Слави ще изсмуче гласове от ГЕРБ, БСП... Ще бъде ли алтернатива?

Новите политпроекти – популизъм без реформи, твърди политолог
19 яну 2018 11:00,
286

Известни българи поглеждат към политиката. Шоуменът Слави Трифонов, братята Пулеви и историкът проф. Божидар Димитров опипват пулса на обществото и обмислят свои политически проекти.

Общата свързваща нишка помежду им е желанието да се даде път в политиката на известни и доказали се личности в своите сфери.

Още по темата

Вече близо 4000 човека са изявили интерес към бъдещия политически проект на Трифонов.

"Тези заинтересовани са наемници. Първият въпрос, който възниква е – при какви условия Слави ги наема. Тъй като това няма да е гражданско обединение или политическа партия. Това е проект с неясен договор и кауза. Тези проекти се разпадат, когато се отдръпне олигархът зад тях", посочи пред Bulgaria ON AIR политологът Цветанка Андреева.

Според нея възникването на тези политически проекти никак не е странно.

"Популизмът расте там, където има огромно недоволство към политическата класа. Той е добър трамплин в политиката, но никога не води до реформа”, настоя тя.

"Медийната кампания на Слави е направена по безупречен начин. Всяка негова публикация в социалните мрежи е медийно събитие. Ако Трифонов оглави политически проект, ще пожъне успех. Но не мога да си представя как по една биография разбираме дали човек е читав за политик. Истинският кастинг са изборите. Това в момента е шоу. Няма да му е уютно в политиката, тъй като той е емоционален, а там ударите под кръста са многобройни", подчерта журналистът и бивш депутат Росен Петров.

Политологът изтъкна, че Слави Трифонов би "изсмукал" гласове от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и БСП, но до колко може да бъде реална алтернатива на властта е спорно.

"Ако политическата сатира влезе в политиката, няма да завърши успешно", предположи тя.

"Постоянните скандали и нападения един срещу друг в парламента изхабяват изключително много политическата система. Хората се обезверяват и скоро ще поискат президентска република. Когато политиците си вадят зъбите, накрая се озъбват хората. Напредъкът може да е много мижав, но има известно успокояване в системата. Въпреки това, Слави не бива да бъде подценяван", категоричен бе бившият народен представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
0
 
! Отговори
x преди 6 години
реститутки и николапетковисти никога не биха гласували за ........ гербкпslavi и сие
244
0
 
1
 
! Отговори
проекта преди 6 години
Хората учат десетилетия за да влязат в политиката, не че от учението има кой знае каква по-голяма полза, а тук те бият в главата, ставаш кръстник на пошлостта, прочуваш се с вулгаризиране на историята и хоп, оказваш се с нов политически проект?! Е.а ти проекта! Поредна пошла подкрепа за герберясала партия от мошеници. Цветанов и Борисов - те такива *** рядко се срещат дори по нашите ширини.
243
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави работи за големите партии - ако той направи мажоритарни избори ще влязат 130-150 депуттата ог Герб, около -60-70 от БСП(ири обратното), 10 от ДПС 20-тина човека на Слави които да лапат.Дори и да влезе ще има твърде малко хора с всички ще се изпокара, и нищо няма да направи.
242
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави е проект на БСП.Всички вождове на столетницата минаха през дивана.Само хигиенистките от Позитано 20 не са му гостували.Станишев,Първанов,Георги Гергов,Нона Йотова,Моника Станишева и кой ли още не.Аз няма да гласувам за него.
241
1
 
5
 
! Отговори
На бай Ставри крава преди 6 години
Докато Слави е в парламента, ще ви пея аз! (И то по-хубаво!)
240
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има ли пенсии за клоуни тип Бареков, дето нищо не разбират от политика, че и от нищо? Да взема да се кандидатирам и аз - все ще ставам за някой политически проект на кукления театър... Един пирон не мога да забия, дедо и баба бяха активни! (борци де).Всичките от компанията вече са бизнесмени (които останаха живи)...Айде намерете ми и на мене някоя работа. Мога да плямпам, но не ме карайте да работя!
239
6
 
