Слави ще изсмуче гласове от ГЕРБ, БСП... Ще бъде ли алтернатива?

Новите политпроекти – популизъм без реформи, твърди политолог
19 яну 2018 11:00,
286

Известни българи поглеждат към политиката. Шоуменът Слави Трифонов, братята Пулеви и историкът проф. Божидар Димитров опипват пулса на обществото и обмислят свои политически проекти.

Общата свързваща нишка помежду им е желанието да се даде път в политиката на известни и доказали се личности в своите сфери.

Още по темата

Вече близо 4000 човека са изявили интерес към бъдещия политически проект на Трифонов.

"Тези заинтересовани са наемници. Първият въпрос, който възниква е – при какви условия Слави ги наема. Тъй като това няма да е гражданско обединение или политическа партия. Това е проект с неясен договор и кауза. Тези проекти се разпадат, когато се отдръпне олигархът зад тях", посочи пред Bulgaria ON AIR политологът Цветанка Андреева.

Според нея възникването на тези политически проекти никак не е странно.

"Популизмът расте там, където има огромно недоволство към политическата класа. Той е добър трамплин в политиката, но никога не води до реформа”, настоя тя.

"Медийната кампания на Слави е направена по безупречен начин. Всяка негова публикация в социалните мрежи е медийно събитие. Ако Трифонов оглави политически проект, ще пожъне успех. Но не мога да си представя как по една биография разбираме дали човек е читав за политик. Истинският кастинг са изборите. Това в момента е шоу. Няма да му е уютно в политиката, тъй като той е емоционален, а там ударите под кръста са многобройни", подчерта журналистът и бивш депутат Росен Петров.

Политологът изтъкна, че Слави Трифонов би "изсмукал" гласове от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и БСП, но до колко може да бъде реална алтернатива на властта е спорно.

"Ако политическата сатира влезе в политиката, няма да завърши успешно", предположи тя.

"Постоянните скандали и нападения един срещу друг в парламента изхабяват изключително много политическата система. Хората се обезверяват и скоро ще поискат президентска република. Когато политиците си вадят зъбите, накрая се озъбват хората. Напредъкът може да е много мижав, но има известно успокояване в системата. Въпреки това, Слави не бива да бъде подценяван", категоричен бе бившият народен представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
4
 
! Отговори
Ъхъ! преди 6 години
До ДювержеТочно ,погледни Русия!
204
12
 
22
 
! Отговори
681 преди 6 години
твърдо не на този глу.п.ак!
203
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предпочитам Карбовски пред Слави
202
2
 
15
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Защо да не се пробва вижте какви политици има.Погледнете министъра на отбраната на туризма.
201
1
 
12
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Тези проекти се разпадат, когато се отдръпне олигархът зад тях", посочи пред Bulgaria ON AIR политологът Цветанка Андреева.Ако това е така ние никога няма да се оправим щом олигархията управлява партиите...Има начин,но първо трябва да се справим с олигарсите,за да тръгнат нещата.
200
5
 
12
 
! Отговори
Дюверже преди 6 години
А какво й е лошото на президентската или полу-президентска република??? Не знам защо постоянно ни пшашат с нея след като държави като- Франция, САЩ, Австрия, Финландия, Русия, Бразилия, Португалия, Исландия, Ирландия, Румъния. Според мен един от големите ни проблеми В ПОЛИТИКАТА е формата на управление. Не сме за парламентарна форма, където отговорността е размита ибвсички в купон споделят безотговорността
199
8
 
17
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Слави с тая популярнос може и да вземе власта тази загнила бойковщина ниновщина трябва да се разкара
198
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не хората ще поискат президентска република. Аз вече я искам
197
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Славчо от 10 години се напъва за политик и все не му стига куража ... да си вземе 1ния процент и да се кротне
196
22
 
13
 
! Отговори
Съседа преди 6 години
Давай Славчо ние сме със теб.
195
14
 
24
 
! Отговори
ПОПА преди 6 години
Ушиндолски ***!
194
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Писна ми да слушам кухи и театрални антикомунистически лозунги, колко било кофти едно време, колко криминална била приватизацията, да носят от девет кладенци вода, само и само да не отговорят на простия въпрос - защо крадете като за последно днес и сега, без срам, без граница. Това ще слушате по време на вота на недоверие - надвикване, надговаряне. Докато Ви вземат парите от джоба. Колкото и високо да е кресчендото - остават толкова много доказани истории, че няма как да се измъкнат!
193
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не.
192
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SLAVI OTDAVNA SE MESI V POLITIKATA !!!NAPRAVI GO S BORISOV, PARVANOV, DOGAN !!!KANI GI V SVOETO SLAVI-SHOW !!!
191
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно е сигурно - повече избори Герб няма да спечели, защото на тях ще се говори основно и само за корупция - неговата и на Пеевски. С тази арогантност той трудно ще стигне изобщо до избори. Борисов внезапно се сдоби с проблема на Путин - как достойно да слезе от власт - страхувам се, че няма такава опция. Стигна прекалено далеч.
190
19
 
20
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Тоя филм с юпитата сме го гледали ! Слави Трифонов има елементарно мислене и друго не може да предложи!Най - вероятно на дъното на тия кандидатури стои пак дългата ръка на мафията!Бойко Борисов им дърпа конците и ще си прави пак коалиции със .....себе си!Но в България вече има разпознаваема опозиция , след като ДПС се хвана за пеша на Борисов!Така че , ще поживеем - ще видим!
189
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До asdТова което стана при Орешака беше постановка за глупавия народ. Данните на фона на икономическа криза съвсем не бяха лоши. Ама нали трябваше да се гътне една банка в суматохата. Хората сами си го изпросиха.
188
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не ви ли омръзна да сте най-бедния народ с най-богати олигарси ? за здраве и лек на децата ви да просите по телевизии ?Слави,трудно ще е - така са си разпънали мрежата и пипалата -Дано имаш Смелост,Сила и Воля -Дано ! народа е озлобен ,отчаян и обезверен,че нещо може да се промени.
187
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави го отсвириха партиите и сега ще обединява "способните". Той за колко дни ще ни "оправи", че не съм чул?
186
2
 
12
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Няма свестни политици. Свестните не им разрешиха телевизионно време за предизборна кампания, а я правиха по интернет