сметката
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26Що не напишеш колко е една заплата в Германия и за немеца не е проблем да плати 300 евро за здраве на месец. Много избирателно поднасяте инфото...
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли колко струва едно раждане в Германия при налични здравни осигуровки! 0 Евро!А знаете ли колко струва една средна месечна здравна осигуровка, която дава що годе прилично покритие за повечето проблеми?300 (триста) Евро!Толкова по въпроса с доплащането при раждане!
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен То и ние сме здравно осигурени ,но Бабуйна и БКП-ГЕРБ откраднаха 2,5 милиарда от здравните осигуровки и неги върнаха въпреки съдебното решение . А и нали плащаме здравните осигуровки на ,,социялно слабите ,,нали за тях лечението е ,,безплатно ,,както и юридическата помощ и други правилегии .И това е с пари от нашия гръб.
24
0
 
12
 
! Отговори
шаш преди 6 години
Зла участ. Тук и сега държавата трябва да е в ролята на доброжелател , да помогне.Както винаги обаче проявата и е , като на мащеха.Посрещане на нуждите на 5 деца не е шега. Социална служба вземете присърце случая.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайДа,но в нормалните държави когато си здравно осигурен не ти се налага да молиш хората за помощ с дарителски кампании и смс-си."Малка" подробност.То хора умират навсякъде по света.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За цялата липса на пари в здравеопазването в България са виновни евроатлантическите нестастници. Трябва да ги обявят извън закона и ако не да ги приспиват, то поне да ги кастрират за да не се размножават. Плащаме скъп рок и скъп газ, които спират всяка инвестиция в промишленост у нас. Защото спряха Белене, Южен поток и Бургас - Александропулис. Дано всичките им наследници плащат вечно за страданията на българите! Е те ви евроатлантическа демокрация!!! Капитализма е добър само с родолюбци!
21
2
 
26
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
Ракът е автоимунно заболяване, често се получава от голям житейски стрес, непредолима травма, или депресивни състояния. Яжте, пийте, веселете се и си носете новите дрехи, помагайте когато можете на другите и да не ви пука от проблемите - един път се умира.
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да почива в мир!И шефа на Епъл беше болен от рак и въпреки милионите си ... почина.Ракът е коварна болест.
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте да набутаме тези пари на бялата мафия ?! А бе, вие акъл имате ли !!!
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е - парите няма да върнат майката, но ще подпомогнат децата. Децата остават само с баща си. Как тоя човек сам ще отгледа пет деца? Или може би социалните да му ги вземат - далеч по-добре, ама парите да отидат за подпомагане на друг човек, който може би е почти сигурно, че и той ще почине защото както добре знаем всичко, което в нашата скапана държава се случва се случва след като е прекалено късно!
17
0
 
27
 
! Отговори
До Анна преди 6 години
Анна, парите се основен проблем при останали 5 деца сираци.Както са били основен проблем и за своевременно провеждане на лечението на майка им.Те винаги са били и ще бъдат един от основните проблеми.
16
3
 
34
 
! Отговори
Анна преди 6 години
Четейки коментарите са зетен път се убеждавам колко злобен народ сме, парите ли са ви проблема бе, 5 деца останаха полусираци!
15
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Апропо великата бг медицина - знаете ли колко струва едно раждане в България?! Ако искате всичко с вас и детето ви да е нормално и да не ви третират като животни? Може би над 2-3 хиляди лева. Питайте някой на скоро станал родител. И това въпреки здравните осигуровки!!! А знаете ли колко струва едно раждане в Германия при налични здравни осигуровки! 0 Евро! Осигуряват ти абсолютно всичко включително памперси и дрешки за бебето ако нямаш. Все неща, които в България си плащаш като поп.
14
14
 
9
 
! Отговори
Д.ТР преди 6 години
Жалко!но не знам защо бълвате този негативизъм постоянно!!! Медиите би трябвало да се занимавате с новини,политика и тем подобни неща,а не да бъдете траурна агенция и да ни втълпявате постоянна че всички ще умрем някога!
13
6
 
35
 
! Отговори
дидо преди 6 години
Парите трябва да отидат ТОЧНО за дечицата! Един вид финансова компенсация за загубата на майка им. Тези пари са наши, и по този начин подкрепяме една малка част от следващото поколение. Не мислете на дребно. Помагайте на децата!
12
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На какво ниво е българскате медицина бе ***?! Всичко си плащаш от джоба въпреки, че си здравно осигурен! Ако не бутнеш подкуп на горкичките доктори те претупват и тогава жална ти майка. Хората умират навсякъде по света, да ама няма събиране на средства ако си здравно осигурен в нормална държава и медицината реагира адекватно. Шанса ти за спасение някъде другаде е в пъти по-голям от колкото в България. Айде стига сте величали нашите мафиоти в престилки!
11
2
 
39
 
! Отговори
явяв преди 6 години
Много жалко. Сещам се за случая. Жената беше интелигентна, а семейството сплотено. Просто в БГ мноооого забавиха лечението и няма какво да се напарви като не са взети мерки овреме. Много много съжалявам. Много сила на семейството!