3
 
! Отговори
ЧЕПаев преди 6 години
Вие ако сте толу съглам, направете Вие нещо, Слави какъвто и да е, но си е от наще. Ще направи каквото може, пък да става каквото ще. А кой на му аресва, да оди да дуфа на ББ дудуче. Бах ва у дихавлесите.
238
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много хора, които ще гласуват и за добре представена в медийното пространство коза.В подкрепа на казаното - видели ли сте до сега журналистическо разследване, доведено до край? Обяснението - медиите са частни и ПЛАТЕНИ!. И пишат според поръчката.Гадно е. Затова вестници не купувам. И чета в ИНЕТ винаги с проверка - където мога.
237
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ле леее.... до къде пропаднахме чалгара и той се нареди на опашката да ни оправя.
236
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За капак и чалга про.стака Славуца. Ха-ха-ха. Радост за тъ.пите чалгари
235
1
 
6
 
! Отговори
СульоПульоАтанасИаз преди 6 години
В това видео много добре е обяснено защо не е добре властта да се съсредоточава в малко хора (т.е. в нашия случай президентска репубика). Базирано е на книгата "Наръчник на диктатора". No man rules alone https://youtu.be/rStL7niR7gsВместо да се стремим да разхвърляме властта между колкото се може повече хора, дай да я съсредоточим всичката в някой нов месия. Ще си намерим някой "перфектен" светец и ще му връчим всичката власт, после ще седнем да чакаме забогатяването, *** :)
234
2
 
4
 
! Отговори
The Truth преди 6 години
Обезглавяване на всички политически изедници и семействата им, иначе ще мизерствате още 500 год.
233
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да дадем възможност на поредния месия както и да се казва той. Не даваме на никого. Ще дадем шанс на себе си. Който иска не му се дава, а трябва да си го вземе сам. Това е правото. Горното е цитат от сериала Далас
232
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шансът ни е президентска република!
231
6
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Вие добре ли сте? Разбира се, че Слави е един простоват ***. Но той няма да води тази партия /или проект/ . Как може да го сравнявате с *** Бареков. Неговата цел беше съвсем различна. И какво лошо има ако дойдат млади и интелигентни хора от чужбина. Пак са много по-голяма алтернатива от тия нагруханите в парламента.........
230
4
 
8
 
! Отговори
Никой преди 6 години
Поредният и..от в парламента
229
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ***, заблудени овце и елементарни хора биха гласували за Слави.Добро утро, селяни прости!
228
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави не алтернатива.Кой е Славчо Трифонов?Един шоумен, манипулатор, лъжец, патерица на герберите и масон (вкаран в масонска ложа от Илия Павлов).Така че не ни пробутвайте тия номерца със Слави, знаем си го!
227
13
 
11
 
! Отговори
Анти-геЙрб преди 6 години
От години гласувам ПРОТИВ ШАЙКАТА, винаги за този който има най-голям шанс да ги спре! в случая това е БСП, но не само заради това гласувам за тях, политиката им ми харесва като цяло! Не съм сигурен дали на БСП ще и стигнат силите да бутнат шайката сега - след като народа скочи срещу ИК и шайката! А искам да бъдат пометени като на президентските! За каузата - да пометем шайката, бих гласувал за Слави, на ако той категорично се обяви против геЙрб, а не да се съюзи с тях - това няма да му простя!!
226
4
 
3
 
! Отговори
Anatoli73 преди 6 години
Slavi e istenski boligo che razni paliachovtsi stavat miliarderi sas narodni I darjavni pari a naroda tane v mizeria gospoda peosvetnetese ne viarvaite tova koeto pishat I govoriat prodajnite I troianski kone koito sa na darjaven shlang