До 250% по-скъпа "Гражданска отговорност" за нарушителите

Новият метод за изчисление ще бъде въведен най-рано след 3 месеца
20 яну 2018 08:01, Анисия Иванова
94

По-скъпа застраховка "Гражданска отговорност" ще плащат за автомобилите си нарушителите на пътя. Новият метод за изчисление ще бъде въведен най-рано след 3 месеца.

Според експерти методът "бонус-малус" ще бъде най-сериозната промяна в историята на българското застраховане.

Справедливото съставяне на цените ще се усети едва след като целият пазар се съобрази с преференциалната система. А критериите ще зависят от нарушенията на пътя: превишена скорост, шофиране след употреба на алкохол, отнемане на предимство, съобщава Bulgaria ON AIR.

Колкото повече и по-сериозни са нарушенията, толкова по-скъпо ще ни струва задължителната застраховка. В момента се обсъжда въвеждането на 6 категории. В първа категория ще бъдат най-леките нарушения, които извършваме на пътя.

В шеста категория пък ще бъдат най-тежките, именно те могат да доведат и до поскъпване на гражданската ни отговорност с 250%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До стефчо56 Евала, мъжки, точно, кратко и ясно! А тепърва ще спират и еврофондовете 2020 година....
54
0
 
17
 
! Отговори
+++ преди 6 години
И как застраховка за кола ще зависи от нарушенията на неясно кой шофьор?! Нещо пак ни лъжат и май целта е просто да се вдигне цената на застраховката.
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТО Един път КАТ МВР те глобава за джоба на бюджета и още един път застрахователите за техният джоб. Едно провинение с две наказания стават нали? - живеем в Мутриландия.
52
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Не е задължително!! Просто или си купуваш гараж/сменяш квартала или не караш колата. Защо трябва да страдат другите че ти неможеш да си опазиш катализатора???Не ти разбирам логиката..
51
1
 
14
 
! Отговори
Сссс преди 6 години
В момента колата която кара баща ми се води на мен. Ако той започне да прави нарушения кой ще плаща по висока ГО той или аз?
50
0
 
15
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Евтиния живот свърши пичове...стягайте гърбините и бачкайте на по 3 места за да оцелеете
49
1
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Предлагам новия закон / кампания да мине под надслов "И 50 нарушения да направя тая година, догодина пак няма да е на мое име гражданската"
48
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименКато ми откраднаха катализатора и сложа друг да откраднат и него ли? Мога ли да давам всеки месец 800-1000лв. за катализатор?
47
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да се увеличат разходите за поддръжка на автомобил. Твърдо ЗА съм за увеличене на застраховки и данъци, особено за автомобилите над 10г. Забрана на вноса на автомобили над 15г. Спиране моментално от движение на автомобили с премахнати катализатори и DPF също и изхвърлящи вредни емисии над нормите. Скоро ще се изтровим!!!
46
0
 
16
 
! Отговори
Сссс преди 6 години
Значи сега колата ще е виновна че водача прави нарушения. Гражданската трябва да е на водача не на колата.
45
1
 
17
 
! Отговори
ДНД преди 6 години
ПОРЕДНИЯТ ИЗМИСЛЕН ПОВОД ЗА ТОЧЕНЕ НА ПАРИ. А когато трябва да изплащат с 250% по-малко.
44
0
 
16
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
превишена скорост, шофиране след употреба на алкохол, отнемане на предимство,....Колкото повече и по-сериозни са нарушенията, толкова по-скъпо ще ни струва задължителната застраховка-----------------Тоест, вместо да ни глобява държавата, ще ни глобяват застрахователите?
43
0
 
19
 
! Отговори
И преди 6 години
Описаното в статията щяло да влезе след 3 месеца... А вече гражданската, която платих на 30.12.17, скочи с 40лв без да имам нито едно провинение в досието.Отново фирмите вдигат предварително, че след това пак да вдигнат цените...Очаквайте изненади при новите си полици :-(
42
0
 
6
 
! Отговори
Няма страшно преди 6 години
Решението е следното: Няма да попълвате двустранен констативен протокол и ще се разберете по-друг начин)) КАТ вече няма да се вика и при ПТП с по-тежки щети..
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, колегата тук е прав. Навсякъде се говори винаги за поскъпване в България.Защо за едни ще скочи с 250% гражданската, а за другите ще остане 100%. Кой ще прибере разликата в парите, които ще се събират.Ако за едни гражданската ще скочи с 250%, редно е за редовните шофьори, тя да намалее наполовина примерно.
40
1
 
25
 
! Отговори
Vans преди 6 години
а за изправните шофьори ще има ли намелние от сегашната цена?
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Гражданската я обвържат с личността както някои предлагат,тогава в едно семейство ако има 1 кола и 3 *** шофьори ,ще трябва да сключат 3 граждански
38
5
 
10
 
! Отговори
КАТ СА ВИНОВНИТЕ преди 6 години
Тези престъпници ползват нагло престъпни НЕЗАКОННИ проектчета прокарвани с измама през парламента..Милион автомобили са въоръжени с тежко терористични холограмни оръжия.През тях масови убиици цакат всеки водач ежесекундно..Лепенето на стикери на предни стъкла е ЗАБРАНЕНО от ЗАКОНА..Движението с включени фарове през деня е ЗАБРАНЕНОДвижението с включени скенери против мъгла е ЗАБРАНЕНО.
37
4
 
8
 
! Отговори
КАТ СА ВИНОВНИТЕ преди 6 години
ALO Отнети са книжките на всички служители на МВР и КАТ писали нагло престъпни актове и разоряващи постановление.НАглите престъпници в униформи принуждават милиони водачи да нарушават зверски ЗАКОНА.КАТ Са виновните длъжностни лица за катастрофите.Терористите от КАТ издават талони на автомобили обезпечаващи пълен ДМК и постоянно следене с обемно проникващ контрол .
36
2
 
34
 
! Отговори
<><> преди 6 години
Тази година кога лъзнаха да вдигнаха гражданската ? Отивам да си правя новата ми излиза 172 лв най евтината нали ...миналата година най евтинта беше 143 лв ? Кога свариха да го гласуват това не знам ..... и след 3 месеца пак а?